Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 22. kvě 2015 11:05 #296779

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Jano, fleky na floxech jsou bohužel už ve školkách. Minulý týden jsem byla v trvalkovém velkoobchodě a chtěla koupit docela dost floxů paniculata (Sherbet blend) a nakonec vzala asi jen pět, protože jsou ďubkaté. Zatím nijak tragicky a postřik by to mohl zastavit a předejít nepěkným listům v létě, ale prostě to tam je.

Jinak když už jsem to nakousla, po pěti letech dost marného shánění trvalek v Liberci tu zkouším tuto tristní situaci napravit a začínám trvalky sama prodávat. Jestli se to tu chytí, netuším, doufám, že jo, protože zahrádky tu jsou dost na jedno brdo (na jaře azalky a roďáky a pak víceméně konec, samý "bezúdržbový" keř). Nerada bych, aby to tu někdo bral jako velkou reklamu, nechci lézt dresle do zelí. :) Pokud má někdo z okolí zájem, ať mi napíše, co shání, zkusím to sehnat u velkoobchodníků.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Vlaďka, Kaja, Iveta, Jarka, Ajka, alenak, Lucie

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 24. kvě 2015 07:23 #296829

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Varouchu, koukala jsem na lupení těch loňských, co jsou zasazené od podzima a ty jsou O.K. Z těch letošních jsem obrala to flekaté a nakonec stříkla něčím na růže ( nějaká směs "zdravá růže"). Tak uvidíme.

Jinak ti přeji, aby si k tobě lidi našli cestu a rádi se vraceli a aby ti vydrželo nadšení a entuziasmus :) .
Ono asi nebude jednoduché specializovat se na trvalky, když drtivá většina zahrádkářů upřednostní thůji z hobymarketu, před pěknou kytkou :huh: .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, varouch, Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. kvě 2015 14:23 #297020

• Lucie
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 149
Taaaaaaaaaaaaak, dnešní návštěva v Obi Roztyly - navezli tam Austinky C5, možná dokonce C6 (mají je označené jako exkluzivní růže bez udání obsahu kontejneru), jeden stojan, na vrchu jsou žluťásci - Graham Thomas, Molineux, Golden Celebration, dole růžovky + červené: Mary Rose, Eglantyne, Gertrude Jekyll (pouze 2 ks), Benjamin Britten, Darcey Bussell, Lady of Megginch, Princess Alexandra of Kent - od každé je tam tak 4-5 kousků. Všechny jsou celkem velké, slušně napučené, některá poupata už ukazují barvu, cena 549 Kč. Dále tam mají za stejnou cenu (i stejná velikost kontejneru) jako Austinky také mix od různých šlechtitelů: Leonardo da Vinci, Mini Eden Rose (neznám), Sweet Parole, Caritas (Urban), Pomponella (nad tou jsem uvažovala, potřebuji růži takové barvy, ale vyšší), dále Bonica. Pak za 299 Kč (asi 4L?) Kimono, The Fairy, Red Fairy, Red Romance, Yellow Wonder, Queen's London Child, Schwarzen Schwan (neznám), Lichtkönigin Lucia, Beauty Fairy, Camelot a Mamma Mia B)
Photo1209.jpg

Minulý víkend jsem navštívila nové, na Kordes růžích avizované DDD zahradní centrum v Bystřici u Benešova. Potřebuju ještě sehnat pár Kordesek a bohužel tam nebyla ani jedna z těch, po kterých jdu :S Každopádně majitelé velmi ochotní a mám si napsat seznam, objednají je. Cena je docela příznivá - 210 Kč, všude jinde jsem je viděla od 236 - 360 za stejný kontejner 2L. Kolence Parfuma ale není. Jinak centrum je veliké, výběr taky a ceny velmi příjemné, odjížděla jsem s velkou hortenzií latnatou Limelight za 160 Kč, krásně větvená, zdravá :woohoo:
Poslední úprava: 29. kvě 2015 14:26 od Lucie. Důvod: 2xz
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka, Jikra, Ajka, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 29. kvě 2015 16:06 #297021

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no tak to je hezká nabídka - i když já už ne .. dost z nich mám , ale i kdyby ne - už jsem si fakt udělala stop!!! Austinky teda drahé :huh: kdysi stály přes tři sta - a to se nám zdálo moc .
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 30. kvě 2015 11:23 #297042

• Lucie
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 149
Objeveny další Austinky, tentokrát v Zahradnictví Kunratice - ne ta klasická růžová školka Kunratice, ale zahradnictví na Kunratické spojce. Austinky prý naveženy tento rok poprvé, oproti Obi jsou opravdu veliké (100-120 cm) narostlé a zdravé :woohoo: , cena také 549,-. V sortimentu jsou jen 4 druhy Austinek - The Alnwick Rose, Jubilee Celebration, Glamis Castle a asi Falstaff, poslední jsem nestihla už pořádně prozkoumat, protože mě muž táhl pryč :P . Mají také slušný výběr Kordesek za 236,-.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 30. kvě 2015 12:20 #297044

• Thea
  • Fresh Boarder
Ráda bych se zeptala, zda mi poradíte, kde bych mohla sehnat Astronomii a Pastellu?
Poslední úprava: 30. kvě 2015 12:32 od Thea.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 30. kvě 2015 16:25 #297047

• sarrka3
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 57
Astronomii jsem koupila v loni v Hornbachu docela velkou, ale taky ne zrovna levnou. Tam jsem taky asi před třemi lety koupila na jaře Pastellu v original kontejneru, ale Pastella to není.:-( Co jsem tady četla tak nás bylo víc, asi špatná celá várka od Tantau.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Thea

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 30. kvě 2015 23:52 #297056

• Thea
  • Fresh Boarder
Díky za radu. Zkusím se v Hornbachu podívat. Čas od času tam zajdu, ale asi jsem neměl aštěstí.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 03. čen 2015 12:12 #297128

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ve víkend by měli mít v Penny klematisy -135 kč . jestli je plakát pravdivý , tak už s květem .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Jikra, Ajka, alenak

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 14. čen 2015 22:48 #297784

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
V zimě jsem si prohlížel příspěvky na tomto diskusním foru. Vaše fotografie působily v tom nečase jako droga. A tak jsem objednával. Nejprve hortenzie u Starkla (ze tří druhů tři záměny - nebudu šetřit a objednám u Havliše). Pak pivoňky, orienpety, hosty a kakosty od Lukon Bulbs (několik záměn u host a pivoněk i reklamace plesnivých hlíz lilií). A pak u Starkla měli růže, které se mně na Vašich fotografií líbily a velmi levně (Chartreuse de Parme, Julia Child, La Passionata, Bordure amber (ta jediná neroste a má rez), Chandos Beauty). Krulichovi byli dobří, nakoupil jsem tam floxy. A když to vše přišlo, byl problém. Moje půda je vhodná tak pro výrobu cihel a když ji nahradím v jamkách substrátem, je značně vysychavý. A míchat půdu se substrátem je vražedné. Lukáši, Tobě nezávidím ty nádherné různé druhy růží, které nám ukazuješ, ale tu černozem, do které sázet je radost. A Kájo, Tebe obdivuji. Takový rozsah okrasných rostlin a tolik druhů krásných růží, při Tvém zdravotním stavu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa