Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 30. bře 2013 20:10 #287212

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Poslední úprava: 30. bře 2013 20:15 od evai.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 31. bře 2013 05:57 #287216

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Evoi děkuji,ten druhý odkaz se mi nechce zobrazit,ale našla jsem si ho v její základní adrese. worldrose.org/trials/2012/japan/japan1.asp
Každopádně až bude ke koupi Aya,Naomi a Lea,tak bych ty nejlepší dvě z nich ještě chtěla i kdybych se musela rozloučit s jinými růžemi.
Poslední úprava: 07. úno 2014 08:08 od Evka.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. bře 2014 14:36 #287745

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Po loňské zkušenosti musím pochválit Renaissance, vedly si dobře. Zvlášť Isabel, Ghita a Lea. A ještě k tomu krásně voněly. :kiss:

IsabelRenaissance5.jpg

GhitaRenaissance1.jpg

LeaRenaissance.jpg
Následující uživatel poděkoval: fanynka, helena, Evka, Miška, Kirsten

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. bře 2014 15:37 #287746

• Evka
  • Platinum Boarder
EvoL,všechny tři jsou nádherné. :up Já se snažím sehnat Ayu,Leu a Kolo,ovšem marně.Mají je v Maďarsku,bohužel mi vůbec neodepsali (škoda,že už tu nechodí Virag...,mohla jsem se zeptat).
Minulý rok jsem měla první sezónu Ghitu a byla jsem moc zklamaná,jelikož barva vůbec neodpovídala obrázkům.Ani vzdáleně se nepodobala té tvé.Moc jsem tomu nevěnovala pozornost,myslela jsem jestli nemá málo sluníčka a na podzim jsem ji přesadila.Takže uvidím,ale začínám mít podezření jestli mi místo Ghity neposlali Clair Renneissance.To bych nebyla ráda,jelikož se mi ani trochu nelíbí.Ještě je tu ale pořád malá naděje,že jí jen chybělo slunce.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. bře 2014 19:11 #287750

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evko, poulsenky se vůbec špatně shánějí. Nevím proč, některé jsou opravdu pěkné a kvalitní a zasloužily by si být v nabídkách školek. Měla jsem před třemi roky štěstí, že je dostali ve zdejším Bauhausu. Všechny Renaissance mám odsud. Ale od té doby je už zase neměli. Jediná možnost je pátrat, hlavně u Němců. Např. Naomi mají zde www.rosenpark-draeger.de/, Isabel a Ghitu zde www.rosenbaumschule.de/, další Renaissance zde www.agel-rosen.de/.

Clair se od Ghity hodně liší. Nejen barvou, ale i stavbou květu. Těžko se mohou zaměnit. Je to také pěkná růže, jen je choulostivější (7. zóna).

ClairRenaissance.jpg
Následující uživatel poděkoval: helena

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. bře 2014 20:09 #287751

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ghitu jsem chodila okukovat do plzeňského ZC Fišer.Dlouho,čekala jsem,jestli ji nezlevní.Ne a ne.Líbila se mi moc,ale aby i další rok stála stejně :sick: přes 600 K.To se mi zdálo moc na to,že by třeba přesazení nemusela rozchodit.Kdoví,jak vypadal kořenový bal po takové době v kontejneru.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. bře 2014 20:36 #287752

• Evka
  • Platinum Boarder
EvoL děkuji,Ghitu mám koupenou z tvého odkazu a měli tam právě i Clair,proto mě napadlo,že mohlo dojít k neúmslné záměně.Na tvém obrázku je i Clair moc hezká,přesto to není to co od růže očekávám,tedy tento odstín.
No a nejvíc bych chtěla hlavně Ayu a Kolo,ale ty jsem objevila jen v Dánsku a Maďarsku,tudíž momentálně nedostupné.

Mišpul,Ghita prostokořenná vyjde v rosenbaumschule na 8 euro,ale bohužel poštovné 17 eu,takže by tě jedna růže vyšla na stejnou cenu.Vyplatí se jen při odběru více růži nebo s někým společně.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Poulsen - růže dle šlechtitelů 16. kvě 2014 20:56 #288838

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Ahoj - prosím o radu
Tak jsem se dnes byla podívat v Pardubicích v Baumaxu a měli tři růtné Poulsenky, Nadia nádherně kvetla 3litrový květník za 350,- Kč - no a ještě další dvě si nepamatuji - neměla jsem notýsek. Pak jsem šla pro potraviny do Kauflandu a tam normálně u potravin, jak prodávají řezané - taky dvě odrůdy Poulsen v 3litrovém obalu - jedna se jmenovala Berleburger a druhá světlejší nevím obě po 270,- Kč.
Jen jsem se chtěla zeptat jestli je náhodou neznáte, nebo potřebuji navést na stránky Poulsen - nemůžu se ho na netu dopátrat. Ty květy byly nádherný a já od doby co jsem přišla domů na nic jiného nemyslím - jen kterou si mám zítra ráno koupit.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 16. kvě 2014 20:59 #288839

• Evka
  • Platinum Boarder
Poslední úprava: 16. kvě 2014 21:14 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: AlenaC

Poulsen - růže dle šlechtitelů 18. kvě 2014 21:48 #288904

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Evko,sháníš ještě Kolo? mají ji tady u nás v HK v Baumaxu.Je nádherná,kvete.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten
Moderátoři: Eva L., Květa