Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 23. čen 2015 07:20 #298264

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3944
Četla jsem tady na forum, že nějaké záměny byly. Koupila jsem si tenkrát 3 růže Nadiu, Tchaikovski - ten si podobný je a Jalitah. I mě přijde barva oproti visačce odlišná. :(

Poulsen - růže dle šlechtitelů 23. čen 2015 07:22 #298265

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ajko, je mi líto, ale musím tě vyvést z omylu. Tvoje růže není Nadia. Loni totiž v Baumaxu i v OBI měli dost záměn a toto je jedna z nich.

Nadia R., fotky jsou loňské, letos ještě nekvete

NadiaRenaiss.42.jpg

NadiaRenaiss.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Evka, AlenaC, Ajka, Luša

Poulsen - růže dle šlechtitelů 23. čen 2015 07:29 #298266

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3944
Ach jo, tak co to zase bude. Nějak ty záměny přitahuju.
Má hodně lesklé listy. To mi osobně nevadí, ale budu jí muset na podzim přesadit a to už mi trochu vadí. :angry:

Poulsen - růže dle šlechtitelů 23. čen 2015 07:58 #298269

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko, taky jsem loni jásala, kolik mají v hobymarketech Poulsenovek. Nakonec jsem koupila v Baumaxu jen ten Schackenborg, a to jen proto, že zrovna kvetl. Sice byla barva dost vyblitá, přesto bylo jasné, že nejde o záměnu. On má barvu dost neobvyklou.
Ještě jsem tam váhala nad Marselisborg, ten také dpovídal, ale byla v dost tristním stavu, tak tam zůstala...
Následující uživatel poděkoval: Evka, Ajka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 27. čen 2015 21:22 #298387

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Další často oceňovaná - Look Good Feel Better (jméno v souvislosti s výtěžkem z prodeje na podporu onkologie). Na počátku zařazena do série Castle a prodávaná také pod názvem Charlottenburg, pak šlechtitelem zařazená do série Paramount a prodávaná pod původním jménem. Velké květy odolné počasí, dlouho drží tvar i barvu. Ve skutečnosti tmavočervená se světlejším zářivým středem. V Baumaxu prodávali letos růži se stejným jménem ale květ jsem nepoznal. Daleko menší s hadrovými petály.
P1040163.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, sany, mišpule, Evka, Lukáš, AlenaC, Jikra, Ajka, alenak a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Poulsen - růže dle šlechtitelů 27. čen 2015 23:17 #298391

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11818
P6240077.jpg

P6240076.jpg

Egon Schille - báječná růže , vždy bohatě kvete
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, sany, Evka, Milada, Láďa, Jikra, Ajka, alenak a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Poulsen - růže dle šlechtitelů 02. čec 2015 19:57 #298586

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Láďo,rozkvetla mi i Naomi,líbí se mi.A Aya splnila úplně mé očekávání(tu jsem chtěla nejvíc)nádherná barva,krásně skládaný střed,ale ne tak přeplněný jako má Natalie(ne že by se mi střed u Natálie nelíbil,ale květ je kvůli tomu příliš těžký).S vůní je to prozatím horší(kupovala jsem ji kvůli barvy,takže mi to nevadí)Slabá,zpočátku mi připomíná nějakou rostlinu na odpuzení hmyzu,ale hlouběji pak voní docela příjemně.
Jsem zvědavá jak budu spokojená i po delší době,prozatím jsem ráda,že se mi je podařilo sehnat. :)
Poslední úprava: 02. čec 2015 19:59 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Láďa

Poulsen - růže dle šlechtitelů 03. čec 2015 20:28 #298620

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Evko, těší mě, že Aya splnila Tvé představy. Asi jsi jediná, která má všechny tři Naomi, Ayu i Natalii, takže můžeš srovnávat. Moje Aya se také konečně přiblížila fotkám Poulsena a už neklopí (po loňském zklamání). Teď vypadá takto:
P1040367.jpg

Ale až budou z růží několikaleté větší keře, pak to teprve bude paráda.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., sany, Evka, Jikra, Ajka, alenak

Poulsen - růže dle šlechtitelů 04. čec 2015 05:44 #298633

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Láďo,máš ji moc hezkou.Zajímavé čím to,že ti klopila,protože květy se mi zdají docela lehké.
Zato Natalie je má hodně husté a těžké,takže u té zřejmě klopení nezmizí ani později.Na povětrnostní vlivy se zdá být z těch tří nejcitlivější.

Tu nepetu máš prosím Blue Moon nebo Blue Carpet,a jak vysoko ti roste?

Poulsen - růže dle šlechtitelů 05. čec 2015 11:55 #298677

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Astrid Lindgren má krásně stavěný keř a porcelánově růžové velké květy. Získala už několik medailí. Je zdravá a mrazuodolná. Co můžu chtít víc, že ?

AstridLindgren.jpg

AstridLindgren1.jpg

Isla má tmavé, sametově červené květy. Bohužel na fotce jsou světlejší. Nízká růže z kolekce "Palace"

Isla.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, sany, Evka, Láďa, AlenaC, Jikra, Ajka, Luša
Moderátoři: Eva L., Květa