Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Poulsen - růže dle šlechtitelů

Poulsen - růže dle šlechtitelů 08. zář 2016 19:37 #312846

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Mamma Mia vykvetla a s visačkou si je podobná.

DSCN8784.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka, Láďa, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka

Poulsen - růže dle šlechtitelů 12. lis 2016 23:29 #314087

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Doporučíte mi některou hodně voňavou ze série Renaissance? Ghita je skvělá, kráně voní a je zdravá, s tou jsem moc spokojená už za tuto jednu sezonu. Ráda bych k ní pořídila další, stejně dobrou.

Poulsen - růže dle šlechtitelů 13. lis 2016 09:01 #314090

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, když si projdeš tuhle diskusi, tak se to tu probíralo ( ne všichni majitelé těchto krásek sem chodí pravidelně, takže ti teď asi neodpoví..)

Poulsen - růže dle šlechtitelů 13. lis 2016 10:14 #314097

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mě by docela zajímalo, jaké nové poznatky ke svým Poulsenkám nabyl Láďa.

Hm? :)

Poulsen - růže dle šlechtitelů 13. lis 2016 21:20 #314111

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Letos už nic kupovat nebudu, diskuzi jsem dříve četla. To je spíš otázka k zamyšlení dopředu na dlouhé zimní večery. Moje Ghita dnes čerstvě přesazená do záhonu, zatím plně zelená, zdravá, silná. Doufám, že přežije zimu a budu se z ní těšit i nadále.

Při stěhování na půdu jsem si vyfotila Kent (Pyrenees) - letošní jarní sazenice, v 10l nádobě na výpeku od oběda do západu, zálivka nepravidelná, bez postřiku, tak 3x trocha Kristalonu. Od sprna jsem neodstraňovala odkvetlé, nějak mu to nevadí, dělal si další květy a poupata. Takto vypadá po několika menších mrazících (v září -4, teď pár dní do těch -5). Snad ho v zimě neumořím.

IMG_1037.jpg
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alcearosa

Poulsen - růže dle šlechtitelů 15. lis 2016 23:47 #314149

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Bradhal,
mám několik růží ze série Renaissance - Aya (Koldink), Naomi, Capricia, Lea, Nadja (krátce). Jsem s nimi velmi spokojený. Tyto růže mají a jistě Ti napíší zkušenosti mimo jiné i Evka a EvaL. Každý máme jiný vkus i podmínky.
Já bych ke Ghitě pořídil Naomi. Barevně by ladily, je krásná a voní. Mají ji např. v polském e-shopu floribunda.pl. Pokud bys nechtěla růži ze zahraničí, pak Princes Alexandra R. Tu měli v minulých letech v našich Bau. Je sice starší ale je krásná, voní dokonce trochu víc než Naomi ale zase netvoří tak košatý keřík. Capricia voní krásně ale na slunci se u mne trochu pálí. Lea téměř nevoní a Nadju mám příliš krátce na hodnocení. V zahradnictví Spomyšl jsem teď koupil další dvě, starší Amelii R. (lososově merunková), která je na rosebook.ru dobře hodnocená (otázka je odolnost proti dešti) a novinku Racquel R. (světle růžová), která teď vyhrála dvě mezinárodní soutěže.
Letošní mé fotky nejsou moc kvalitní.

Naomi

IMG_0673.jpg

IMG_0943.jpg

Aya

IMG_0839.jpg

Capricia

P1040412.jpg

Princes Alexandra

IMG_0798.jpg
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Kaja, Evka, Lukáš, alenak, Marta, alcearosa, bradhal, Regina

Poulsen - růže dle šlechtitelů 16. lis 2016 08:36 #314151

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Láďo, díky za příspěvek. Přidám k těm tvým ještě několik renaissancí - zdravě a bujně rostoucí Isabelle, Lea a Nadia, pak trochu problematičtější Clair a Nina. Těm je tady asi trochu zima, někdy namrzají.
Isabelle
IsabelRenaiss.jpg

Lea
LeaRenaiss.jpg

Nadia
NadiaRenaiss.2.jpg

Clair
ClairRenaiss.jpg

Nina
NinaRenaiss.2.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, Kaja, Lukáš, Láďa, alenak, Luša, Marta, alcearosa, bradhal a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Poulsen - růže dle šlechtitelů 16. lis 2016 23:28 #314166

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Honzo, zdravím.
Poulsenky jsou moje srdeční záležitost. Ty, které jsem si vybral, mně zaujaly na fotkách, přečetl jsem na ně recenze a pak věnoval poměrně značné úsilí, abych je sehnal. Podařilo se mně to, až na jednu - Fabulous. A musím říct, že mne v reálu nezklamaly. Hlavně odpovídaly vyobrazením (na rozdíl od posledních Kordesovek).
Sice stříkám 2 - 3x za sezonu proti houbovým chorobám a na podzim a na jaře Kuprikolem, ale mám Poulsenky zdravé, květy poměrně dlouho vydrží v barvě, jsou odolné dešti i slunci (až na Capricii, kterou jsem přesadil do polostínu). Nejoblíbenější mám Riberhus, který je podle mne nedoceněn (fotky jsem dával). Hodně kvete v lososově oranžovém odstínu, který drží až do opadu, je zdravý a odolný.
Některé starší Poulsenky jsou v centech běžně dostupné. Dávám fotky květů těch novějších.

Stockholm Castle

IMG_0914.jpg

Avila Palace

IMG_0578.jpg

Georgeous Paramouth

IMG_0846.jpg

Elaine Paige

P1040405.jpg

Look good feel better těžko fotitelná, svítivě červená, podobná Harknessově Remembrance (ta mně vymrzla)

IMG_0962.jpg

Honzo, těším se na Tvoje recenze nových Austinek, jak jsi slíbil. Zlepšila se Roald Dahl? Psal jsi, že odstín na fotce vydrží jen jeden den. No a pak bych Tě chtěl požádat, jestli máš nějaké informace o The Ancient Mariner. Nedá mně spát, ikdyž už vůbec nemám místo na tak velký keř. Opravdu tak soustavně a mnoho kvete? Díky.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Evka, alenak, Luša, Marta, bradhal, Regina

Poulsen - růže dle šlechtitelů 06. led 2017 07:33 #314783

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
kronprinsessemary.jpg

kronprinsessemary-poulsen.jpg

Kronprinsesse Mary .mladá -asi od jara. krásný květ , nevzpomenu si kde je koupená . pokud přežije zimu poreferuju více.
Následující uživatel poděkoval: alenak, Marqetka, Marta

Poulsen - růže dle šlechtitelů 05. kvě 2017 07:49 #318056

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Nemáte náhodou někdo ´Graceful Palace®´?Pokud ano,jaké má vlastnosti,čs,kvetení a odolnost květů k dešti,děkuji.
Moderátoři: Eva L., Květa