Honzo, zdravím.
Poulsenky jsou moje srdeční záležitost. Ty, které jsem si vybral, mně zaujaly na fotkách, přečetl jsem na ně recenze a pak věnoval poměrně značné úsilí, abych je sehnal. Podařilo se mně to, až na jednu - Fabulous. A musím říct, že mne v reálu nezklamaly. Hlavně odpovídaly vyobrazením (na rozdíl od posledních Kordesovek).
Sice stříkám 2 - 3x za sezonu proti houbovým chorobám a na podzim a na jaře Kuprikolem, ale mám Poulsenky zdravé, květy poměrně dlouho vydrží v barvě, jsou odolné dešti i slunci (až na Capricii, kterou jsem přesadil do polostínu). Nejoblíbenější mám Riberhus, který je podle mne nedoceněn (fotky jsem dával). Hodně kvete v lososově oranžovém odstínu, který drží až do opadu, je zdravý a odolný.
Některé starší Poulsenky jsou v centech běžně dostupné. Dávám fotky květů těch novějších.
Stockholm Castle
Avila Palace
Georgeous Paramouth
Elaine Paige
Look good feel better těžko fotitelná, svítivě červená, podobná Harknessově Remembrance (ta mně vymrzla)
Honzo, těším se na Tvoje recenze nových Austinek, jak jsi slíbil. Zlepšila se Roald Dahl? Psal jsi, že odstín na fotce vydrží jen jeden den. No a pak bych Tě chtěl požádat, jestli máš nějaké informace o The Ancient Mariner. Nedá mně spát, ikdyž už vůbec nemám místo na tak velký keř. Opravdu tak soustavně a mnoho kvete? Díky.