Květa wrote:lanling wrote:
lanling, dík za upozornění. To je ten prodej jedné růže v každé zemi pod jiným názvem..

. Poprvé mne upoutala pod Joie de Vivre, právě proto, že zvítězila v Růži roku v GB, ale nebyla jsem si vědoma, že by Kordes měl v sortimentu růži tohoto názvu i pro ČR. Pak jsem ji hledala pod názvy ostatními (Cream Flower Circus ®, Cream Veranda ®, Garden of Roses®, KORfloci01), nalezla právě pod Garden of Roses. Bohužel, mozek si ji odmítá pod tímto názvem založit, ať dělám, co dělám, furt JdeVivre. Ještě že máme HMF. Musím se příště na mozek nespolehnout, ale zkontrolovat.
Svůj dotaz jsem zeditovala tak, aby otázka byla položena správně.
Inu, jak odpovědět... Ta omylem zmíněná Home and Garden je vynikající, bohatě kvetoucí, košatá, zdravá, bujná, krásná romantická... Mám jí i doma, chová se stejně výborně i na mé studené, těžké a jílovité půdě. (! v Hradci mají růže ideální podmínky: plně osluněné teplé místo, nádherná půda živná černá a lehká - čistý kompost do 3/4m hloubky, pravidelnou zálivku od pana zahradníka)
Garden of Roses - jak to říci, když vám se tak líbí

vysazována byla na podzim 2007, v roce 2008 - 2010 chcípák neživotný mrňavý neodolný, absolutně nejhorší z Kordesek na place. Vlastně zjišťuji, že nemám jedinou její fotku v celku - nezaujala mě. Fotku květu mám za celé ty tři roky jen jednu.
Proč se jí tak nedařilo nevím, půdou a péčí to není (viz výše), asi není pro naše podnebí.
detail hezkého květu: