Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 08:55 #242536

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
ale JOIE DE VIVRE neni home and garden..ale garden of roses..ta je prekrasna (mam objednanoB) ) :) www.kordes-rosen.com/deutsch/garten/frameset.asp
www.gartenrosen.de/gartenrosen/beetrosen...rose-garden-of-roses
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 09:25 #242542

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lili, díky za nádherné snímky. Slint. :)
Zajímalo by mě, jestli je v Hradci k vidění i Pashmina, Heaven on Earth a Sebastian Kneipp.
Za případné foto a dojmy budu moc rád.
Bylo by možné porovnat Lions Rose a tantauovu Marii Antoinette? Dám to do Souboje...
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 13:28 #242576

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
lanling wrote:
ale JOIE DE VIVRE neni home and garden..ale garden of roses..ta je prekrasna (mam objednanoB) ) :) www.kordes-rosen.com/deutsch/garten/frameset.asp

lanling, dík za upozornění. To je ten prodej jedné růže v každé zemi pod jiným názvem..:unsure:. Poprvé mne upoutala pod Joie de Vivre, právě proto, že zvítězila v Růži roku v GB, ale nebyla jsem si vědoma, že by Kordes měl v sortimentu růži tohoto názvu i pro ČR. Pak jsem ji hledala pod názvy ostatními (Cream Flower Circus ®, Cream Veranda ®, Garden of Roses®, KORfloci01), nalezla právě pod Garden of Roses. Bohužel, mozek si ji odmítá pod tímto názvem založit, ať dělám, co dělám, furt JdeVivre. Ještě že máme HMF. Musím se příště na mozek nespolehnout, ale zkontrolovat.:unsure:

Svůj dotaz jsem zeditovala tak, aby otázka byla položena správně.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 13:57 #242581

• Lili
Sebastian K. tam byl, ale už je pryč. U dvou dalších nevím jistě - identita hodnocených růží je tajná. Letos poprvé se mohla zveřejnit jména u všech končících růží, nejen u těch oceněných.......další info dám na vlákno " soutěžní rozárium" http://www.krasneruze.cz/index.php?option=com_kunena&Itemid=53&func=view&catid=8&id=930&limit=10&limitstart=30#242574

ad Lions Rose:
téměř nemám její fotky, upřímě řečeno, není to můj typ. Tohle je celkový záběr na čtverec Kordesek, kde je vysazená (každá odrůda po 5 ks).

dále od kamery: vlevo Gebruder Grimm, vpravo Fortuna
blíže ke kameře: vlevo Lions Rose, vpravo Gelber Engel
P1010165.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 15:27 #242591

• Lili
Květa wrote:
lanling wrote:

lanling, dík za upozornění. To je ten prodej jedné růže v každé zemi pod jiným názvem..:unsure:. Poprvé mne upoutala pod Joie de Vivre, právě proto, že zvítězila v Růži roku v GB, ale nebyla jsem si vědoma, že by Kordes měl v sortimentu růži tohoto názvu i pro ČR. Pak jsem ji hledala pod názvy ostatními (Cream Flower Circus ®, Cream Veranda ®, Garden of Roses®, KORfloci01), nalezla právě pod Garden of Roses. Bohužel, mozek si ji odmítá pod tímto názvem založit, ať dělám, co dělám, furt JdeVivre. Ještě že máme HMF. Musím se příště na mozek nespolehnout, ale zkontrolovat.:unsure:

Svůj dotaz jsem zeditovala tak, aby otázka byla položena správně.

Inu, jak odpovědět... Ta omylem zmíněná Home and Garden je vynikající, bohatě kvetoucí, košatá, zdravá, bujná, krásná romantická... Mám jí i doma, chová se stejně výborně i na mé studené, těžké a jílovité půdě. (! v Hradci mají růže ideální podmínky: plně osluněné teplé místo, nádherná půda živná černá a lehká - čistý kompost do 3/4m hloubky, pravidelnou zálivku od pana zahradníka)

Garden of Roses - jak to říci, když vám se tak líbí :blink: vysazována byla na podzim 2007, v roce 2008 - 2010 chcípák neživotný mrňavý neodolný, absolutně nejhorší z Kordesek na place. Vlastně zjišťuji, že nemám jedinou její fotku v celku - nezaujala mě. Fotku květu mám za celé ty tři roky jen jednu.
Proč se jí tak nedařilo nevím, půdou a péčí to není (viz výše), asi není pro naše podnebí.

detail hezkého květu:
P1010062.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 15:42 #242595

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Lili, zdravím a děkuju za informace.
PS: letos musím do Hradce. :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 16:03 #242597

• Lili
a celek 5ti keřů G of R v koláži ..... pro porovnání
gor___kol____.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 16:06 #242599

• Lili
G of R už příští rok neuvidíte, celý čtverec je pryč a budou tam jiné.
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 18:01 #242609

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
mm:unsure: to nevyzniva moc pozitivne..ale jeji kvety se mi libi..v nejhorsim dostane kvetinacB)
Téma bylo zamčeno.

Re:Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. led 2011 18:34 #242631

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Honzo koukní na Summer Memories – W. Kordes je to ADR a prodavali ji v Anglie dřív než v německu a podle vzhledu myslím sí že je to tvuj típ.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa