Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes (DE) - Pohádkové růže

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 08. zář 2012 11:17 #283355

• lemarton
  • Fresh Boarder
Mám semínka slézu z chorvatska-barva květu fialově růžová - klasická slézová:-).
Je to jedna z vděčných rostlinek, která když se uchytí, nepotřebuje péči...Výška cca 1-1,7
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 08. zář 2012 19:35 #283358

• Mandalenka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 55
Moc se mi líbí Rosenstadt Freising, myslím že pro pokročilé růžaře to bude možná trochu moc "gumák", ale mně jako začátečníkovi dělá radost tím, že kvete téměř nepřetržitě, má krásné lesklé listy a je hezky vysoká i v místě, kde ostatní nově vysazené růže skomírají suchem. Jediná další pěkně opakující je Kosmos, ale přes spoustu krásných velkých květů je pořád strašně nizoučká (jak už se tady psalo), a Blue for you. Ostatní letos nebo loni vysazené růže jsou zatím při zemi, doufám že to rozjedou příští rok.
Honzo a další kdo objednáváte ze zahraničí-můžu se zeptat, nemáte problémy s celníky? Bojím se, že rostliny někde uvíznou, před pár lety mi na celnici zarazili objednané knížky a bylo hrozné se k nim dostat, takže jsem přestala ze zahraničí cokoli objednávat. Nebo se bojím zbytečně?

Rosenstadt Freising
RF.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, HonzaPM, Vlaďka, mišpule, Lukáš

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 08. zář 2012 20:35 #283362

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mandalenko, po vstupu ČR do EU došlo k radikálnímu snížení celních úředníků. Sám jsem byl svědkem masového
propouštění v naší firmě, kde dostalo výpověď přes 30 celních deklarantek a k nim se přidalo celé jedno patro
celních úředníků. Takže se o "zaseknutí rostlin na hranicích" neobávám. Leda bys je objednávala ze zemí mimo EU.

S Rosenstadt Freising máš pravdu - kvete neustále. Mám ji prvním rokem a kvetení je, zdá se, její hlavní životní náplň.
Na tvém snímku je v kombinaci s Ballerinou? Nádherné, úchvatné, dechberoucí. :up

Lesklé lupení - zrovna včera nebo předevčírem jsem narazil na nějaké moje psaní, jak si pochvaluju lesklé lupení.
Po pár letech, mi to lesklé lupení přijde pěkné - jasně ukazuje zdraví růže - ale ne až tak docela vhodné
do (mojí) zahrady. Někam do města, na náměstíčka, na lemy, do lázní, na kruhové objezdy - proč ne.
Na druhou stranu - jsou i lesklolisté nádherné růže, které si své místo na slunci (v zahradě) zaslouží.
Třeba teď mi opakuje Marie Antoinette od Tantau - je teď prostě dokonale nádherná.
Je to nejen o vkusu, potřebě, ale i v doplňkových rostlinách - k červenému dřišťálu nana semi lesklý list dost líbí.

Jano H, i já děkuju. :) Je to asi tím, že Kordes je růžař a ty trvalky jsou přece jen doplněk.

Květo, možná chce Sebastian Kneipp v záhonu svobodu, slunce, prohřátou zem, dobrou podnož... Kdo ví.
Poslední úprava: 08. zář 2012 20:42 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 08. zář 2012 21:38 #283363

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
A prohlizeli jste si Rose Trials?Treba tady ma Kordes nejake medailistky.V prvnim a tretim radku.Kdypak asi budou v prodeji?
www.worldrose.org/trials/2012/germany/trl_germany.asp
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 09. zář 2012 10:50 #283367

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Utopia(Delbard),by se mi móóóc hodila(a líbila :up )
Téma bylo zamčeno.

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 09. zář 2012 18:47 #283373

• Mandalenka
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 55
Honzo, díky, mně nedošlo, že objednávané knížky byly z USA a ne z EU.. Tož tedy asi něco objednám! Růže vedle Rosenstadt F. je opravdu Ballerina, ale utlačuje ji dravá meduňka, tak je zatím taková uťápnutá. Co se týče lesklých listů bez vykousanců, černých skvrn apod, je to dobré pro nezasvěcené návštěvy a pro manžela, vypadá to, že se spoň o jednu růži umím skvěle starat ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 10. zář 2012 11:41 #283386

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Mandalenko, rozumím. Místo meduňky jsem nejdřív četl meruňku, to by pro Ballerinu moc světlé zítřky nevypadaly, že.

Přidám odkvétání (už asi 10 dnů probíhající) ´Summer Memories´ 9.9.2012. Ještě má jiný, menší, opoupatovaný výhon
a ten má opravdu ukázkové padlí. Pokud se na něm květy vůbec rozvinou, tak budu překvapenson. Kordes u odolnosti
padlí uvádí dvě hvězdičky ze čtyř. V Anglii, ve vlhku, jim padlí asi nehrozí (mi přijde, že její prodej Kordes cílí hodně tam).
P2180087.JPG

P2180089.JPG

A k tomu neskutečně dlouho kvetoucí výhon, co vystřelila ´Larissa´.
P2180086.JPG
Poslední úprava: 10. zář 2012 11:44 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 18. zář 2012 17:05 #283594

• Oluschka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 135
Snmek2060.jpg

Caramella
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, mišpule, Lukáš

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 20. zář 2012 21:26 #283727

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
přes den se Pomponella obléká do růžové barvy.

P1120795.JPG

ale večer, když slunce lámou břízy, stává se z ní vyzývavá barová tanečnice.

P1120794.JPG

kdo by jí odolal ?

P1120699.JPG

:lol:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Vlaďka, skalnička, helena, evai, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Kordes (DE) - Pohádkové růže 20. zář 2012 22:29 #283728

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,ty jsi také básnířka :up !
Překvapuje mě,jak máš Pomponellu vysokou,aspoň se mi to zdá.Moje kvete taky pěkně,i když takové převleky neumí.Ale má nejvýše 70-80 cm.Mám ji myslím třetí rok.Nebo druhý?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa