Mandalenko, po vstupu ČR do EU došlo k radikálnímu snížení celních úředníků. Sám jsem byl svědkem masového
propouštění v naší firmě, kde dostalo výpověď přes 30 celních deklarantek a k nim se přidalo celé jedno patro
celních úředníků. Takže se o "zaseknutí rostlin na hranicích" neobávám. Leda bys je objednávala ze zemí mimo EU.
S Rosenstadt Freising máš pravdu - kvete neustále. Mám ji prvním rokem a kvetení je, zdá se, její hlavní životní náplň.
Na tvém snímku je v kombinaci s Ballerinou? Nádherné, úchvatné, dechberoucí.
Lesklé lupení - zrovna včera nebo předevčírem jsem narazil na nějaké moje psaní, jak si pochvaluju lesklé lupení.
Po pár letech, mi to lesklé lupení přijde pěkné - jasně ukazuje zdraví růže - ale ne až tak docela vhodné
do (mojí) zahrady. Někam do města, na náměstíčka, na lemy, do lázní, na kruhové objezdy - proč ne.
Na druhou stranu - jsou i lesklolisté nádherné růže, které si své místo na slunci (v zahradě) zaslouží.
Třeba teď mi opakuje Marie Antoinette od Tantau - je teď prostě dokonale nádherná.
Je to nejen o vkusu, potřebě, ale i v doplňkových rostlinách - k červenému dřišťálu nana semi lesklý list dost líbí.
Jano H, i já děkuju.

Je to asi tím, že Kordes je růžař a ty trvalky jsou přece jen doplněk.
Květo, možná chce Sebastian Kneipp v záhonu svobodu, slunce, prohřátou zem, dobrou podnož... Kdo ví.