Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Ramblery - růže dle typu

Ramblery - růže dle typu 07. led 2011 21:06 #241027

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Já si z tohohle místa pamatuju záhon odkvetlých pivoněk. Růži si vůbec nevybavuju, na fotkách nemám. Spodní zahradou jsem jen prolítla, byla jsem mimo z horní části a času bylo zoufale málo - jak jinak. Možná ještě nekvetla (červen). Zkusím Olgu, ta tam byla víckrát.

Může to být i jiný rambler, jsou jich spousty. Mate mě světle zelené olistění, které může být i špatnou výživou u hrušně??
Omrkla jsem ramblery u Sch. vede ještě Blush Rambler. Píše, že synonymum je Apple Blossom, ale u obou uvádí jiného autora. Na HMF je Blush R. úplně extra, bez souvislostí s Apple B. Beales ho má v nabídce a uvádí u něj: beztrnná růže světle zeleného olistění!

Ramblery - růže dle typu 07. led 2011 21:15 #241028

• dresla
  • Moderator
Šárko, všimla sis této růže u Waltra Scotta? Vypadá podobně a taky u ní všichni zastavovali. Už odkvétala. Cedulku jsem u ní nenašla.
a_199.jpg

Ramblery - růže dle typu 08. led 2011 16:47 #241087

• šárka
Dreslo , srovnatelnou fotku od Scota mám,cedulka opravdu nebyla , sudím bude Olga.

Ramblery - růže dle typu 08. led 2011 23:04 #241143

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9275
Dreslo, sím tebe, nevíš, co by mohlo být toto?
forum.living.cz/download.php?id=630415&mode=view

Ramblery - růže dle typu 09. led 2011 01:10 #241145

• dresla
  • Moderator
Honzo, pokud jsi to fotil ty, tak máš nakoukanou intenzitu barvy.
Jestli nesouhlasí Magenta Bleu,
IMG_9255_magenta_bleu_c_mrs_t_lundell.jpg

Tak by to mohla být Rose Marie Viaud, fialovorůžová, světlejší a vyskytuje se často.

Ramblery - růže dle typu 09. led 2011 09:45 #241153

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Připomíná mi tuto, už jsem jis Dreslou probírala. \je noname, léta ji mám.Zahradník v nejmenovaném renomovaném zahradnictví(nebudu mu dělat ostudu) mi ji doporučil, když jsem sháněla New Dawn.Já tenkrát literaturou nedotčená mu na to skočila:woohoo:
Růže je to chvíli hezká, ale přes mnoho ppostřiků tak moc trpí padlím, že si na ni brousím rýč...
plesniv__.jpg

Intenzita barvy s odkvétáním klesá a mohla by být i jako na Honzovo fotce. Taky foťák, že....

Ramblery - růže dle typu 09. led 2011 10:45 #241159

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Napadlo mě "z bláta do louže", tak se na něj nehněvej. Renomovanej :-). Moje New Dawn taky samé padlí, už jsem půlku vykppala a na spodkách budu trénovat očkování :-)

Ramblery - růže dle typu 09. led 2011 18:17 #241209

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9275
Dreslo, fotka není moje, proto dávám odkaz. Takže kdo ví, jak je barva reálná.
Něco růžového (odstín jako Roztomilá nebo Astrid Lindgren) by v této velikosti nebylo?

Vlaďko, je moc hezká, já bych ji s přese všechno nechal. Mívali jsme snad tu samou
u babi, taky padlí a všechny ty věci, ale teď, když je vyklůčená (a že se pár let poté
ještě snažila), je to tam bez ní smutné a není to ono. Na plotě ji měly nahradit plaménky,
ale ty pořád vadnou atd...

Dresla odpovídá:
S růžovými ramblery to bude horší. Mám určitě Rosendorf Steinfurt, ten je opakující, zdravý, jenže se mu nechce do výšky a zatím je spíš keřový. To ta příměs pro opakování s ramblery dělá. To samé je se Super ramblery. Nejsem si jistá, jestli je ještě nějaká Frau Eva Schubert. Je tam Raubritter s měkkými výhony, to ale není rambler. Opravdové světlerůžové ramblery mám Rusalku a Poemu, to jsou hrozní trifidi a nejsou naočkovaní. Z trochu jiného soudku ...je tam Cecile Brunner clg.
Edit: Honza

Ramblery - růže dle typu 09. led 2011 18:50 #241212

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Honzo já jí na podzim brutálně ořezala, nechala jsem jen asi tři nové šlahouny. Už jsem to tak udělala jednou, vše napadené pryč. Pomohlo to trochu na jednu sezonu. Akorát, že to je zase málo květů, páč kvete na starém.
Mám na jaro slíbený od kováře nějaký artefakt k popnutí, hodil by se na toto místo, ale to by chtělo, aby ta růže byla opravdu skvostná. Tahle se původně pnula po starém kmeni, který už ale uhnil.
Představuji si něco jako mají u Baelse.
www.classic-garden-elements.de/item.php/...%E4ule%20Charleston/

Ramblery - růže dle typu 23. led 2011 11:59 #243013

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
Lenka wrote:
snad tu ještě nebyla. Jednoukvetoucí rambler Paul's Himalayan Musk, zlatá stromová klasika. Roste jak najatá, ale pekelně píchá.

Leni, nebyla by PHM celková fotka?? Je to mooc pěkná růže. Přemýšlím už dlouho, jestli by se mi vešla. Nenamrzá?
Moderátoři: Eva L., Květa