vydrik napsal:
Mohu se zeptat, je 20. dubna a vy vesele. objednavate prostokorenne ruze, neni to risk? Ja ucinila taktez, ale pripadam si ja ko cvok, cas vysadby je v rijnu- listopadu. Jake mate zkusenost?
Vydriku, risk to určitě není. Naopak je vidět, jak dané růže přežily zimu a jestli jsou živé.
Mě loni přišly z Německa prostokoř. růže snad někdy v květnu, to už jsem měl trochu obavy, ale Němci měli zachlazeno - ok.
(nejen) Sázení růží se neřídí kalendářem, ale jejich fenologickou fází. A pokud načuhují pupence,
pak dole narůstají bělostné kořínky a to je přesně ta nejlepčejší doba k jarnímu sázení a čipernému růstu.
Naštěstí je jaro studené, takže je nám cvokům přáno.
Květo, jsem rozhodnutson vykopat obě Coral Dawn a Lagunu (no, tu možná rok ponechám, loni mi ale nedala ani jeden květ!
a nádherně teď zmrzla až k zemi) a zasadit si na jejich místo hezky pěkně právě Raubritter (Vlaďko)
ke zdi do Svatebního.
Horší je, že už mi tam vylezlo 20 cm klematisu, takže to moje rýpací plány a chutě trochu hatí, přecejen bych nerad přerušoval
klematis John Paul II v rozletu, zdolávání 7leté Coral Dawn pár cm od něj nebude hračka.