Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Šuplíček pro Dreslu

Re: Šuplíček pro Dreslu 18. dub 2012 21:44 #278068

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vydriku - úplně v pohodě. Letos je jaro nějaké za humnama, u mě mají růže teprve malé pupínky. U někt. ještě není vidět jestli žijí či ne. Ještě jsem nestihla vysázet ty zahrnuté od podzimu.

... to jen ti zatracení Belgičani je mají narostlé. :down :down .

Re: Šuplíček pro Dreslu 18. dub 2012 21:54 #278069

• Květa
  • Moderator
No, tak na podruhé... páni, to jste rychlíci.
Já teda teď nic - jednak mě zatím nechytla pravá chamtivost ( nekupuju dokonce ani moc kytek, :woohoo: ), čekám až se zazelenají záhony.

.... ale ten Raubritter ( njn, Vlaďko ). :lol:

Re: Šuplíček pro Dreslu 18. dub 2012 22:51 #278076

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
vydrik napsal:
Mohu se zeptat, je 20. dubna a vy vesele. objednavate prostokorenne ruze, neni to risk? Ja ucinila taktez, ale pripadam si ja ko cvok, cas vysadby je v rijnu- listopadu. Jake mate zkusenost?

Vydriku, risk to určitě není. Naopak je vidět, jak dané růže přežily zimu a jestli jsou živé.
Mě loni přišly z Německa prostokoř. růže snad někdy v květnu, to už jsem měl trochu obavy, ale Němci měli zachlazeno - ok.

(nejen) Sázení růží se neřídí kalendářem, ale jejich fenologickou fází. A pokud načuhují pupence,
pak dole narůstají bělostné kořínky a to je přesně ta nejlepčejší doba k jarnímu sázení a čipernému růstu.
Naštěstí je jaro studené, takže je nám cvokům přáno. :P

Květo, jsem rozhodnutson vykopat obě Coral Dawn a Lagunu (no, tu možná rok ponechám, loni mi ale nedala ani jeden květ!
a nádherně teď zmrzla až k zemi) a zasadit si na jejich místo hezky pěkně právě Raubritter (Vlaďko) :) ke zdi do Svatebního.
Horší je, že už mi tam vylezlo 20 cm klematisu, takže to moje rýpací plány a chutě trochu hatí, přecejen bych nerad přerušoval
klematis John Paul II v rozletu, zdolávání 7leté Coral Dawn pár cm od něj nebude hračka.
Poslední úprava: 18. dub 2012 22:56 od HonzaPM.

Re: Šuplíček pro Dreslu 19. dub 2012 07:51 #278082

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jsme v šuplíčku pro Dreslu, takže dobře, dovolím si tu citovat její moudra, konzultovaná prý s Lily. A týká se to také Raubrittera a ostatních jednoukvetoucích. Mimochodem R. přezimoval výborně. Raší skoro do konce větví, dlouho jsem napjatě čekala, jaký bude stav omrznutí. Má totiž červenavé větve, nepozná se to tak snadno jako na zelených.

Takže: výhony, které se nám zdají namrzlé a přesto raší, často vyčerpávají růži a nakonec v průběhu sezony stejně chcípnou.
U jednoukvetoucích to až tak nevadí, lze je necht odkvést a pak ostřihat. Nás růžička stihne potěšit, jí to tak nevadí a pak do podzimu stihne
v pohodě obrůst novými větvemi, které zakvetou napřesrok. Samozřejmě patřičně přihnojit, aby měla z čeho brát. Chystám se stříknout přímo na list.
Remontující růže nekompromisně ostřihat, v pohodě pokvetu hned na nových výhonech.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, helena, jana H, mišpule, Evka, Miška, Kika

Re: Šuplíček pro Dreslu 16. říj 2012 08:44 #284363

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,ty také prosím nevíš,kdy bude zveřejněn seznam růží?

th_Smiley-begging.gif

Re: Šuplíček pro Dreslu 16. říj 2012 18:01 #284365

• Květa
  • Moderator
Evko, nevím. :(
Zkusím se zeptat.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Šuplíček pro Dreslu 16. říj 2012 18:14 #284367

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květo,prosím,ptej se :) .Děr mám jak po kobercovým náletu a tápu v nejistotě-mám je zahrabat...nemám je zahrabat... :S

Re: Šuplíček pro Dreslu 16. říj 2012 21:04 #284376

• Květa
  • Moderator
Mišpul, poptala jsem se.
Bude ( po neděli )
ono je ještě pořád fůra času ( ne na seznam ;) , ale na vyrývání ), ptž. ještě nebyly mrazíky.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, fanynka, hespa1, Lenas, mišpule, Evka, Kirsten

Re: Šuplíček pro Dreslu 23. říj 2012 20:49 #284625

• Květa
  • Moderator
seznam je uveřejněný na hlavní straně.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka

Re: Šuplíček pro Dreslu 24. říj 2012 12:23 #284646

• henrieta18
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 13
Květa napsal:
seznam je uveřejněný na hlavní straně.
Ahoj,Květo,
mohla by som poprosiť o informáciu,ako to s objednávaním funguje? Tzn. ako objednávať, aká je cena (platí unisono tá, čo je pod zoznamom?), kde označiť, či mám záujem o prvú,alebo druhú triedu, koľko stojí poštovné na Slovensko (ak sa na Slovensko vôbec zasiela...? Vopred ďakujem.
;) Odpovedať mi môže hocikto,kto vie ako to tu beží....
Ešte raz ďakujem
Moderátoři: Eva L., Květa