Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: České růže - růže dle původu

Re:České růže 27. srp 2010 20:02 #16841

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Trifonku ( s dovolením použiji Květy přezdívku), nevím , kterou myslíš. Obě mám od podzimu
Helenka - trochu jí to trvalo, než narostla. Květ sem tam, ale ted to dohání, už je pěkně košatá. Moc se mi líbí.
ČSR - nejhorší přírůstky ( kromě Dainty Bess - ta má 20cm od země, ale měla už 3 květy :angry: ) má asi tak 2 40 cm výhony, kvetla až ted ve druhé vlně. Uvidíme za rok.
Obě p.Šíp

Re:České růže 27. srp 2010 23:12 #16859

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
maggi wrote:
Jitko, když jsem přijela k Dresle, tak jsem pár květů vzala s sebou a porovnali jsme je s Mme.Calvat a byly zcela jiné. Se picnu, ma těch Tvých obrázcích zase vypadá stejně. To by Dresla musela mít pod tím názvem něco jiného a to mi připadá nejméně pravděpodobné.:silly: :silly:

Mám ji od Weingarta. I se záměnou se musí počítat, ale spíš byl problém v tom, že keřík se pořád teprve zabydluje. Uvidíme napřesrok.

Re:České růže 28. srp 2010 12:20 #16875

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Emilka wrote:
Trifonku ( s dovolením použiji Květy přezdívku), nevím , kterou myslíš. Obě mám od podzimu
Helenka - trochu jí to trvalo, než narostla. Květ sem tam, ale ted to dohání, už je pěkně košatá. Moc se mi líbí.
ČSR - nejhorší přírůstky ( kromě Dainty Bess - ta má 20cm od země, ale měla už 3 květy :angry: ) má asi tak 2 40 cm výhony, kvetla až ted ve druhé vlně. Uvidíme za rok.
Obě p.Šíp
Díky, myslela jsem ČSR a tu přezdívku Trifon(tak se jmenoval můj otec) mám z Livingu.

Re:České růže 16. zář 2010 19:15 #18218

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Ave Maria se snaží
DSCF3265_Ave_Maria.jpg

Re:České růže 16. zář 2010 19:21 #18219

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Další výhon
DSCF3270_Ave_Maria.jpg

Re:České růže 11. lis 2010 20:53 #21767

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Amazonka se ptala jak je to ted se šlechtěnim ruži v čechach . Zda se že ruži šlechti, ale maji tak nezajimavy stranky, a fotky , že mě to vubec nebere , škoda. Napřiklad strnad.rosice.net/nase-novinky.html .
Nebo tady www.zavapa.eu/rostliny/ruze/velkokvete/index.htm maji krásnou ruže Žinkovy vubec nemužu najit co to je, kdo šlechtitel ?

Re:České růže 12. lis 2010 07:42 #21774

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
JJ, koukám, Strnad opravdu šlechtí. Ale nějak ustrnul ve vývoji, ty velkokvěté jsou nějak pořád stejné už hodně let. Nic mě neuchvátilo.
Benetka ano, o tom vím, jen jsem netušila, že ještě pracuje. Ale omlouvám se mu, ještě není tak starý :) (snad mi odpustí), pár růží od něj mám :)

Ale teda na to, jak jsme (jako češi) vyhlášení zahradníci, tak je to nějak málo :(, tak budu dál syslit Gyoryho, sice je to madarský Slovák (nebo slovenský Maďar ;), jeho růže mě fakt uchvátily. MMch, Rynde z mých nových růží udělal absolutně největší kořenový bal. Za rok kompletně prokořenil 25l kyblík, sázela jsem ho jako kontejnerovanou růži :D

Ale chce to nějakou mladou krev, Honzo, nechceš se toho "ujmout" ? :D

Re:České růže 12. lis 2010 11:25 #21780

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Včera jsem na to taky myslela....a první růže by se jmenovala "Babi Rose" :-)

Re:České růže 12. lis 2010 11:59 #21788

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Když ona růže se jen tak nevysévá :), ona potřebuje projít zažívacím traktem ptáků (a nebo to napodobit)
Tady to hezky popsala Lili www.zahrada.cz/forum/ruze/stratifikace-s...kove-84616/?stranka=

Re:České růže 12. lis 2010 12:05 #21789

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Amazonko, díky. Lili to napsala krásně. Teď jen, kde vzít 14 dnů 35°C...
Navíc je to postup pro podnože a botaniku, lze ho uplatnit i na ušl. křížence?
Moderátoři: Eva L., Květa