Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2010

Re:Osobní TOP růže roku 2010 19. pro 2010 15:08 #239368

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Ha, moje VdB krásně opakovala celé léto. Ale je pravda, že vloni kvetla jenom jednou a to pozdě v létě. To byla prvním rokem. Letos bylá krásná.

Ispahan je opravdu nádherný. Letos prvním rokem a kvetl opravdu bohatě.

Lanling , myslím jsi někde psala, že se těšíš na Lédu. Taky jsem se na ni moc těšila , ale nijak mne nenadchla. Detail květu je nádherný, ale pokud se dívám na celý keř tak ta kombinace bílé a červené ( poupata jsou před rozvitím hodně červená) se mi zrovna nelíbí. Dresla je má sesazené v kruhovém záhonku. Na této fotce je ta kombinace nejlépe vidět.
DSCN6593.JPG

Re:Osobní TOP růže roku 2010 19. pro 2010 21:39 #239410

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
dresla wrote:

1/TOP
letos jsem měla největší radost z keřů jednoukvetoucích růží, které třetím rokem konečně dorostly tak, že jsem si jejich kvetení užila. (květů by bylo ještě více, kdyby naše zaječice neprovedla u některých předjarní střih. Na druhou stranu mi ukázala, že zastřižení vzhledu prospívá) Nad celým polem se vznášela růžová vůně.

3/neurazí, nenadchne
Do téhle skupiny pro mě spadá spousta moderních růží. Každou sezónu je vypuštěno spousta novinek. Větší část z nich do deseti let zapadne, jen pár má nějakou výraznou přednost, pro kterou se stane stálicí. Uvědomuju si to v rosariu v HK, kde jen občas zasvítí perla typu Astronomia, Glowing, So Pretty.... jinak to často jsou takové ty odolné růže do veřejné zeleně...neurazí, nenadchnou, prostě bez xichtu a pár takových roste i na poli.

4/smraďoch
ve vedlejším vláknu se Květa zmiňovala o (ne)vůni Gentle Hermione, lanling o Glamisu. Podobně mi zapáchá víc Austinek, je to onen "myrrh scent".
ad 3 - Dreslo, ty mne vždy rozesměješ. Pojmenováváním skupin růží. Nejdříve to byly mochnovité, teď zase bezxichtové.
ad 4 - jj, vzpomněla jsem si už při dotazu na smraďocha, jak jsem chtěla na jaře nějakou růži, zdůrazňovala jsem, že kvůli vůni myrhy - a tys říkala, že je to taková menší kulišárna. Vůňosmrad. No, spíš smrad.;)
ad 1 - těším se, že nás teď zavalíš horou fotek - jo ?

Re:Osobní TOP růže roku 2010 20. pro 2010 00:06 #239422

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Květa wrote:
ad 4 - jj, vzpomněla jsem si už při dotazu na smraďocha, jak jsem chtěla na jaře nějakou růži, zdůrazňovala jsem, že kvůli vůni myrhy - a tys říkala, že je to taková menší kulišárna. Vůňosmrad. No, spíš smrad.;)

Zajímalo by mě z čeho se mu tam tahle nevůně dostává. Nikde jinde, než u Austinových růží si ji nevybavuju a u něj je téměř typická. Přitom, když se koukám na původ, tak je to smrad bez varování:P .

Re:Osobní TOP růže roku 2010 20. pro 2010 00:25 #239424

• Květa
  • Moderator
:laugh: :laugh:

... nedávno jsem špiónila na růži roku vyhlašované v Anglii ( jak loni byla zvolena Absolutely Fabulous ). Za ty roky zpátky ani jedenkrát Austin. Kde kdo, ( Kordes, Carruth, Fryers.. ) ale Austin nikdy!
Pořád si tu uvažuju, jestli je to účelová podpora prodeje, bojkot...

Re:Osobní TOP růže roku 2010 20. pro 2010 13:01 #239480

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
emilko děkuju..:) na to já se právě moc těším..kombinace červené a bílé..a barva poupat neva, pokud se otevře..a do červena zůstane jen kraječka:) habitus..co se dá dělat, hl. že květy budou snové:laugh: ;)

Re:Osobní TOP růže roku 2010 20. pro 2010 13:34 #239483

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dreslo, já tuhle nevůni letos na podzim odhalil i u Dames de Chenonceau.
Zajímavé je, že nikdy předtím jsem si toho u D. nevšiml.

Austin píše, že myrhu do jeho skupiny vnesla hned ta první - Constance Spry.
Tak "na vině" teoreticky je Belle Isis.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 20. pro 2010 18:46 #239511

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Emilko, Léda jako keřík s červenými poupaty je moc pěkná. Obdivovala jsem na fotkách jednotlivé květy, ale keř je ještě hezčí. Musím ji někam vymyslet.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 07. říj 2011 14:34 #269787

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Myslím, že je čas vytáhnout hore tuto diskusi, počíst a pokochat a inspirovat se v ní a polehoučku popřemýšlet, jak letos.
Co je nového, co zůstává stejné, co je vyvráceno, utvrzeno...
Poslední úprava: 07. říj 2011 14:57 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Dany

Re:Osobní TOP růže roku 2010 09. říj 2011 18:09 #269999

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Těžko se rozhoduji, která z těch mých je nej, nej, nej..., protože, jak už jsem tu kdysi kdesi napsala, líbí se mi všechny. Ale poslední radost (včera) mi připravil Bernd Weigel, který kvete na plné pecky, zimanezima, déšťnedéšť, jakoby léto bylo v plném proudu. Úžasná růžička :up

BerndWeigel8.JPG

BerndWeigel7.JPG

A stejně tak Kent
Kent4.JPG
Přílohy:
Poslední úprava: 09. říj 2011 18:11 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, ROMANA, maggi, helena, evai, mišpule a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re:Osobní TOP růže roku 2010 10. říj 2011 00:21 #270024

• Květa
  • Moderator
No, Evo, on naproti přes cestičku si John Clare taky plivl do dlaní, viď ?
Jak to děláš ? :ohmy:
Moderátoři: Eva L., Květa