Ojoj, to je témat k zamyšlení.
Evo, myslím, že rozhoduje šípek. Pávův je prý vhodnější do sušších půd,
laxa je univerzální. U Tantaua používají ještě další podnož, vypadla mi z hlavy.
Samo jsou i jiné podnože. Pan Šíp prý velice často očkuje na Pávův, proto mi
jeho růže asi tak jdou, mám tu velmi porézní navážky.
Pelcovi očkují různě, nedávno jsem se pí Pelcové ptal, vedou si očkovací plán,
ve kterém lze dohledat, na čem co a ze kdy je.

Jedna odrůda tak může být na více podnožích, tudíž není záruka, že všem poroste
stejně, podle podnoží a půdních a klimatických podmínek se mohou kultivary lehce lišit.
Mám Pilgrim od Pelců, podzim 2009 a z Proplantu 2010, více sezon v kontejneru.
Jsou velice zdravé, i když mám rád u růží tmavší listí, oba jsou kapku do žluta,
ale to asi po tatínkovi - Graham Thomas. Někde jsem četl, že čím tmavší list růže má,
tím by měl být odolnější k houbových chorobám. Tož by to možná mohlo být jisté vodítko.
Rozdíly v odrůdách (New Dawn) - za ty desítky let už jistě mohly vzniknout mnohé klony,
u nových růží (Pilgrim) mi to tak pravděpodobné nepřijde, ale kdo ví.
Káji, kdybych na Windermere narazil, nahlásím, ano?

Juuj, je to krásný kousek.

Nevím, že ji Austin (zatím?) nepodporuje v ČR, asi nemá dostatečně namnoženo anebo ráda teplo.
Ostatně za poslední dva dny jsem se snažil sepsat všechny kultivary, které A. vydal, mám jich 210.

Najdou se mezi nimi i různé lecosy a skvosty, zaujala mě např. The Prince.
Snow Goose je méně typická, ale jednoduchých bílých má na kontě mnoho.
Amazonko, je pěkná. Obchod Arbo - všiml jsem si. Dost možná, že v reakci na ty (nemožné) ceny
šel nahoru i Proplant. Koukali jste?
Šárko, pokud nakukuješ, máš nějakou aktuální fotku tvé Alan Titchmarsh? Jak jsi spokojená?
Evi, opakuje ti Snow Goose? Je krásná a rád ji vidím poprvé "naživo" u někoho v ČR.
Jako Romana mám Pilgrima (oba) zdravého, listy fit až k zemi, ani nemumifikuje, ale bohužel na slabých
výhonech klopí. Teď má vysoké, nové, tam už je to lepší. Už jsem si zvyknul i na jeho netypickou vůni.