Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 09. čec 2014 10:38 #290663

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Jano,Bailando můžu jen doporučit!!!Kvete dlouho,opakuje dobře,květy jsou drobnější,tak,jak mám nejraději,barva pěkně výrazná,ale není křiklavá.Listy úplně zdravé až do podzimu.Mám ji hodně utopenou v trvalkách,takže keřík je užší,ale chystám se ji příští rok osvobodit a pořídit dva sousedy (zkusím řízeček :cheer: ).Mám ji sázenou z kontejneru z výprodeje, osvědčila se.
MMch,taky zjišťuju,že růže rostou mnohem lépe bez té konkurence trvalek ... ředím a ředím tu hustotu :cheer:

Piano-mám tři rostliny v trojsponu za Red Eden,mezi tím floxy a nízký planý sléz,Piano konkurenci trochu snese,nechávám jí (mu?) při řezu delší nohy... je to podle mě skvělá růže,odolná,zdravá,květy dlouho vydrží,uvažuju o dalších barvách,jen už mám málo místa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Iveta

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 10. čec 2014 02:00 #290672

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jano H, mám tu příručku o sázení růží o Schultheise.
Možná by se nám to zdálo jako nedůležitý papírek, ale ono je v tom hrozně moc pravdy.
Např. je tam uvedeno, že v okolí 60 cm od růže nemá růst nic jiného, ani levandule.
Kvůli konkurenci a kořenům. (ech, kdyby Sch. viděl mou džungli, asi by zaplakal)
Chystám se tu příručku naskenovat a přeložit (asi rok :laugh: ).

Mě přijde, že Piano dělá ty "vysoké nohy" tak nějak automaticky.
Kvete nahoře v hroznech. Podobně se chová tř. Summer Song.
Obě mi na kraj záhonu nesedí, lepší je je zakomponovat, doplnit, vysadit do středu atd.

Měl jsem klasické červené Piano a pak mi T. poslal jako dárek k obj. Pink Piano.
To mě barevně moc neuchvátilo. Barvou prosvítaly oranžové tóny, ta růžová byla taková masová.
Lepší by možná bylo v polostínu, u mne na výpeku.
Moc semi v Hornbachu líbilo Happy Piano (pokušení), Charming Piano je barevně ve stylu
Eden Rose, Biedermeier aj. Ještě existovalo Baby Piano a Bridal Piano. Ty někam zmizely.
Kdyby bylo víc místa, určitě by semi líbilo je mít, sledovat rozdíly, řezat do vázy, vydrží všechno.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., jana H

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 10. čec 2014 08:13 #290678

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Honzo, děkuji :) . Mě se právě na HMF tvoje fotka Pink Piana moc líbí. Kdybys měl v tom deštivém počasí chvilku času a našel fotku, kde je ta barva ! nejhorší", moc by mi to pomohlo.

Ještě zvažuji Wedding Piano.
Happay Piano mi právě přijde barevně dost nevyzpytatelné, fotky na HMF nejsou , fotky u Tantau mají velmi podivný odstín : www.rosen-tantau.com/shop/popup_image.php?pID=714&imgID=0 a nevím, co od něj čekat. Charming Piano - tam přesně vidím tu podobnost s Edenkou a protože místo je právě poblíž Edenky, volila bych raději kontrastní růži.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 11. čec 2014 18:43 #290695

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Hrabnka.jpg

Astrid tím ochlazením(asi) ztratila "dvoubarevnost" a je krásně temněrudo-purpurovo-černo-stínovaná.Nevím,jak to líp vyjádřit :S Na fotce je prostě nějak červená,zkuste si ji v duchu o dva-tři odstíny přitmavit.
(hele,neměli bysme si všichni koupit jednotný vzorník barev a pak dát třeba-je to RAL 358b? Bylo by po starostech,co? ;) )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Iveta

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 11. čec 2014 20:49 #290697

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul, to je bezva nápad ( bohužel se asi nechytne :whistle: ) - protože to by konečně vyřešilo to popisování odstínů, protože nejen že každý foťák fotí jinak :angry: , ale i každý monitor jinak zobrazuje :unsure: , takže je to velmi ošemetné. Ty napíšeš "ztmavte si to o dva odstíny", ale ono to bude na každém monitoru jinak :blink: .
Zas na druhou stranu bychom přišli o to poetično ( viz Květiny třešně :P ), přestalo by se fotit a už by se tu objevovalo jen : "dneska měl xy barvu ral...., zatímco včera to bylo spíš ral...." . A na co bychom se dívali za dlouhých zimních večerů :P ? Do vzorníku? To by na nás asi brzo poslali Chocholouška :laugh: .

Mišpul, prosím jak se Astrid jmenuje celým jménem? Tuhle neznám ;) .
Poslední úprava: 11. čec 2014 20:50 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 11. čec 2014 21:12 #290698

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Astrid Gräfin von Hardenberg (von HonzaPM ;) )
Na slunci se prý pálí,tak jsem ji dala na sev.stranu k hortenziím.Krásně voní.Opravdu je sametová,což na fotce nevynikne.Zrovna tu študuju digi fotografování a nastavování fotoapatátů a už jsem z toho tydýt(expozice,clona,ISO,režimy a taky hledám nějaký ten program.Okukuju Gimp-=fotoshop zadáčo :blink: )
Astrid je(bubáček)i na předchozí straně
Poslední úprava: 11. čec 2014 21:18 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 11. čec 2014 21:43 #290700

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:laugh: :laugh: jsem se tu zas musela smát nahlas, ty debaty o barvách...je to často obtížně postihnutelné v reálu, natož na monitoru. Můj domácí grafik navíc o mě tvrdí, že jsem barvoslepá, ale já zas vím, že mimo mísu je on :blush: :silly:

Mišpul, každopádně je nádherná...

OT: techniku, obdivuji tvou urputnocst ve výběru programu, čekám na výsledky, pak se prosím poděl, jo, plís...
Poslední úprava: 11. čec 2014 21:44 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 15. čec 2014 16:34 #290711

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evko, pamatuju dobře, že máš Starlet Evu ?
prvním rokem ?
jak se ti jeví ? ( obvyklé dotazy - zdraví, růst, násada květů... vůně ? Pokud ji máš I. rokem, tak asi to budou jen první dojmy... že ? Má měkké výhony ? co déšť a horko - nehadrovatěla ti ? )..

mám na nějakou Starlet zálusk, nejvíc se mi líbí Melina ( tu už jsem měla v košíku loni, nakonec jsem ji vyndala.. )
ale pěkně vypadají všechny čtyři..

vyrovnala bych se i s tou ohnivou Carmen ( ten smích slyším :P ) .. ale u ní uvádějí nižší mrazuodolnost - alespoň podle hvězdiček...
Nemáte někdo nějaké odkazy na spokojenost s těmito řůžemi, příp. jiné fotky, reálnější, než tyhle PR ?

www.rosen-tantau.com/shop/index.php?cat=c31_Starlet-roses.html

děkuji
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 15. čec 2014 18:43 #290714

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,já jsem ji koupila v malém kontejnérku,malou.Vypadá to,že je množená řízky,nejspíš byla přímo od Tantaua,ale koupena přes Agel Rosen(u Tantaua je nekřesťanské poštovné).Při prvním kvetení byla nádherná a malé květy dlouho držely na keříku,který je 40cm vysoký.Teď chytla čs,ale možná že se jí nelíbí půda v tom místě kde je,jelikož ani prozatím nevyhání nové výhony(kdysi tam byla wistárie).Druhou mám letošní,byla ve větším kontejnéru,teď má asi 50cm a zespodu začínají rašit nové výhony.Je asi o 3m dál a ta nemá čs ani trochu,první bez postřiku,druhá nevím.Obě jsou na jihozápadní straně domu.Barvu květů má teplejší než na foto od Tantaua,ale jak víš mám tu problém s tímto u více růží.Víc se uvidí nejspíš příští rok. ;)
Pořád přemýšlím kdy vyžene ty dlouhé výhony,ale to bude nejspíš až příští rok.Myslím,že z těch čtyř má nejvíce kvést právě Eva jestli se nepletu.
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 16. čec 2014 06:57 #290716

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
Květa napsal:
Nemáte někdo nějaké odkazy na spokojenost s těmito řůžemi, příp. jiné fotky, reálnější, než tyhle PR ?

www.rosen-tantau.com/shop/index.php?cat=c31_Starlet-roses.html

děkuji

Květo, mrkni zde:
www.rosebook.ru/roses/?search_simple=starlet
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta
Moderátoři: Eva L., Květa