Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 02. zář 2011 18:48 #267558

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Prosím pomóoc , potřebuji se rozhodnout mezi Geoff Hamilton a Gentle Hermione. Kterou? a příp. proč??? Hlavně neříkejte obě - to nelze!:dry:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 04:59 #267594

• Daniela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1083
Graham Thomas je super!
SAM_2026.JPG

SAM_2057.JPG

SAM_2042.JPG

Jeho odkvétání je moc fajn.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Dany, JaninkaH, helena, Kachnishte, mišpule

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 10:02 #267607

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
skalnička napsal:
Prosím pomóoc , potřebuji se rozhodnout mezi Geoff Hamilton a Gentle Hermione. Kterou? a příp. proč??? Hlavně neříkejte obě - to nelze!:dry:

Skalničko, za sebe - Geoff Hamilton bych si už podruhé nekoupil. Možná zadarmo, kdybych měl velkou zahradu.
Ale tu nemám, takže Geoff Hamilton je jeden z nejžhavějších kandidátů na odchod z mojeho malého plácku.
Proč - první kvetení hodně silné. Když se trefí do pěkného počasí, nemá ta růže konkurenci, je nádherná.
Když se netrefí, je to tristní pohled (na velké zahradě, myslím, nevadí).
Proč2 - kvetení se u Geoff Hamilton dělí na kvetení A (extra silný hlavní flór) a kvetení B (slabší opakování),
mám osobně raději růže, kde vykukuje a vyjukává tu a tam nějaký ten kvítek i v mezidobí mezi A a B. Snažím se takové vytipovat.

Geoff Hamilton - vůně je slabá, aromatická (černé bobuloviny). Listy zcela bez chorob, květy dlouho vydrží, ať už slepené,
ohnilé nebo pěkné, rozvinuté. Geoff Hamilton patří k růžím, jejichž květy se nikdy zcela nerozevřou/nerozkřápnou.
To je myslím dost pěkné, šarmantní, ideální do vazeb apod... Kdo by měl místo ve skleníku (skleník nemám),
určitě by to v něm byla nádherná růže. Mám ji dva roky, originální Austinův kontejner.

Gentle Hermione - mám dvě sazenice, jednu originál kontejner Austin, druhou jarní prostokořennou, rostou dobře a jsou zcela zdravé.
Mám je prvním rokem, zaslouží si bedlivé pozorování. Květy mají silnou myrhu, v horku moc dlouho nevydrží.
S další koupí bych po letošní zkušenosti zatím trochu váhal, i když méně, než u Geoff Hamilton (tu bych nebral vůbec).
Poslední úprava: 04. zář 2011 19:30 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Dany, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 11:21 #267617

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj Honzo,
díky za info dle tvých osobních zkušeností. To je k nezaplacení. Nakonec jsem zvolila G. Hermione, bez toho, aniž bych četla tvůj dnešní příspěvek. Potřebovala jsem se rozhodnout rychle. Prolítla jsem velice povrchně diskusi "Jak se daří angl. v ČR" a tam jsem myslím, narazila na tvůj příspěvek, kde jsi G. Hamiltonovi spílal. Teď to možná nebude mít až tolik logiky, ale vzhledem k tomu, že jsi nadmořskou výškou ještě výš než já, předpokládala jsem, že bych s Geoffem mohla mít podobné problémy, nejsem zas až tak nízko n.m.
No, uvidíme, uvidíme! ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 13:05 #267628

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P8260243.JPG

James Galway - poupata
P9010141.JPG

tuto růži mám novou , ale velice se mi líbí -
Poslední úprava: 04. zář 2011 13:10 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, helena, Viola, evai, Dagi

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 19:05 #267647

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
to, co Honza popisuje s G.Hamiltonem, se mi deje s Leandrem, prvni kveteni jakz-takz, v dohlednutelne vysce, potom dloooouha pauza a ted?prosim, zkuste ten slahoun na f. najit, neslo lepe.Ma 3m, nevim, co s tim a to ho mam 2x.

4.9.2011027.jpg
Poslední úprava: 04. zář 2011 19:30 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 19:25 #267652

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No, Evo, vždyť u Leandru je očekávaná výška skoro čtyři metry... já bych juchala, jestli výhon neomrzne, přirostou další a budeš mít parádní křoví!!!
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 19:38 #267655

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Smankote, nikdy jsem u Leandra reference atd.nezkoumala, moje chyba, pujde jinam (ale kam?), v te zatacce o krovi nestojim
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 19:55 #267659

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Já nevím, třeba tu má někdo zkušenost kolik se nechá střihem udržet a jaké má u nás podmínky. Toto jen píší na HMF. Uvažovala jsem o něm také, k treláži. Dala jsem tam Colette. Ta má zatím půl metru...:blink:
Poslední úprava: 04. zář 2011 19:56 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 04. zář 2011 20:21 #267662

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
no nazdar,na Geoffa Hamiltona jsem měla taky zálusk.Tak asi nic:S Prosím poraďte:chtěla bych něžně růžovou,spíš bílo-růžovou,ne pnoucí.Mám Eglantyne,ale ráda bych něco ještě světlejšího.Díky
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa