skalnička napsal:
Prosím pomóoc , potřebuji se rozhodnout mezi Geoff Hamilton a Gentle Hermione. Kterou? a příp. proč??? Hlavně neříkejte obě - to nelze!

Skalničko, za sebe - Geoff Hamilton bych si už podruhé nekoupil. Možná zadarmo, kdybych měl velkou zahradu.
Ale tu nemám, takže Geoff Hamilton je jeden z nejžhavějších kandidátů na odchod z mojeho malého plácku.
Proč - první kvetení hodně silné. Když se trefí do pěkného počasí, nemá ta růže konkurenci, je nádherná.
Když se netrefí, je to tristní pohled (na velké zahradě, myslím, nevadí).
Proč2 - kvetení se u Geoff Hamilton dělí na kvetení A (extra silný hlavní flór) a kvetení B (slabší opakování),
mám osobně raději růže, kde vykukuje a vyjukává tu a tam nějaký ten kvítek i v mezidobí mezi A a B. Snažím se takové vytipovat.
Geoff Hamilton - vůně je slabá, aromatická (černé bobuloviny). Listy zcela bez chorob, květy dlouho vydrží, ať už slepené,
ohnilé nebo pěkné, rozvinuté. Geoff Hamilton patří k růžím, jejichž květy se nikdy zcela nerozevřou/nerozkřápnou.
To je myslím dost pěkné, šarmantní, ideální do vazeb apod... Kdo by měl místo ve skleníku (skleník nemám),
určitě by to v něm byla nádherná růže. Mám ji dva roky, originální Austinův kontejner.
Gentle Hermione - mám dvě sazenice, jednu originál kontejner Austin, druhou jarní prostokořennou, rostou dobře a jsou zcela zdravé.
Mám je prvním rokem, zaslouží si bedlivé pozorování. Květy mají silnou myrhu, v horku moc dlouho nevydrží.
S další koupí bych po letošní zkušenosti zatím trochu váhal, i když méně, než u Geoff Hamilton (tu bych nebral vůbec).