Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 07. zář 2011 11:49 #267823

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Helo - tak CP Margaret a Teasing Georgia mám opravdu velké . B. je taková nepěkná nepodara. nepravidelná , s hrubými řídkými pruty.má ale krásné květy. jsem 380mnm - hlína je tu hnusná. větší keř je i Golden Celebration - některé austinky jsou mladší - asi se teprve vyvrbí.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 07. zář 2011 11:53 #267824

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Kajo, jsem sice v 360 mnm, ale zimy jsou tu drsné (-20 apod.). A jsem krkavčí zahradnice, hnojím jednou na jaře a dost.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 07. zář 2011 21:01 #267873

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Co se Falstaff týče, nemůžu zatím říct asi nic pozitivního. Dostal jsem ze Sobotky na podzim 2010 extra silnou a pěknou sazenici,
na jaře se dlouho nic nedělo, pak najednou nepovšimnutá začala rašit. Když rozkvete, květy moc nedrží, a taky se hodně pálí od slunce.
Je sice u zdi k jihu, ale ráno a večer tam slunce nesvítí. Zkušenosti mám zatím velmi podobné, jako má Kája. Tak uvidíme.
Vůně jak kdy - v horku příjemná, nyní v podzimně aprílových dnech skoro žádná, neznatelná. V obou případech je nutné vrazit
nos přímo do květu. Např. Munstead Wood voní jako o závod a hlavně do dálky i nyní. Prostě pořád.
Srovnání Falstaff s Darcey Bussell mě taky napadlo, Darcey zatím vede, co se kvalitativních vlastností týká. Uvidíme tedy za rok.

Falstaff - místa, vzduchu a péče má dost, jestli bude jednou pnoucí, to opravdu nevím
afalstaff791.jpg

afalstaff79.jpg
Poslední úprava: 08. zář 2011 08:13 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Květa, zdenka, Dany, lenpel, helena, Filipka

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 08:57 #267889

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Mišpule, Zdenko - Redouté je opravdu krásná a jemná, je dobré počítat s tím, že květy vydrží jen krátce, tak tři dny.

K Molineux zatím moc poštřehů nemám. Mám dva kousky, jednu prostokořku ze Skaličan, podzim 2010 a jednu
z orig. austinova kontejneru - červen 2011. V nádobě si ta růže určitě poradí, kdo má terasu, možná by byl spokojenson.
Janinka někde (v kvetení?, v sezoně?) psala, že květy Molineux moc nevydrží, tak jsem počítal dny u mých
a došel jsem k příjemnému zjištění - většinou tak 7-8 dnů každý jednotlivý květ. Což je u ostinek řekněme rarita, zázrak.
Pravda, nedávno Trifonek psala, že u nich mají 32 ve stínu, ech - u nás bylo ten den dopoledne 19 a odpoledne jen 15 °C.
To není jediný případ, takže pozorování každého z nás se mohou lišit.
Vůně Molineux je slabá, řekněme čajová, pro mě nezajímavá (ve stylu Graham Thomas, Wisley 2008 a další).
Barva - jó, fajn, pěkně jste se tu rozvařily. :) Vanilka, žloutek, pampeliška...
Za sebe bych přidal: žloutek od slepic kukuřicí (a strouhanou mrkví) krmených. Kdo zná, představí si.
Květo, ptala ses, jestli je Molineux v nějakém období, v nějakém počasí, v nějaké fázi květů vyloženě žlutá - je.
Ale je to taková ta těžká žlutá. Medová, zlatavá, no... viz. výše.
Emilka nahodila podobnost květů s The Pilgrim - souhlasím. Hodně záleží na fázích květů. Podobnost je, shodnost nikoliv.
The Pilgrim mě zlobí rychlým opadáváním, Molineux víc vydrží.
Celkově je Molineux dost zdravá, s chutí do života a do kvetení - některé růže, když je zastíní trvalky (zejména nově sázené růže)
třeba i odejdou, churaví, cestu ke slunci si nenajdou, opadají... Molineux taková není. Je prostě čilá.
Srovnávačku jsem už dával, na začátku července, opáčko snad neuškodí. Co sloupek, to pouze jedna růže - dva nebo tři květy.

Charlotte, Molineux, The Pilgrim, Teasing Georgia, Crown Princess Margareta, Lady Emma Hamilton - 5/7/2011
alutostinky57.jpg

Molineux 7/9 - prostokořenná, podzim 2010, vyloženě přeprala nízké podzimní astry a obr listy náprstníků a dostala se ven :)
amolineux.jpg

Molineux 4/9
amolineux49.jpg

Molineux, dva různé květy 6/9
amolineux691.jpg

amolineux69.jpg

Molineux 6/9 - kdo obě sazenice najde, vyhrává lízátko na příštím DODu :)
amolineux692.jpg
Poslední úprava: 08. zář 2011 09:16 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, fanynka, Kaja, Dany, lenpel, ROMANA, Jevgenija, lanling, skalnička a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 09:20 #267892

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
To u vás všech tak krásně kvete a roste :woohoo: rada čtu a prohlížím fotky, nádhera anglické růže vypadají skvěle.

Honzo to jsem ráda že už taky máš Munstead Wood :up , cítila jsem se osaměle když ji chválila sama, ale ta je tak užasna sametová, tmavá barva, tvar a kvalita květu, no a hlavně je to jedína růže ze všech co mám kterou cítím vonět na dálku. Škoda že budu muset ji přesadit, ted je na celodenním slunce líbí se ji to, ale já ji tam skoro nevidím :( , chci ji mit bliž k sobě. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 09:31 #267893

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Jevgenijko ahooj, však jsem si taky čiperně dva kousky Munstead Wood přiobjednal. Je opravdu sametová, nádherná, voňavá.
A neklopí!! To snad není ostinka. :laugh:
Dany nedávno uvažovala o temné krásce do vítacího záhonku, myslím, že Munstead Wood je jasná volba.

Co je zajímavé, je to, jak je Munstead Wood barevně hravá. V prši-chladnu je až nezajímavě růžová (viz. fotka dole, barevně přesná),
hlavně stárnoucí květy a ve třicítkách je zase božsky skoročerná, nejvíc rozvíjející se poupata.

Munstead Wood, Young Lycidas, Noble Antony a historická Mme Isaac Pereire - voňavé růže par excellence - 6/9
aostinkyrov69.jpg

S obřím květem The Dark Lady - to je zatím taková svérázná růže - výhony leží na zemi... vůně po banánu, jako WS2000
aostinkyrov692.jpg
Poslední úprava: 08. zář 2011 09:35 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, maggi, lanling, JaninkaH, Martin, quendery, mišpule, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 10:29 #267896

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Honzo Honzíku, Ty mi zase dáváš kapky - krásné.
No ano, je to nádhera překrásná. Všechny. Mám jenom dvě Mme Isaac Pereire a letos jsou nemocné po obojím :( , snad to nebude každý rok.
Mustead Wood se u nás dá sehnat - koupit? A Young Lycidas ? Ta teda je !
Krásně jsi nám to naservíroval k obědu :)
I ty žluté a žlutavé a oranžovějící áááách
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 10:36 #267897

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Honzo, děkuji za info ohledně Redoute. Takových co rychle odkvétají mám dost, aspoň teď vím, že pro mě platí na kombinaci Redoute, MR a WC radši zapomenout.
Srovnání tmavých růží máš opravdu krásné.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 12:59 #267906

• Kaja
  • Platinum Boarder
vyhodila vysoký prut - ačkoliv by měla být nízká.
P9070149.JPG

Mustead Wood - je ještě tmavší - s teplem to nemá u mně co dělat - fotka dnes a zima jak v márnici
P9070152.JPG
Poslední úprava: 08. zář 2011 13:15 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, fanynka, Dany, Jevgenija, helena, Daniela, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 08. zář 2011 13:37 #267907

• Kaja
  • Platinum Boarder
nedávno ostříhaný L.D. Braithwaite
P9070160.JPG

C.P.Margaret
P9070159.JPG

teasing Georgia
P9070158.JPG

Mary Rose
P9070147.JPG
Poslední úprava: 08. zář 2011 14:00 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Rhea, fanynka, lenpel, maggi, lanling, skalnička, helena, evai a tento uživatel má 1 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa