Mišpule, Zdenko - Redouté je opravdu krásná a jemná, je dobré počítat s tím, že květy vydrží jen krátce, tak tři dny.
K
Molineux zatím moc poštřehů nemám. Mám dva kousky, jednu prostokořku ze Skaličan, podzim 2010 a jednu
z orig. austinova kontejneru - červen 2011. V nádobě si ta růže určitě poradí, kdo má terasu, možná by byl spokojenson.
Janinka někde (v kvetení?, v sezoně?) psala, že květy Molineux moc nevydrží, tak jsem počítal dny u mých
a došel jsem k příjemnému zjištění - většinou tak 7-8 dnů každý jednotlivý květ. Což je u ostinek řekněme rarita, zázrak.
Pravda, nedávno Trifonek psala, že u nich mají 32 ve stínu, ech - u nás bylo ten den dopoledne 19 a odpoledne jen 15 °C.
To není jediný případ, takže pozorování každého z nás se mohou lišit.
Vůně Molineux je slabá, řekněme čajová, pro mě nezajímavá (ve stylu Graham Thomas, Wisley 2008 a další).
Barva - jó, fajn, pěkně jste se tu rozvařily.

Vanilka, žloutek, pampeliška...
Za sebe bych přidal: žloutek od slepic kukuřicí (a strouhanou mrkví) krmených. Kdo zná, představí si.
Květo, ptala ses, jestli je Molineux v nějakém období, v nějakém počasí, v nějaké fázi květů vyloženě žlutá - je.
Ale je to taková ta těžká žlutá. Medová, zlatavá, no... viz. výše.
Emilka nahodila podobnost květů s The Pilgrim - souhlasím. Hodně záleží na fázích květů. Podobnost je, shodnost nikoliv.
The Pilgrim mě zlobí rychlým opadáváním, Molineux víc vydrží.
Celkově je Molineux dost zdravá, s chutí do života a do kvetení - některé růže, když je zastíní trvalky (zejména nově sázené růže)
třeba i odejdou, churaví, cestu ke slunci si nenajdou, opadají... Molineux taková není. Je prostě čilá.
Srovnávačku jsem už dával, na začátku července, opáčko snad neuškodí. Co sloupek, to pouze jedna růže - dva nebo tři květy.
Charlotte, Molineux, The Pilgrim, Teasing Georgia, Crown Princess Margareta, Lady Emma Hamilton - 5/7/2011
Molineux 7/9 - prostokořenná, podzim 2010, vyloženě přeprala nízké podzimní astry a obr listy náprstníků a dostala se ven
Molineux 4/9
Molineux, dva různé květy 6/9
Molineux 6/9 - kdo obě sazenice najde, vyhrává lízátko na příštím DODu