Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 16. zář 2011 07:04 #268359

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo Jevgeni - někteří tu mají více než já .. ještě možná přidám dvě. uvidím - nové Darcey Bussel a Claire Austin z doprodeje se docela dobře usadily a kvetou. :) :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 16:51 #268589

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evoi, jestli se (mě) ptáš znovu, tak k Windermere nevím ale vůbec úplně totálně naprosto nic. :)
Jestli je nedistribuce Windermere v Evropě způsobena důvodem obchodně-politickým bo úplně jiným (zdraví, projevy)
ví snad jen Václav Klaus a pak i snad nějaký ten David Austin. :laugh: Přitom do USA, Kanady, Japonska ji Austin zasílá,
popř. na ni mají licenci tamní školky. Možná bys mohla ostinovi napsat, že jsi zarputilý kolektor, třeba by pak jednu sadičku obětoval.
Mám u něj obj. tak až ji bude balit, mohl by Windermere přihodit, vyšlo by tě to levněji. :)

Heleno, Crocus Rose, váhala jsi, srovnávala jsi...
Dlouho semi tuze líbí, mám ji dva roky, ale co jsou moje osobní sympatie oproti fotkám, které mluví za všechno?
Můžu tě trochu pozlobit fotkama ze Sobotky? Žádná jiná růže tam nebyla tak nakvetlá, vyrovnaná, zdravá, skvělá...
(snad jen The Alwinck Rose - tu dám později)
P1050082.JPG

P1050076.JPG

P1050090.JPG

P1050078.JPG
Poslední úprava: 19. zář 2011 17:01 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Emilka, Rhea, JitkaU2, fanynka, Kaja, lenpel, Jevgenija, JaninkaH a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 16:59 #268592

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
fanynka napsal:
A moje Heritage je letos nejmizernější jaká kdy byla a nejbídnější letos ze všech taky.
Moje Heritage má 10 cm! :laugh: vůbec nekvetla B)
Crocus je parádní, zase kvetla a znovu vyhání výhon, ta se opravdu povedla :up
Poslední úprava: 19. zář 2011 17:04 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 17:19 #268596

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tak jedna informativní fotka The Alnwick Rose - vypadá, že bude střední až vyšší, vůně byla neznatelná,
větve samy pěkně drží, jsou vzpřímené, fajn fajn fajn. Už se těším. :)
P1050049.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Emilka, Rhea, JitkaU2, fanynka, lenpel, helena, quendery, Skokanka

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 17:23 #268599

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Eva.Trifon napsal:
fanynka napsal:
A moje Heritage je letos nejmizernější jaká kdy byla a nejbídnější letos ze všech taky.
Moje Heritage má 10 cm! :laugh: vůbec nekvetla B)
Crocus je parádní, zase kvetla a znovu vyhání výhon, ta se opravdu povedla :up

A mojí Heritage jsem po čtyřech letech poslala do věčných lovišť, tímto se jí omlouvám...Měla výsostné místo blízko sezení a na to je spousta dalších a doufám zdatnějších adeptů! U Dresly na DODu jsem ji viděla také víc než bídnou.

Honzo TAR vypadá dost dobře, mňam... Ze kdy jsou fotky ze Sobotky? Jestli to tu už někde není... dočítám se spožděním.
Poslední úprava: 19. zář 2011 17:25 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 17:42 #268602

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Honzíku Honzíku tak ty si jezdíš po výletech,.... Anwick taky krása a říkáš vyšší jooo,..:woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 19:22 #268619

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
HonzaPM napsal:
Heleno, Crocus Rose, váhala jsi, srovnávala jsi...
Dlouho semi tuze líbí, mám ji dva roky, ale co jsou moje osobní sympatie oproti fotkám, které mluví za všechno?
Můžu tě trochu pozlobit fotkama ze Sobotky? Žádná jiná růže tam nebyla tak nakvetlá, vyrovnaná, zdravá, skvělá...
(snad jen The Alwinck Rose - tu dám později)

Honzo, pozlobit? Naopak, moc jsi mě potěšil, takovou krásu jsem ani nečekala! :up
Neobyčejně děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 19:34 #268621

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Honzo, abych se revanšovala: Scarborough Fair, Královská botanická zahrada v Kew, konec srpna. Jedna z mála Austinových růží ve velmi dobré kondici, nádherně kvetoucí. Výška cca kolem metru, keř dole složen (myslím) ze čtyř rostlin.
SC_1.JPG

SC_2.JPG
Poslední úprava: 19. zář 2011 19:39 od helena.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Emilka, Rhea, fanynka, Kaja, lenpel, evai

Re: David Austin - Anglické růže II 19. zář 2011 20:29 #268624

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, a vis, ze jsem o psanicku Austinovi ohledne Windermere uz premyslela?Asi to nejak sesumiruju.urputny kolektor...(ale to opravdu,ale opravdu nejsem)
Téma bylo zamčeno.

Anglické růže - prosím o radu 20. zář 2011 09:24 #268644

• monýs
  • Fresh Boarder
Zdravím všehchny přívržence anglických růží Davida Austina. Jsem nováček, kterého anglické růže pohltily hned napoprvé. Při čtení vašich příspěvků a přiložených fotografií vás zkušenější žádám o radu. Mám předzahrádku dlouhou cca 12 m. Chtěla bych tam mít jen anglické růže - postupně dosadit letničky. Nejdříve jsem uvažovala o kombinaci tón v tónu, ale od toho jsem odstoupila. Uvažuji o následující kombinaci :

Mary Rose-LD Braithwaite-Charlotte-Moulinex-Charlotte-LD Braithwaite-Mary Rose

Jinak se mi líbí ze žlutých i Teasing Georgia a The Pilgrim - u nich se, ale bojím výšky.

Tuto barevnou kombinaci jsem zvolila záměrně odlišnou, aby růže vynikly. Jde mi především o to, že z různých popisů těžko poznám co je keřové, popínavé. Někde napíšöu keř a určitý rozměr a jinde na webu je úplně odlišný. Mám v tom prozatím chaos. Proto potřebuji radu, zda touto kombinací budu výškově zhruba na stejno.

Jinak mám doma z loňského podzimu růže William Shakespeare, které jsou nádherný, kvetly po celou dobu. K tomu mám kombinaci růže Quen of Sweden, taky krásná, jemná a vůbec neklopí. Budu je dokupovat znovu od manželů Pelcových a přidám je k stávajícím, abych vytvořila kompaktnější keř.

Budu ráda za radu :) Děkuji :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa