Danielko, doufám, že se ti sladce spinká.
On totiž přesně tak James Galway voní - jako horký vanilkový pudink s malinami s kapkou sladké smetany.
Ach, dal bych si... Dlužím jeho foto - ono to za toho ostrého slunce jaksi nevynikne a mám v tom záhonu
nějak moc zaliliováno sortou ´Cocktail Twins´, která se tam (jako na potvoru) až tak ne úplně hodí.
Glamis Castle - milá růže, čiperná a zdravá, květy vydrží celkem dlouho, nesledoval jsem přesně, ale aspoň týden ano.
Jsou takové naducané, kulaté, nerozkřápnuté, přesně jako na fotkách. Neklopí se. Myslím, že by bylo zajímavé GC kombinovat
s Benjamin Britten. Přijdou mi co do tvaru květu, typu výhonů a listů a vzpřímeného rovného růstu velmi podobné.
Pět kousků od každé s něčím modrým (perovskia, ořechoplodec) to by byla, myslím, paráda. GC mám z ProPlantu.
Vloni jsem tu ukazoval asi i fotku, co to bylo/přišlo za párátko, vše dohnala - ba co víc - řekl bych, že je to skvělá růže
do zapojených záhonů - poradí si s okolní konkurencí (i silnou - vysoké slézy), netrpí, dobře snáší sucho.
Vůně/nevůně - raději nečichat, je to ten těžký omamný odér, který znám z dětství, když jsme s kamarádkou
čistili stříbro tak, že jsme do starého rendlíku na kamna dali vodu, mýdlo, zubní pastu, Cif a citronovou šťávu,
to se přivedlo k varu a stříbro se tam vhodilo, popř. se tím leštilo - tak přesně tak smrdí Glamis Castle.
Ale ne na dálku, že by to obtěžovalo. Přezimovala beze ztráty kytičky.
Včerejší fotka ´James Galway´, asi už brzy bude potřebovat berličku (a zeď natřít nahnědo), má tak 120 cm, James