Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 16:44 #255924

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Emilka napsal:
Kájo u tebe je nádherná. Nižší by mi nevadila. Do podzimu ještě čas, tak poškám na fotečky...
Občas taky poděkuju omylem, naposledy Janince za to, že pošle nějaké kyti Honzovi :laugh: :laugh: Bohužel to nejde smazat :blush:

Emilko, zase je to od tebe takové hezké, je vidět, že jsi přející :lol: :lol:

jdu trochu nadávat, jo ?

jako první z Austinek mi rozkvetla G.Jekyll. Nehaním, páč není zakořeněná, ale naprosto zhoubně na ni působí sucho a vedro. Takže nefotím.

Jako druhá pak Grace. Krásná, že ?

P1080368.JPG

ani nežehrám, že je to záprdek, to opravdu všechny. Doženou... ale ! oba květy slavnostně koukají k sousedce !!! ZZ, fakt :evil:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, Emilka, Rhea, ZuzanaCh, jaja99, Kaja, Dany, ROMANA, maggi a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 18:21 #255965

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Je fakt nádherná, sousedi si užijou! :up Ode mne mají zase Tea.Georgiu :huh: A LO a to mne štve nejvíc. Tu si pořídím ještě jednu jinam.

U nás dnes rozkvetla po historických první austinka. WC. je roztomilá.
WC.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., jaja99, Kaja, Dany, lenpel, maggi, JaninkaH, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 18:31 #255970

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no hezky vám to kvete. moje laty spálené ještě ani jedna - myslím angličanky.a Teasing Georgia je Vlaďko vyšší než já.je to keřisko - ještě stejně velká je Margaret.no ale už to taky bude brzy.mají odpoledne stín.:)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 18:37 #255973

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
TG mám taky obrovskou a širší než vyšší, třetím roke. Sluníčka má taky celkem poskromnu a to jsem ji lehce přidusila výpary roundapu :whistle: Naopak stejně kupované Heritage a Falstaff,na slunci, od kterých jsem potřebovala křoví, přirůstají pomaleji. Nafotím až rozkvetou.
Poslední úprava: 31. kvě 2011 18:39 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 18:48 #255978

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P5290289.JPG

mně zas Falstaf leze nahoru a je úzký . další nepodara je Shor. Lad- ta zas jeden prut vyhodila do dvou metrů a jinak je velmi neuspořadaná. - ta mně štve nejvíc .chtěla bych ji hustší a trochu spořádanou.ona má asi pořád chuť si hrát na popínavku . ale já nechci. je v záhonu dvaceti keříků - Heritage taky nic divokého - před dvěma roky měla rez . přesazovala jsem ji a ještě to dohání. k asi třem jsem dala loni řízky a všechny se chytly . až narostou . tak se zas budu vtom houští chytat já.
Poslední úprava: 31. kvě 2011 18:49 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, jaja99, Vlaďka, Dany, lenpel, ROMANA, maggi, Eva.Trifon, helena a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 20:07 #256015

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
To tedy bude, až to rozkvete !!!:up
Grace kráááásná.
Honzo, tak jsem se před spaním šla podívat do HMF na Jamese Galwaye a myslím, že jsem to neměla dělat...božská
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 21:42 #256035

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Danielko, doufám, že se ti sladce spinká.
On totiž přesně tak James Galway voní - jako horký vanilkový pudink s malinami s kapkou sladké smetany.
Ach, dal bych si... Dlužím jeho foto - ono to za toho ostrého slunce jaksi nevynikne a mám v tom záhonu
nějak moc zaliliováno sortou ´Cocktail Twins´, která se tam (jako na potvoru) až tak ne úplně hodí. :lol:

Glamis Castle - milá růže, čiperná a zdravá, květy vydrží celkem dlouho, nesledoval jsem přesně, ale aspoň týden ano.
Jsou takové naducané, kulaté, nerozkřápnuté, přesně jako na fotkách. Neklopí se. Myslím, že by bylo zajímavé GC kombinovat
s Benjamin Britten. Přijdou mi co do tvaru květu, typu výhonů a listů a vzpřímeného rovného růstu velmi podobné.
Pět kousků od každé s něčím modrým (perovskia, ořechoplodec) to by byla, myslím, paráda. GC mám z ProPlantu.
Vloni jsem tu ukazoval asi i fotku, co to bylo/přišlo za párátko, vše dohnala - ba co víc - řekl bych, že je to skvělá růže
do zapojených záhonů - poradí si s okolní konkurencí (i silnou - vysoké slézy), netrpí, dobře snáší sucho.
Vůně/nevůně - raději nečichat, je to ten těžký omamný odér, který znám z dětství, když jsme s kamarádkou
čistili stříbro tak, že jsme do starého rendlíku na kamna dali vodu, mýdlo, zubní pastu, Cif a citronovou šťávu,
to se přivedlo k varu a stříbro se tam vhodilo, popř. se tím leštilo - tak přesně tak smrdí Glamis Castle.
Ale ne na dálku, že by to obtěžovalo. Přezimovala beze ztráty kytičky.

Včerejší fotka ´James Galway´, asi už brzy bude potřebovat berličku (a zeď natřít nahnědo), má tak 120 cm, James :P
P1910607.JPG
Poslední úprava: 31. kvě 2011 22:00 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, lenpel, JaninkaH

Re: David Austin - Anglické růže II 31. kvě 2011 22:22 #256044

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Honzo, mám dva JG a chci je dát k východnímu plotu. Slunce budou mít po celý den. Zvládnou výšku plotu? Jaký je prosím Tvůj názor? Mám je založené v zeleninovém záhoně a jedou jak diví. Ale sázet až na podzim? Nebo vyrýpnout(je tam kompost a rozležený koňský hnůj, čili by to šlo s balem bez problému) ? Jsou obaleni poupaty, ale mezi kedlubnami je to škoda :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 01. čen 2011 06:38 #256077

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
no, Honzíku, JG - jasně že jsem si na ni myslela a spalo se dobře, protože si ji prostě seženu !
Děkuji za napsané, odborník každým coulem :up .
GC - jsem ráda, cos napsal, včera jsem koukala večer, když se rozvilo víc poupat, byla to nádhera, jako ...cukrová vata...peřinky, obláčky, skoro fascinující, jestli vydrží květy aspoň tak, jak píšeš, budu spokojená. Hned taky přidáš, s čím nakombinovat, to je moc fajn, protože já ji koupila na podzim a hle, dneska už jich mám asi sedm, nějak se mi rozmnožily :) , sice jsou nasazeny jako lem, ale dycinky se dají přešoupnout a udělat z nich malý zázrak. Juj, tos mi udělal radost.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 01. čen 2011 07:25 #256086

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Queen o Sweden v rozmezí 24 hodin. Stále krásnější!
30.5.
queenofsweden30.5_.JPG
Poslední úprava: 01. čen 2011 07:27 od Doubravka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Dany, lenpel, ROMANA, JaninkaH
Moderátoři: Eva L., Květa