Jevgenijko, zjara klidně růže sázej. Mě jdou na jaře sázené mnohem líp, než ty podzimní.
Hodně rychle rostou a raz-dva kvetou. Ty podzimní jsou tuze pomalé.
Meilland (jarní) je jiný případ, přišly už z Francie opravdu hrozné (Red Eden byla vyloženě pomrzlá, zmrzlá, už je v pánu)
a za tu cenu (cca 300,-. prostokoř.) nedůstojné.
K Austinovi - Vlaďko - tolik nádherných fotek - áááách. Slintám. MacIntosh je krásný, má kouzlo.
Fotka Rosemoor a bílých svící nemá chybu, je extra slintací. A všechny ostatní zrovna tak. Pilgrim je skvělá růže.
Květo, ajaj, Brother Cadfael, nic moc, že? Snad se porůží. Tolik jsem se na ni těšil. Moje má zatím dvě poupata velikosti hrachu.
Zcela blbě (s tím, že BC půjde jinam) jsem tam navíc v březnu nebo kdy zasadil ten nový vilín.
Dneska rozkvetla Lichfield Angel, je takové vedro, že se nedá ani pořádně fotit, ale je to krásný květ.
Jinak větve hezké moc nejsou. Kdo máte nakoukanou Korbin (Iceberg, Schneewittchen), tak jsou přesně stejné, úplně.
Tj. dlouhé holé větve (velké mezery mezi jednotl. listy a skoro žádné ostny - to je plus). Asi bude tím pádem náchylnější na choroby.
Skoro nevoní, vlastně vůbec. Koupil jsem si ji hlavně kvůli jménu - mám rád poklady.
www.lichfield-angel.net/