K té vůni - díky za připomínky, příspěvěk edituju. Vůni nepřeklápím do břicha, ale do hlavy, pak se (místy) vznáším.
Ve čtvrtek semi v Troji podařilo z plného květu včichnout jakousi vosičku, ach bože, to bylo slzavé, slintavé, smrkavé a kašlavé údolí.
Pak jsem ještě u Chládka včichnul blýskáčka.

Fuj.
Lindo, vítej. Pokud se nepletu, u Chládka bylo ve čtvrtek 30/6 pár (max. tři-pět) kousků Falstaffa.
Celkově tam teď (po výstavě) mají neuvěřitelných 39 austinových soret (možná víc, co jsem si tak zapamatoval).
Co se mi tam moc líbí, že min. jeden člověk celý den pečuje o růže - vlaží, ostraňuje staré květy, narovnává... Krásně jim kvetou.
Pár kousků (kvalita spíš střední, viděl jsem osobně) mají na anglickeruze.cz, cena dobrá. Mají ho taky v ZC nebo si počkej na podzim.
Jak píše Jan Chládek v novém magazínu ZC, rozdíl mezi keřovou a pnoucí ostinkou je jen ve způsobu za/pěstování.
Co mě hodně udivilo - ostinky klasicky v květníku mají za 499,-, tytéž růže, trochu delší výhony a bambus mřížka byly asi za 1.175,-.
Těch ale už moc neměli a první flor měly za sebou.
Jevgenijko, zítra k tomu něco nafotím. I když myslím, že o Teasing Georgia by třeba Vlaďka mohla povyprávět lépe než já.
Evo L., tvůj James Galway nemá chybu, růstem i plným vychovaným květem mi připomíná Leander, jen se zdá oproti němu lepší.
Doubravko, Voňavé růže už existují, klidně je můžeme oprášit.
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...46&Itemid=112#242046