Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 15. čec 2011 21:03 #263199

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heleno, pěkně se ti to rozjíždí. Na kombinaci Redouté, Falstaff a W. Cathedral jsem zvědavý.

Docela mi teď přišla k chuti (nebyl jsem z ní, krom vůně, nadšenson) Lady Emma Hamilton.
Teď je opravdu krásná. Mnohokrát denně ji oblízám, ošmatlávám, očichávám a vůbec se jí všeobecně kochám.
Dokonce uvažuju, že jí pořídím sestřičku. No, výhoda je, že mě tyhle momentální super-geniální-nápady většinou rychle přejdou.
(nebo dostanu jiné, samozřejmě ještě "lepší"). :lol:
P2050379.JPG

Ještě keřík - je sázená loni v červnu, v 6l ostin-kontejneru. Dobře přezimovala a celkem se mi i začíná prostě líbit.
S tím červenolistým sedem mi nakonec připadá dosti "tvrdá", jak to tak jinak napsat, líbí se mi s těmi máslovými kopretinkami.
Možná by byla božská s Delbardovou Pimprenelle, tu prostě musím letos sehnat kdyby nevím co.
P2050395.JPG
Poslední úprava: 15. čec 2011 21:10 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Emilka, Rhea, ZuzanaCh, fanynka, Kaja, Gabreta, maggi, JaninkaH, patka a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 15. čec 2011 21:22 #263202

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Glamis Castle jsem vlastně asi nikdy nefotil, jako keřík. Vždycky mi kvetly max. jeden-dva-tři květy, schované kdesi v keři.
Letos už je to lepší, když ještě dovyreju sléz, co jí ubírá životní prostor nalevo od ní, bude to dobrý a budu spokojenson.
Bílá se z dálky fotí dost zle, tak aspoň takhle jedna večerní.
P2050356.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Emilka, Rhea, Kaja, Dany, maggi, JaninkaH, patka, helena, Doubravka a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 17. čec 2011 07:47 #263265

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Rozkvetlo "princátko" :) voní, neklopí, "neskvrní", nepálí se, zatím na jedničku (ale je to pinďa, takže kdo ví, co provede do budoucna)

The Prince

17.7.11010.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, maggi, JaninkaH, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 17. čec 2011 14:12 #263295

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Rosemoor - je hodně jiný než jiné ostinky. Květy hodně historické. Je to mládě, ve své letošní první sezoně vyhnané metrové pruty obalené poupaty. Ještě neměl pauzu. A voní :kiss:
rosemoor7.jpg

A
thepilgr7.jpg

Pilgrimek jeden ze dvou kvetefurt. Druhý na jiném místě, samozřejmě u vchodu do domu, kde je víc vidět má už dávno pauzu. Inu zákony zahrady.
Poslední úprava: 17. čec 2011 17:26 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, Kaja, maggi, JaninkaH, Eva.Trifon, helena, Daniela

Re: David Austin - Anglické růže II 17. čec 2011 19:26 #263337

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Amazonko, tak ses dočkala? U mě má The Prince momentálně rovný metr a kvete třetí květ, ten jediný, zdá se,
unikne srovnávačkovému škubání, tak si pak můžeme napsat, jak dlouho vydržel a jestli se nějak během květu měnil apod.

The Prince
P2050554.JPG

Vlaďko, moji oba Pilgrimové mají momentálně pausu, tož máš nějakého výkonného očkovance.
Tvůj Rosemoor je božskej. Ten můj má tak 20 cm a... kvete. Ano, prostě má chuť žít. Huráá.
Přiznej se - jsi rozená fotografka?

Rosemoor zvaný Přeživší
P2050918.JPG

Heleno, neškytala jsi dneska před čtvrtou? Dostal jsem nápad - Summer Song a Crown Princess Margareta vyfotit spolu.
Měla jsi pravdu - ta kombinace je výborná, geniální. Smekám před tebou. :up
..... nebylo lehké držet nacucaný 6 l kontejner nějak natočený a cvakat a ostřit proti slunci druhou rukou,
ale snad je to důležité vidět. Obě mají mladé květy, časem budou barvy blednout a růžovatět.
Možná, na tři CPM, by bylo dobré dát Summer Songy raději dva, než jeden ks, jak jsi psala před časem, jestli si vzpomínám.
CPM dobře (hodně) roste, jak to bude u Songu těžko říct. CPM není uvnitř tak ostře oranžová, je to světelný klam.
Song má o dost tmavší listy, více čajovkovité (tak říkám velkým, masivním, skoroumělým lesklým a ne zrovna romantickým lupenům).

Summer Song a Crown Princess Margareta
P2050972.JPG

P2050979.JPG

P2050985.JPG

P2060001.JPG
Poslední úprava: 17. čec 2011 21:35 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, ZuzanaCh, Vlaďka, Kaja, ROMANA, Gabreta, Jevgenija, maggi, JaninkaH a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 17. čec 2011 19:35 #263339

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Honzo, velké poděkování za nádhernou srovnávačku. Mám radost, že jim to tak sluší. :up Teď jenom ještě "ulovit" Summer Song(y).
(Pozn.: Z mé strany to byl odhad, rozhodně nic geniálního.)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 18. čec 2011 05:08 #263356

• amazonka01
  • Administrator
HonzaPM napsal:
Amazonko, tak ses dočkala? U mě má The Prince momentálně rovný metr a kvete třetí květ, ten jediný, zdá se,
unikne srovnávačkovému škubání, tak si pak můžeme napsat, jak dlouho vydržel a jestli se nějak během květu měnil apod.

No, u mě je tak 40cm :) a výhonky jak nítěnka, ale květy má tři najednou ;)

Doufám, že po odkvětu taky povyroste, aby stihnul vyzrát.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. čec 2011 05:12 #263357

• amazonka01
  • Administrator
SS a CPM se mi na fotkách dost líbí :up , ale nejvíc s tou doplňkovou modrou v pozadí. Ale to bude tím, že jsem oranžovou přesycená (byť v mnoha odstínech) a prostě mám potřebu to něčím porušit. U mě je to fialová, ale ta modrá je taky krásná.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. čec 2011 08:37 #263368

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:blush:
Honzo, dík, dědeček fotograf, tatínek fotograf...a já barbar fotím na automat...:unsure: Zato synek je po dědečkovi.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 18. čec 2011 09:59 #263379

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
amazonka01 napsal:
SS a CPM se mi na fotkách dost líbí :up , ale nejvíc s tou doplňkovou modrou v pozadí.
Tak tady SS můžu, čím to :up :woohoo:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa