Romano, Mary Rose je vděčná růže, že? že že.
Trifonku, jak jsi zatím ne/spokojená s Crocus Rose?
Jitko, Noble Antony mám asi dva měsíce. Hrozně to letí, ale ani tak nejsem schopen ti podat jakoukoli směrodatnou informaci.
Snad jen, že je z té samé várky jako tvůj - Baumax (Plzeň), kulatý kontejner z německé školky, která má na ostinky licenci.
Očekávám, že bude spíše nižší, čajovkovitého typu a pokud bude mít tuze svítivou barvu a pokud se nepochlapí výbornou vůní,
kterou na něj všudemožně čtu, půjde bezbolestně o zahradu dál. Bohužel nemám moc možností cestovat po rozáriích, po školkách
a tak si sám sobě funguju jako testovací (přechodná) stanice.
Například teď tu mám Wisley 2008 - květy jsou úchvatné, přenádherné, dokonalé - ale (bum) vydrží jen dva dny.
A to nejsou venku žádné třicítky, vedra... Možná u tří keřů, deseti-dvacetiletých, sesazených u sebe, by to až tak nevadilo, ale teď...
Teď je to sprcha - a dosti studená. A "voní" po hořkém čaji, je to takové... počůraná sláma, ten odér. Pardon. Bum.
Bojuju s tím, zda mám sem vůbec něco psát o růžích, které chovám jen "chvíli". Aby jim to nějak neuškodilo.
Pomluvit je je snadné, ale třeba si to nezaslouží nebo budou mít jiné přednosti (pěkný keř, odolnost chorobám, mrazům...).