dresla wrote:Vracím se ke své otázce: Nikdo nepěstujete Mountbatten a Marselisborg?
Marselisborg castle mám. Dostala jsem ho předloni na jaře v kontejneru, sezónu 2009 v něm strávila a vypadala slibně. Krásné velké zářivě zlaté květy, barvička k pohledání. Ale i v kontejneru byly tu a tam náznaky ČS, ale v toleranci pro nestříkané růže. Jenže trvalo jí "věčnost" než rozkvetla, je to takový lenoch. Spolu s ní koupená Pastella to za tu dobu stihla dvakrát.
Na podzim šla do záhonu mezi romantické s vírou, že jim bude důstojnou společnicí............. Nebyla........ Nenarostla podle mých představ, je to typicky ta Olesenova castle série spíše do obruby s výškou okolo 50 cm. To by vůbec nevadilo, to je otázka nalezení vhodného místa. Co mi ale velmi vadilo, že jako první snad vůbec ze všech růží chytila ČS a zbytek sezóny prožila bez listů. Navíc byla na jaře velice velmi zmrzlá. Nadšení nevzbudila, znám lepší podobné mezi angličankami.
Mám jí vyndanou a založenou, pokud bys jí chtěla zkusit, tak ti ji jako "danajský dar" pošlu.