Květa wrote:Pokuknu, těším se. Ježíš, to by se mi líbilo.. já mám tak moc ráda stínomilné záhony...
Ale můžu ti napsat, které růži polostín nesvědčí - alespoň podle mne - Zelenokvěté, pokud ji máš.
Jj, stínu tu je fakt dost, ale musím to napřed vyklučit
Ale pak plánuju vysloveně "hajní" partii pod ty jilmy, ale zatím to tam sekám kosou (kopřivy + bršlice - klasika).
Já mám teď v polostínu Thr Prince, Russelianu, C. Multifloru, a Hypolittu (SZ), a trojici Special Occassion, Mrs Oakley Fisher a Paco Rabane (SV), ostatní jsou na V, JV a J.
Eva wrote:Do polostínu jsem zasadila Ballerinu, protože podle popisu polostín dobře snáší. Roste, kvete, ale je taková nějaká řídká, rozvalená, rozhodně z ní nebude ten nádherný, přebohatě kvetoucí keř, jako má Danate. Pravda, mám ji teprve druhým rokem, může ještě zmohutnět, ale velké naděje si nedělám. Ne nadarmo se říká, že růže jsou "děti slunce".
JJ, dík za info. Já bych ještě potřebovala do toho polostínu šoupnout Falstafa a Giardinu, ale dám je dál od domu (holt teda nebudu mít loubí nad vchodem), a tak získám další hodinu k dobru