Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zelené, hnědé tóny - růže dle barev

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 11. čen 2011 09:26 #258402

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Konečně se mi podařilo vyfotit Jocelyn abych byla barva skutečna , je to růžově hněda floribunda už nevím proč jsem ji chtěla mít je zvláštní, ale zatím dost dobře roste a nasazuje na květ.:)

Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 16. čen 2011 04:45 #259179

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Prosím pěkně, jak cca vysoká bude (HK) Zelenokvětá?
Kdybyste se o ní mohl rozepsat někdo, kdo ji máte, byl bych vám zavázán. :)
www.zahrada.cz/forum/obrazek.php?id_zazn...azev=&id_oblasti=100
Poslední úprava: 16. čen 2011 22:29 od HonzaPM.

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 16. čen 2011 22:25 #259332

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Honzo, Zelenokvětku mám 3. rokem. Dorůstá u mne tak 1,4 m. Asi jsem ji nevybrala srávné místo ( málo slunka na podzim ), nestíhá u mne opakovat. Krásné 1. kvetení, zdravá.
Letos jsem kvůli ní hýbala keři, trvalkami, abych jí udělala místo na slunci. Chyba. Okolo ní vznikl prostor, odnesla nejvíc řádění s balonem, je celá omlácená. Zůstal jí snad jeden výhon. Takže letos ode mne nic...:S
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 16. čen 2011 22:33 #259334

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, díky. Tož snad se ta tvá brzy zvetí.
Dal jsem ji dneska ke klasickému + bílému Edenu, nohy jí (možná) zakryje Artemis.
Tož uvidíme. Vyhodil jsem kvůli (díky) ní neustále vadnoucí meduňku a stovku jejích semenáčků,
tři řízky skalníků, dva trsy řebříčků a jednu okno-něco Crispa. :) Takové pocty se jí dostalo.
Následující uživatel poděkoval: Květa

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 17. čen 2011 08:03 #259379

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Pátrám po původu Hnědé ( HK). Snažím se zjistit co je zač, zatím se mi to nepodařilo. Mám jen podezření na Meillandovu Terracottu. Ale Dresla to vylučuje. Tak nevím:dry:
HndHK.JPG

Velmi podobná je Carruthova Hot Chocolate
HotChocolate1.JPG

HotChocolate2.JPG
Poslední úprava: 17. čen 2011 08:06 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, jaja99, lenpel, ROMANA

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 04. zář 2011 07:38 #267600

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Objevila jsem náhodou na netu (snad) čistě hnědou růži Terra Nostra. Prý je to Frrrancouzka od fy Nirp International, ale zvláštní je, že jsem ji v jejich nabídce nenašla.

www.nirpinternational.com

A internet při zadání jejího názvu do Googlu také víceméně mlčí ....

Já jsem sice, co se barev růží týká, dost konzervativní, ale když se oprostím od vlastních barevných preferencí , uznávám, že ta barva má něco do sebe, určitě je to velmi zajímavá zvláštnost. :-)

Ale hlavně - moje dcera se do té růžičky úplně zamilovala (je celkově dost orientovaná na zelenou a hnědou barvu - ze záliby šije patchworkové přehozy a tam to neutají .... :-) ) , tak bych pro ni tu růžičku moc chtěla sehnat jako dárek.

www.weddingbee.com/2006/11/14/chocolate-roses/#

Nevíte o ní náhodou někdo něco? Kde ji koupit popř.jinak sehnat? Budu velmi vděčná za případné informace .

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 04. zář 2011 08:25 #267603

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Filipko, o téhle růži nevím, ale obrázek je přebarvovaný. Podívej na ty listy, které nemají reálnou barvu, celé spektrum je posunuto směrem do žluté barvy, takže barva růže nebude reálná.
Růže skutečně existuje www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.45937 ale bez fotek, a k sehnání asi nebude.

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 04. zář 2011 10:29 #267613

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Amazonko, moc díky za info. Samozřejmě z tvých slov moc radost nemám, protože jsem věřila , že se růže někde sežene, tím spíše, když vznikla ve Francii a ne někde na Novém Zelandu. Do Francie se občas jezdí , když už ne do zámků na Loiře, tak alespoň s dětmi do Disneylandu a tak jsem plánovala, že se kontejnerovka nebo očko někde seženou..... Většina z vási tady má totiž opravdu úctyhodný přehled o tom, co se kde a v jakém zahradnictví po celé Evropě prodává. :up

Ale tvoje důvody, proč zřejmě nebude k mání, zní fakt příliš pravděpodobně na to, abych ještě dál nějak výrazně doufala. :(

Po tvém upozornění musím přiznat,že je obrázek skutečně dobarvovaný. A vzhledem k tomu, že to není žádná letošní novinka, ale ta stránka z mého odkazu se o ní zmiňuje již v r. 2006, tak je bohužel evidentní, že se růže mezi lidmi neujala a byla stažena i z nabídky fy Nirp Int. , zřejmě právě kvůli tomu, že v reálu je barva nic moc .... Pokud by měla čistě hnědou barvičku shodnou s tou na obrázku, tak by to byla , nehledě na obvyklý vkus lidí , přeci jen rarita, a to by se o ní několkrát zmiňoval přinejmenším můj oblíbený Google, který jinak najde všechno. :-)

Tak moc děkuji .

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 04. zář 2011 10:46 #267614

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já k ní našla ještě jednu fotku, kde mi ta barva (orientuju se zase podle zelené, tentokrát kalichu), přijde reálnější, jukni flowergallery.ifd-inc.org/flower_categor...41&var=5021&offset=0
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Dagi

Zelené, hnědé tóny - růže dle barev 04. zář 2011 11:27 #267618

• Filipka
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 16
Amazonko, dobrá práce! Přímo detektivního rázu.... :) Skoro bych nevěřila, že se dá ještě někde splašít její jiná fotka.
A je to bohužel tak,jak píšeš. Na té fotce to je prachobyčejná zemitě oranžová barva. Prostě oranž , co se někde ušpinila o hnědou . A tak to asi bude i naživo.

Tak tím je to asi vyřešeno, příběh jedné zvláštní růže je díky tobě rozuzlen. B) Dceři začínám vymýšlet jiný dáreček, tím je řečeno vše....

Ještě čekám, co mi odpoví přímo z Nirp Int., kam jsem před chvíli napsala, protože mě zajímalo, jak se vykroutí z toho zájmu o růži, kterou už nikde, a hlavně ve své vlastní nabídce, raději moc nenabízejí. :)
Ale počítám spíše s tím, že mě budou za a) buď úplně ignorovat, nebo mi za b) napíší něco vágního, aby byli slušní, ale zároveň nic neupřesnili. ;)

Pokud od nich něco přijde,dám vědět. Díky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Eva.Trifon
Moderátoři: Eva L., Květa