Evko, tvou "Boerner" přehlídku doplním o neméně krásnou Pink Cloud (mám pocit, že je to nejčastěji pěstovaná popínavka
u starších pražských vilek, zejména na Ořechovce, Kajetánce, Petynce ap. a je k vidění taky na bílých vysokých trelážích na Petříně).
Je nyní k mání třeba v Obi, v rámci Měsíce růží. Je s Parade dosti podobná, ups...
Jednoletí očkovanci v Troji vytvářejí v červnu úchvatnou šou.
Barva je ve skutečnosti studenější, temnější, ne tolik svítivá a už vůbec ne dooranžova (barevný klam světla a mnoha aparátů).
Evko, Alohu (Boerner, 2 ks z Lottum) jsem nakonec nesázel. Měl jsem ji přes zimu v zásobním, s mnoha ostatními růžemi,
ale žádná jiná (snad jen trochu Mary Magdalene - Austin) nedostala na frak tak, jako Aloha (obě). Přitom jsem byl u tohoto
zásob. záhonu dost pečlivson - udusání, zavlažení, nakopčení a obrovitá halda chvojí (až jsem chvílemi neměl dobrý pocit
a plánoval jsem, že trochu toho chvojí odeberu, aby růže mohly dýchat). Pod chvojím růže nebyly vidět, nic nevykukovalo,
teoreticky nebyly vystavené mrazivým větrům a slunci. Některé (hlavně Austin, obecně) přežily perfektně, ale Aloha ne.
Tak jsem si řekl, že asi upřednostním staré růže. Nicméně její domnělá vůně může znamenat, že ji ještě někdy zkusím...