Honzo, přesné konstatování i mého dojmu. Vypadá docela zajímavě, takovýto typ květu ještě nemám.
Líbí se mi, jen doufám, že př. rok se vylepší i zdr. stav. Musím si na ni dát pozor a stříkat.
Určitě budu dodávat info, pro teď se pokouším o shrnutí dojmů z tohoto roku. Příští rok mi možná budou připadat směšné.
Ostatní nováčci :
Docteurs Massad - fotky zde jsou. Kvetl 2x, přičemž druhé kvetení bylo velmi bohaté. Květy mají dlouhou trvanlivost, odolné všemu. Naprosto zdráv, do teď bez postižení.
Jardiniers du Paradis - opět doposud zcela zdráv, zůstala subtilnější. Má poměrně velké květy, zatím na poměrně malý keřík jsou dost velké.
Vydrží jeden den, v chladnějším počasí až 3 dny. Kvetl 3x, dobré. Až bude dospělý, bude moc hezký.
Durance - Ancian - krásné květy, moc pěkná barva, bohatá násada. Geny popínavky jsou přítomny, 1,5 m/ v roce klíďo. Letošní rok jí nesvědčil, potřebuje slunce. Nádherně voní, jméno kosmetické řady nemá nadarmo.
Belle de Sardaigne - jsem z ní nadšená. Naprosto zdravá, kvete ještě teď. Květy mají dlouhou trvanlivost, pěkné od poupěte do opadu. Čistí sama. Vůně slabá, květy průměr cca 4 cm, v závislosti na teplotě i stáří mění barvu od slaboučce světlé do středně růžové. Že by byla květy obsypaná, to ne ( uvidím až bude starší ), ale po celou sezonu květy ( 2 - 3 květenství ) měla neustále.
fotky jsou z počátku října.