Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 16. bře 2014 14:06 #287933

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evko,
a) jsem zvědavá, jestli ti přijde.
b) ne že bych nemohla f. najít, ale kdo nemá účet na Fb, nepustí ho "dovnitř"
c) díky za vložení fotky. Jako by na ní byla úplně jiný růže, že ? Málo plná, ječavá..

jako když vezmu všechny její dostupné podoby,

propagační, natrhaná kytice, Guillot
www.roses-guillot.com/rosiers-a-racines-...-la-roche-guyon.html

propagační, Francie
www.rustica.fr/articles-jardin/fleurs/ro...oche-guyon,2718.html

vlastní, Ruska
fotki.yandex.ru/users/vasiljewa-galya2011/view/784736/?page=2

nakonec nějak vypadat bude.. :laugh:
Poslední úprava: 16. bře 2014 14:06 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. kvě 2014 11:31 #288663

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,tak přeci mi jenom dnes přišla,to jsem tedy zvědavá jaká bude. :)

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. kvě 2014 14:57 #288666

• Květa
  • Moderator
no tě prsk, teprve teď ?
snad ne prostokořennou ?
--
Evko, jak jsi spokojená s kvalitou ?
tzn. ptám se na četnost živých pupenů, pokud přišla prostokořenná i na délku kořenů. + počet výhonů. Standard ( 3 ks ? všechny živé ? )

je na ní modrá jmenovka Guillot ?
----

doufám, že ti bude dělat radost a bude se ti líbit.
--
mám ji tedy nakonec také, zasazená je cca od konce března. Ty jarní růže mají u mne obecně letos problémy ( sucho ), teď se konečně alespoň trochu oklepala ( -y ) a začala růst. Ne však mnoho.
--
díky

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. kvě 2014 20:09 #288672

• Evka
  • Platinum Boarder
Květo,když tak nad tím přemýšlím,možná jsem si to částečně zavinila sama.Já jsem si tam při zadání v eshopu mermomocí chtěla zadat dopravu UPS,tak jsem to mnohokrát všelijak přecvakala,ale šlo zadat jen polskou poštu,což se mi zdálo dražší.Nakonec jsem ji napsala mail a ona mi odpověděla,že UPS je dražší a domluvily jsme se na dvou růžích a celkové ceně.Já to pak chtěla zadat v eshopu,ale už tam nebyla ta guilottova růže,tudíž jsem to nemohla zaplatit.
img005.jpg

Se sazenici jsem spokojená,je silná s dobře vyvinutým kořenovým systémem,délce jsem nevěnovala pozornost, 20cm určitě bez potřeby zkracování.3 silné výhony,2 byly tenké tak jsem je odstřihla,pupeny živé.Musela jsem ji dát do kontejnéru,protože ještě nemám pro ní jasné místo,takže počkám až vykvete.Modrý proužek se jménem měla plus obrázek.
To je dobře,že ji máš taky,alespoň můžeme porovnat,idyž ji mám zasazenou později a v kontejnéru.Ty ji máš zřejmě přímo od Guilotta.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. kvě 2014 22:15 #288680

• Květa
  • Moderator
jj, z Fr.
Průšvihová objednávka.
Umlátit Guillota lopatičkou.
--
no porovnávat - bude-li co.
:(
--

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 13. kvě 2014 06:16 #288699

• Evka
  • Platinum Boarder
Květo,to mě tedy překvapuje,já už u něho málem objednala,ale to co jsem chtěla měli vyprodané.Chtěla jsem Salmu Es-Said a Chantal Baudron.Celkem by mě také zajímalo jak prosperuje Ventilo,ale asi ho tady nikdo nemá.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 13. kvě 2014 19:27 #288716

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,Guillot je lump???

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 16. kvě 2014 13:44 #288815

• Květa
  • Moderator
Jano, ani se mi to nechce líčit. Dlouhý, nezáživný příběh.

Zpočátku to na lumpíka nevypadalo, v zásilce dokonce přibalil dvě růže jako dárek.
Ale ( spekuluji ) někde mezi vyrytím z pole a dojitím do ČR se něco přihodilo. On na podzim psal, že pořád nemohou vyorávat růže, snad ještě koncem října měli pořád + 22.st.

Růže se ukázaly jako přischlé, některé úplně odešly. Na reklamaci ( jaro ) sice reagoval, ale: ty zhynulé v nabídce nebyly, musely se volit náhradní kultivary ( jako vyber ze zúžené nabídky něco o co vlastně tolik nestojíš, jen proto, abys nepřišla o á 18 E že :blush: ), později se zčistajasna objevily v eshopu jako kontejnerované :down. Takže - měl je..
Navíc místo 2x2 ks zaslal 1x2 ks náhradnic.
Jarní v porovnání s podzimními byly silnější, ale stejnak - obrazil jim pouze jeden výhon...

Evko, Ventilo zde je. Jedno mám, jakžtakž přežívá, hrozná drobnička. Jedná se o přeživší podzimní přischlotinu.
Uvidíme, jak se zmátoří.
--
Díky velkorysosti EvyI bych si vůbec neměla stěžovat. Ale JEN díky NÍ, teda.
Takto si dodávku z velkého růžařství evropského rozměru prostě nepředstavuji.
Poslední úprava: 16. kvě 2014 13:45 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 16. kvě 2014 16:41 #288824

• Evka
  • Platinum Boarder
Květo,tak to mám radost,že jí máš jelikož se mi moc líbí na jedné fotce,ale na té druhé už mi ten odstín nevyhovuje.Pokud by v reálu odstín vyhovoval,uvažovala bych o koupi.www.roses-guillot.com/rosiers-718/614-rosier-ventilo.html
A jak to pokračuje s Agnes Schilliger?Roste uspokojivě nebo je slabší.Přemýšlím jestli jsou vůbec vhodné pro naše podnebí,jsem zvědavá jak se bude po roce chovat moje La Roche-Guyon,pokud příjde typická zima.
Možná,že by nebylo špatné koupit je u Kalbuse,jenom nevím kolik by chtěl za poštovné.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 17. kvě 2014 14:00 #288862

• Květa
  • Moderator
Evko, Ventilo foto je hodně u Rusů
www.rosebook.ru/roses/gallery/ventilo/
předpokládám, když se na ně dívám, že budou poměrně velké květy na slabých šťopkách, bude nejspíš chtít ne vyklackovat, ale vyšpejlovat ( :laugh: ) vzhledem k rozměrům.
Doufám, že časem stopky zesílí.
Uvidí se.
--
Kalbus asi nezasílá do ČR, myslím. Ty nejstarší Guillotovky, co pěstuju, pocházejí původně od něj.
--
Agnès Schilliger - já jsem s ní spokojená. Kvete několikrát ( víc jak 2x ) v roce, rel. zdravá. Zůstává mi nižší ( cca 50 cm ), nechci ji ale již přesazovat. Vzpřímený růst, bohaté větvení, roztáhla se mi do šířky ( nic moc ji neotravuje okolo ).
Krásný tvar květu i barva.
Nesnáší déletrvající déšť, květy splihnou.
--
Evka napsal:
Přemýšlím jestli jsou vůbec vhodné pro naše podnebí,jsem zvědavá jak se bude po roce chovat moje La Roche-Guyon,pokud příjde typická zima.
Evko, nezastírám, že někt. Massad/Guillot nejsou pro naše zimy stavěné. V té zimě 2011/12 mi vymrzly zcela 3, další skoro.
Zase je tu ale - nebyly samy. Nedá se to zabalit do jedné krabičky a říct: tyhle u nás nejpřežijí, ( málo rostou, málo kvetou, trpí deštěm ).
Mám Massad/Guillot růží cca 20 kultivarů.
Možná si to maluju, ale zdá se mi, že jim moje lehčí, písčitá půda vyhovuje.
Některé patří k naprosté špičce toho, co pěstuji, některé vymrzly, další třeba lepí nebo málo přirůstá.
Některé mám nové, ještě je nemám nakoukané, nevím, jak se budou chovat.
Rozhodně ale ten "výzkum" leze do peněz, páč jsou dost drahé a obtížně sehnatelné. Nehledě na výši poštovného z Francie :down

... když mně se taaak líbí :silly:
Poslední úprava: 17. kvě 2014 14:01 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa