Evko, Ventilo foto je hodně u Rusů
www.rosebook.ru/roses/gallery/ventilo/
předpokládám, když se na ně dívám, že budou poměrně velké květy na slabých šťopkách, bude nejspíš chtít ne vyklackovat, ale vyšpejlovat (

) vzhledem k rozměrům.
Doufám, že časem stopky zesílí.
Uvidí se.
--
Kalbus asi nezasílá do ČR, myslím. Ty nejstarší Guillotovky, co pěstuju, pocházejí původně od něj.
--
Agnès Schilliger - já jsem s ní spokojená. Kvete několikrát ( víc jak 2x ) v roce, rel. zdravá. Zůstává mi nižší ( cca 50 cm ), nechci ji ale již přesazovat. Vzpřímený růst, bohaté větvení, roztáhla se mi do šířky ( nic moc ji neotravuje okolo ).
Krásný tvar květu i barva.
Nesnáší déletrvající déšť, květy splihnou.
--
Evka napsal:
Přemýšlím jestli jsou vůbec vhodné pro naše podnebí,jsem zvědavá jak se bude po roce chovat moje La Roche-Guyon,pokud příjde typická zima.
Evko, nezastírám, že někt. Massad/Guillot nejsou pro naše zimy stavěné. V té zimě 2011/12 mi vymrzly zcela 3, další skoro.
Zase je tu ale - nebyly samy. Nedá se to zabalit do jedné krabičky a říct: tyhle u nás nejpřežijí, ( málo rostou, málo kvetou, trpí deštěm ).
Mám Massad/Guillot růží cca 20 kultivarů.
Možná si to maluju, ale zdá se mi, že jim moje lehčí, písčitá půda vyhovuje.
Některé patří k naprosté špičce toho, co pěstuji, některé vymrzly, další třeba lepí nebo málo přirůstá.
Některé mám nové, ještě je nemám nakoukané, nevím, jak se budou chovat.
Rozhodně ale ten "výzkum" leze do peněz, páč jsou dost drahé a obtížně sehnatelné. Nehledě na výši poštovného z Francie
... když mně se taaak líbí