Květo, s tím erkem máš samozřejmě pravdu, ale v Anglii samotné pojem pojem English Roses nikdo jiný nepoužívá. Asi je to nějaké nepsané pravidlo. Austin začíná svůj tištěný katalog kapitolou What is an English Rose? a pokračuje dále ve stejném duchu a to mne zavedlo k tomu, že je to jeho značka... Totéž tu už ale psala Eva...
Inu dále:
Honzo, Falsataff omrzl až na dřeň a když jsem mu pohrozila rýčem, pustil někdy v květnu ze země několik výhonů, na kterých vyprodukoval asi tři květy, které mi nestály na fotku. Ale již není kandelábrovitý a úhledný keřík se sbírá k druhému floru, snad již lepšímu.
Teasing Georgia totéž, omrzla až k zemi, ale zberchala se mnohem dříve a i docela slušně zakvetla, ovšem hlavně v době mé nepřítomnosti. Jako velké plus má opravdu velkou životnost, coby žlutá růže fakt dobrá

Je z ní pěkné metrové křoví se spoustou výhonů, začíná se chystat tak hádám na září, kdy opět odjedu....holt ZZ. Mám tu růži hodně ráda.
Rosemoor naopak neomrzl vůbec, miláček, zato první flor měl spoustu květů zparchantělých, snad těmi květnovými mrazy

Meditovaly jsme tu s Květou na jaře nad košťátky, zda šmiknout či ne,. Já nakonec na poslední chvíli s nůžkami cukla, bylo mi to líto. Napřed byl košťatoidní celý keř, teď pustil několik silných výhonů, které kěř krásně dozahušťují.
Fotka ze 16.7. koště napravo od ruje, jen s jedním posledním květem. Teď začíná kvést znovu, pofotím slibuji.