Evo L., děkuju za info. Austin by asi nejraději Jude the Obscure stáhnul (to lepení),
jenže lidé po ní šílí, tak jim vychází vstříc (čistě můj pocit). Ani tu kytičku (DA favorit) u ní nemá.
BB máš taky moc pěknou.
Jitko ahoj, díky za fotky z Častolovic. Jsou krásné. A růže taky tak.
WS2000 mi přišlo, že se tam snaží tahat jako pnoucí,
což mi vzhledem k jejím tuhým a neohebným výhonům přijde jako dost odvážná snaha.
Ale velikost jejich keře mě teda ohromila.
Jano H., prostokořenné WS2000 (dvě) mi moc nerostou, zvlášť ta jedna.
Ale ty kontejnerované přímo od A. (čtyři), ty jsou jiná liga. Nevím, proč to tak je.
Jestli podnoží nebo tím substrátem a dlouhodobým hnojivem v něm...
Nemůže to být náhoda, ty rozdíly i mezi jinými sortami kontejner/prostokoř. jsou příliš velké.
Evko, mám WS2000 hodně u sebe, možná tak 40-50 cm, ale je to zbytečně blízko.
Ani to pak nevynikne a všechno se do sebe splétá. Nemám ale místo a chci všechno.
Klidně 70 cm i víc by bylo lepší, ale měnit už to rozhodně nebudu (lenoch).
A nepočkáš si, jaká bude novinka od Tantau - Soul? (mezitím se třeba s YL stane zázrak)
Ta by teoreticky mohla být jako náhrada Young Lycidas nebo William Shakespeare 2000
zajímavá a adekvátní, nebo ne? (uvidíme, jak poroste - možná vzorně - po německy)
Básníková měla poslední květy už dost silně žluté (je to možná vidět na té srovnávačce,
co jsem dával nedávno - nejžlutější ostinka). Keř bude vzpřímený, ale ne úzký a silný.
Kájo, se mnou by to v té Anglii zcela jistě seklo.
Jude the Obscure mi teď na spodních větvích barevně čaruje, jde do růžo-porcelánova.
Když se Young Lycidas opře o lilie, tak jsou květy skoro i vidět.
Sharifa Asma, ten keřík, co se u něj první flor nekonal, se po vydatné dotaci živin
vzchopil, nasadil poupata a kvete. Povídá si s Crocus Rose.
A William Shakespeare 2000 si zase povídá s broskvoní. Aspoň tedy nejvyšší výhon (160 cm).
Na Facebooku někdo včera napsal - tvar květu, pro který stojí za to zemřít...
To potvrzuju. A vůně? Zrovna tak. Jen to válení, to je asi dědictví po historických růžích,
viz. diskuse o ne-střihu Mrs. John Laing aj.