Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžová sezóna 2014

Růžová sezóna 2014 05. srp 2014 04:59 #291316

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,hledala jsem proč se mi květy u některých růží zmenšují,bohužel jsem nic neobjevila.Ale našla jsem zmínku,že nedostatek dusíku mimo jiné způsobuje i tvoření jalových výhonů bez květů. ;)www.ruze.cz/pestovani-ruzi/vyziva-a-hnojeni-ruzi/
Poslední úprava: 05. srp 2014 09:20 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Růžová sezóna 2014 05. srp 2014 08:04 #291318

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Evko , tohle zaráží i mně .. u některých růží fakt divné .. a to jsem po návratu z Anglie třeba pod angličanky zahrabala pracně dotažené Austinovo hnojivo -i ty granule s houbama. je fakt , že jsem v sezonu nijak nehnojila, ale podle toho jaké vyhnaly pruty si myslím , že měly dost . na podzim koňský hnůj skoro bez slámy . sice jsem někde četla , že moc výživný není , ale proč teda tak hnaly nahoru? myslím , že je to nějak počasím , když to máš ty , já a bůhví kdo ještě .

ještě se vrátím k Eden Rose- je opravdu dost choulostivá . ale pokud ji chci pěknou - tak se o ni postarám . já ji na každou zimu balím do béžové textilky/ k použití na více sezon/ . až nahoru .. potom mi takhle kvete . je v zahradě na severní straně a já taky bydlím na severu Moravy , takže tu zimy bývají dost ostré .. až na tu letošní.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Iveta

Růžová sezóna 2014 05. srp 2014 08:12 #291319

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Já zas vypozorovala, že větve s vyslepnutými konci se mi tvoří tam, kde větev byla zalehnutá nebo zastíněná okolní vegetací. Usuzuji z toho, že za to může nedostatek světla. Loni, jak byla krátká sezóna a hodně zataženo, mi jalové výhony dělala nejen edenka, ale i některé jiné. Letos to nedělají ( zatím ani edenka). A to nedostaly nic extra oproti loňsku.
Následující uživatel poděkoval: Evka, Iveta

Růžová sezóna 2014 05. srp 2014 08:35 #291321

• Kaja
  • Platinum Boarder
u mně bylo jalových dost - hned jsem střihla za slušným listem . ale taky vyrazila oproti jiným rokům spousta vlků . to taky nechápu .. u růží které už mám dost dlouho .
DSCN5415.jpg

DSCN5416.jpg

foťák seřízený - tak jsem byla teď ráno zdokumentovat Edenku . vypadá , že bude krásně znovu kvést . ale některé jiné růže - no teda fakt nevím . třeba Blue Eden - první flor nádhera . . teď ? dokonce prázdné květy .. to nechápu . bolí mně záda , ale tu ještě zaliju slepičincem . to snad není možné .. jinak je dost silná .
Poslední úprava: 05. srp 2014 08:54 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Růžová sezóna 2014 06. srp 2014 10:58 #291365

• Kaja
  • Platinum Boarder
dneska ještě Pashmina - je menší , ale i tak dorostla letos asi 80 cm a uděla

la už o něco větší keřík než loni . jinak je ,, patio ''

DSCN3730.jpg

DSCN3731.jpg

DSCN3732.jpg

DSCN4007.jpg

DSCN4008.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zdenka, helena, mišpule, Evka, Mandalenka, Iveta

Růžová sezóna 2014 07. srp 2014 19:09 #291387

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN5501.jpg

DSCN5502.jpg

a takhle dneska ještě kvete Gusta a Erfurťanka
Následující uživatel poděkoval: Jana V., zdenka, helena, mišpule, Miška, Iveta

Růžová sezóna 2014 07. srp 2014 21:40 #291395

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jdu některé pomluvit,třeba půjdou do sebe :P
ASL kóónečně vypustil pár výhonů s poupaty(aspoň něco),jedna větev se válí po plotě a dlabe na to.
Astrid Gräfin von Hardenberg-ze záhonu trčí od půlky července dva ustřižené klacky.
Herkules taky tak a na Eden jsem teda zvědavá.Obrazil mocně,na poupata to zatím nevypadá.
Naprostá spokojenost s drobnokvětkami.

Růžová sezóna 2014 08. srp 2014 09:01 #291397

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Mišpul, neříkej, že Tvoje zelené ruce nemají na tohle vliv?! ;)
Já věřím, že si takovou péči u Tebe uvědomí, půjdou do sebe a jednoho rána Tě překvapí.

Já si nijak neztěžuji. Asi je to u mně jak u JanyV : spokojím se s málem. Zakazuji si chodit do témata : Nemoci a škůdci růží. Ale stejně se mi něco nevyhlo. Třeba padlí u Mrs.John Laing: pořád jsem nechápala o čem mluvíš. No až včera jsem to pochopila. Zatím jsem jsem zůstala o otrhání napadených listů. Ale ještě zkusím postřik: roztok mazlavého mýdla (pravděpodobně naše mýdlo s jelenem a soda). V nějaké knížce jsem tohle našla.
Když tohle nezabere, nastoupí holt Horizon, co si v něm Honza tak libuje.

Růžová sezóna 2014 08. srp 2014 13:01 #291407

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jako já nad něčím brblám.
Vyhýbám se pohledům..
Nejvíc oblouků dělám u nově zasazených růží ( to už jsem psala, tak tady důkaz proč )

Tohle je na jaře sázený Boscobel. Nasazuje neustále ( drobek můj snaživý ) květy, i ( v rámci sucha ) docela dobře přirůstá.
Jen jak není prokořenělý, květy se oklápí, zasychají. Ten samý stav je i na Royal Jubilee. A dalších a dalších - buď nově zasazených či přesazených
( Se těším na př. rok, obě zmiňované Austinky vypadají schopně.)

P1180508.jpg

Nově zasazených růží mám ( bajvoko ) 30 ks, největší radost mi asi dělá ( vytoužené, na 3x kupované ) Cinco de Mayo. Zdá se, že sucho a krtek mu nevadí, dobře obrůstá, pilňouch.. krásná barva.

P1180514.jpg

( květy neklopí, to jsem do něj pustila hadici )

Nejrychleji se ale letos adaptovaly dvě jiné růže -
jednak Sourire de Mireille ( ta plná ) druhák Crystaline. Ta dokonce ještě lépe než Sourire.
Bohužel, foťák nazelenalý nádech zralého angreštu Crystaline pomíjí jak dráhu...

P1180105.jpg

Sourire de Mireille
P1180104.jpg

Crystaline
P1180103.jpg

obě spolu
Teprve se ukáže, zda jsou také dostatečně odolné mrazu.. ;)
Následující uživatel poděkoval: Jana V., helena, Martin, Evka, Iveta

Růžová sezóna 2014 08. srp 2014 19:10 #291410

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,mně připadají všechny nádherné ,s mnoha přísliby do dalších let :) Jsou to ještě mláďata,si je vypipláš !
Moderátoři: Eva L., Květa