Já si nařezala včera
,dnes už by bylo po nich.
Tak sezóna 2014 jo?To jako vážně jo?
V hlavě mám,že nestála za nic,ale podle fotek to asi nebylo tak strašný.Jenže jsem na zahradu měla letos strašně málo času.
Byl to hlavně boj s všelijakou havětí,hlavně z květopasa jsem byla hysterická,když mi zdecimoval Stanwell.P a ocvakal celou první násadu na B.Parfait.Spalující hice v červnu daly zabrat nejen tmavým růžím.Odskákala to i má jediná gallica Jana a Rose dela petite Chabotte-světlounce růžová.Během pár dnů bylo po kráse.Potěšila mě Edenka,poprvé opakovala a nováček Burgundy Ice,známý lapač houbových chorob,černě zflekatěl až úplně na podzim a nijak dramaticky.Nezklamala Mary Rose,CPM ani Pilgrim,vypekl mě St.Swithun-ani ťuk.Asi jsem ho naštvala jarním přesazením.Drobnokvětky se předvedly v nejlepším světle,nějaké výkyvy teplot jim byly šumák.Trošku jsem zklamaná z B.Parfait.
Zklamaná není přesné,ona je moc hezká i takhle,ale čekala jsem plnější květy.Z Vichy jsem byla až vyděšená,když si plivla pod kořínky a vyšvihla dvoumetrové pruty o síle a pevnosti roxoru,s chumlem květů na vršku.Už je přesazená.
Zjara mi ježíšek Honza nadělil,to byla šichta vše umístit(nemám být chamtivá
).Nasázela jsem,kde bylo místo,v listopadu jsem přemisťovala na trvalé stanoviště.Nečekala jsem letos žádné zázraky,ale pár květů ukázaly všechny-palec hore.
Takže to fakt nebylo tak hrozné.
Pro vzpomínku pár fotek,safra,už aby tu bylo jaro
Bicentenaire de Guillot
B.Parfait
Jana
Rose dela Petite Chabotte