Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. bře 2015 06:55 #294753

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
mám taky Novalis , ale nerada dávám fotku . měla jsem totiž u ní nešťastně nasazeny modré ostrožky , což úplně kazilo dojem . jinak se mi velmi hezky rozrostl.ostrožky už jsou pryč . ;)jelikož bylo hodně květů a tenké výhonky , tak klopil. na fotce už ale dokvétá .. letos taky ostříhám , jak píše Jitka

DSCN3057.jpg
Poslední úprava: 15. bře 2015 07:06 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, mišpule, Evka, Lukáš, Iveta, Jarka, Jikra, Ajka, alenak

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. bře 2015 07:31 #294758

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kájo díky za fotku :) . Cením si toho, žes dala fotku toho, co se moc nevydařilo ( myslím barevnou kombinaci, Novalis je totiž úchvatná).
Kdyby byla ostrožka pudrově růžová, nebo temně fialová, možná by to docela ladilo ;) . Novalis má těžko kombinovatelnou barvu, ale jinak je moc krásná.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. bře 2015 14:40 #294766

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Jano, a mně zrovna tahle kombinace ladí. Stračka mi nějak s růžema harmonizuje, nebo harmonuje, teď si nejsem jistej, co je správně, ale řek bych podle citu to první. Jirka
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. bře 2015 18:39 #294770

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
Kajo nevím mě se líbí i tato kombinace
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ališi

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. bře 2015 18:57 #294771

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Kájo, mě se to líbí též, je to alespoň výrazné
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kordes II - růže dle šlechtitelů 15. bře 2015 21:51 #294776

• Kaja
  • Platinum Boarder
děvčata - ta kombinace je děsná - samo o sobě každá rostlina je hezké barvy , ale fialová s modrou - tak to rozhodně ne ..no už tam je jen jedna ostrožka a ta je švagrové .. jinak tam asi bude lepší nevěstin závoj , nebo mám i bílé ostrožky .
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 16. bře 2015 08:36 #294780

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Pravda, každý to cítí jinak ;) .

Já tím chtěla říct, že si cením toho, když někdo dá fotku toho, co se "nepovedlo". Všichni máme tendenci fotit ty nejhezčí květy růží, záhonky v té nejhezčí fázi a z nejlepšího úhlu, ale ono to nebývá vždycky všechno krásné celou dobu. Takže jsem ráda, pokud někdo dá fotku třeba růže s květy slepenými po dešti, protože to je pro mě cenná informace. Zrovna tak s Novalis, pro mě je tahle kombinace s modrou ostrožkou nekoukatelná a beru si z toho to, že si musím sakra dávat bacha, co k Novalis zasadím.

Kájo, myslím, že bílá jakákoliv kytka k ní bude bezvadná. Možná i tmavě vínovofialová by k ní šla. Mám jí teď nově zasazenou vedle Blue Eden - jsem moc zvědavá, jak k sobě půjdou. Jako výplňovky tam taky plánuju jen bílé drobnokvěté trvalky ( bílou mavuň apod.). Jsem hrozně zvědavá, jak to bude vypadat. Doufám, že už letos krásně pokvetou - dám pak fotku ;) . Krásně jí má Květa zakomponovanou ve svém vítacím záhonku, ale netuším, ve které diskusi to je :huh: .
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 16. bře 2015 09:27 #294781

• Kaja
  • Platinum Boarder
já mám teda Novalis taky v jednom záhonu s Blue Eden . i když ne úplně u sebe..
jinak hnusné květy a fotky -- nevím , ale když je něco hnusné , tak to co možná nejrychleji zlikviduju.takže ani není co fotit.růže a ostatní kytky jsou ozdoba zahrady a ne ukázky shnilotiny a nemocí.- můj názor nemusí být shodný s ostatními. jsem na důchodě , tak průběžně kontroluji , odstraňuji.

DSCN1965_2015-03-16.jpg

Blue Eden mi leze zásadně do plotu ./ pro pořádek , Tom Carruth
Poslední úprava: 16. bře 2015 09:31 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: JitkaU2, Ajka

Kordes II - růže dle šlechtitelů 16. bře 2015 14:28 #294793

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Kájo, ta kombinace je opravdu očirvoucí, a to nemám moc cit pro kombinace barev,proto raději dávám ke všemu bílou.... Ale jak bylo napsáno, jako informace to byl přínos,rozuměla jsem dobře, že klopila kvůli zastínění?
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 16. bře 2015 14:35 #294795

• Kaja
  • Platinum Boarder
Marto , jestli myslíš Novalis , tak loni nebyly růže stříhány - byla jsem v nemocnici a pak jsem jen seděla a nesměla nic dělat.navíc na fotce je po lijáku a skoro odkvetlá .to všechno asi zapřičinilo , že takhle visela .
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa