Genoveso, Larissa má jiné ostny, jiné výhony, jiné listy (velikost, tvar, strukturu, lesk)
a ve finále i zcela jiné květy, násadu poupat i poupata jako taková. To nás Květa jenom tak zkoušela.
(kdo chcete určit nějakou růži - foťte logicky zejména výhony a listy, květy až sekundárně)
Alexandra - Princesse de Luxembourg, krom zahrady u Genovesy, kvete momentálně třá na náměstí v Říčanech.
Bohužel ji, a nejen ji, místní obyvatelky chodí za měsíčku umravňovat mohutným řezem, což je humorné,
když nad záhonem jsou kamery, ale alespoň si na to mravnění berou ostré nůžky, takže řezy jsou čisté a hladké.

A k chování lidí k veřejné zeleni - to je fakt tristní, co lidi dovedou. Než by byli vděční za pohled na takovou krásu! Já jsem musela ustřihnout jednu růži v zahradě tchyni a málem mi ruka s nůžkami upadla, jak já ty kytky nerada trhám...
Děkuji za určení a jsem ráda, že mám právě tuhle růži. Je to nováček od jara, na Vašich fotkách i fotkách Lukáše je přesně taková překrásná, jakou jsem si přála. Tak snad se ten můj nováček ještě trošku vybarví. Má pár malých poupat, ale dostaly dost zabrat deštěm.