Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kordes II - růže dle šlechtitelů

Kordes II - růže dle šlechtitelů 23. čec 2015 23:22 #299149

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7639
Máš ji krásnou, já sázela na jaře a zatím nic moc :( , mám ji na celodenním slunci a spálila se mi už na první kvetení, na druhé kvetení zatím nic neraší, doufám že alespoň dobře zakoření
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 25. čec 2015 17:03 #299188

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, prosím, můžeš mi předat své zkušenosti s Roseromantic ? Moc by mě zajímalo, mimo jiné, jak dlouho květy vydrží, jestli brzy neopadávají. Některé růže s jednoduchými květy to mívají ve zvyku.
Padly mi do oka tvoje fotky na HMF a inspirovaly mě k úvaze, že bych ji asi chtěla.
Díky. :)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 25. čec 2015 20:03 #299189

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Eva L. napsal:
Honzo, prosím, můžeš mi předat své zkušenosti s Roseromantic ? Moc by mě zajímalo, mimo jiné, jak dlouho květy vydrží, jestli brzy neopadávají. Některé růže s jednoduchými květy to mívají ve zvyku.
Padly mi do oka tvoje fotky na HMF a inspirovaly mě k úvaze, že bych ji asi chtěla.
Díky. :)
Ahoj, mám ji taky, dva kusy. Momentálně má pauzu, ale tak za týden by mohla zase kvést, poupat má hodně. Přesně si to nepamatuju, ale kvetla dlouho, dobře měsíc, květy mi nepřišly, že by hned opadaly. Můžeš se přijet podívat na celkový habitus.
Poslední úprava: 25. čec 2015 20:06 od varouch.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 25. čec 2015 21:40 #299190

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, máš postřeh. :)
Mám ji nakoukanou od Chládka a z Hradce (nevlastním) a nemusíš se bát - květy vydrží několik dnů.
Ve tvé chladné oblasti to určitě bude ještě o něco více.
Je pěkně vzpřímená, do V, určitě jí to bude u tebe slušet.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 26. čec 2015 06:43 #299191

• Eva L.
  • Moderator
Honzo a Věro, děkuji vám za informaci. :) V poslední době jsem si oblíbila růže s jednoduššími květy. Jen mě některé zlobí rychlým vadnutím. Přímo ukázkovým příkladem je Meillandova So Pretty. Kdybych si u rozvitého květu chvíli počkala, dočkám se i jeho opadání. :dry: Teď trochu přeháním, ale nejsem daleko od pravdy. Proto jsem při výběru ve střehu. B)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: varouch

Kordes II - růže dle šlechtitelů 26. čec 2015 11:37 #299198

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evo, rozumím. Víš, co je zajímavé? Loni austinova ´Fighting Temeraire´ rozvila i opadala
během dvou dnů, letos květ vydrží až šest dnů - a to i v těch tropech. Sleduji to.
Je tedy krásně vidět, jaký vliv na to má věk růže a zejména přístupná vláha v kořenech
(FT jsem prolil durch)
Samozřejmě to bude jiné v polostínu ve vlhčí zahradě a jiné v centru Prahy na kruháči,
a bohužel to prodloužení neplatí pro všechny sorty, ale tohle zjištění u FT je velmi milé.

Ať se ti ´Roseromantic´ líbí. Možná k ní časem přidáš i ´Portorož´, nebo ne? :)
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 26. čec 2015 12:07 #299199

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
[quote="Eva L." Jen mě některé zlobí rychlým vadnutím. Přímo ukázkovým příkladem je Meillandova So Pretty. Kdybych si u rozvitého květu chvíli počkala, dočkám se i jeho opadání. :dry: Teď trochu přeháním, ale nejsem daleko od pravdy. Proto jsem při výběru ve střehu. B)[/quote]

Evo,souhlas.So Pretty jsem viděla poprvé v Hradci,byla obsypaná květy a úplně mě okouzlila.Byla to velká náhoda,že právě v "den otevření " se květy otevřely.Pořídila jsem si shodou okolností pět kousků,mám je třetím rokem.Nikdy už jsem prvotní zážitek nezopakovala,vykvetlé květy týž den opadají a na keři jich je jen pár.Kdybych to bývala byla věděla,tuto růži bych si nepořizovala,i když je jinak pěkná a zdravá.

Omlouvám se,chtěla jsem to dát do Meillanda a zvrzla jsem to :dry:
Poslední úprava: 26. čec 2015 12:09 od jana H.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 26. čec 2015 13:31 #299201

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, naprosto s tebou souhlasím. Však taky na mladé keříky nemám vysoké nároky, ledacos jim toleruji. Ale právě So Pretty je pětiletá (okouzlila mě v Hradci, stejně jako Janu H, v r. 2009 a rok nato jsem si ji koupila), keřisko je to pořádné, zdravé, poctivě zalévané a přesto jsou květy na ... starou bačkoru. :sick:

Myslím si, že se mi Roseromantic líbit bude, obzvlášť její barvoměna, tu já můžu. :kiss:
Portorož se mi taky líbí, což o to, jen těch volných plácků v záhonech se mi jaksi nedostává.
Téma bylo zamčeno.

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. srp 2015 14:34 #299391

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN4127.jpg

DSCN4108.jpg

Gräfin Diana -- ta ani nejde pořádně vyfotit . a brzy ráno je všechno do modra .
je sametová a má nejméně metr výšku . na koncích jsou poupata- ve shlucích . první květy sólo -
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., sany, Evka, Lukáš, Láďa, Kamcule1, Iveta, Jarka, Jikra a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Kordes II - růže dle šlechtitelů 07. srp 2015 16:49 #299396

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Grafin Diana je moc krásná, J.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja
Moderátoři: Eva L., Květa