quendery napsal:
Potřebuji zjistit jak velký je rozdíl mezi růžovou barvou květů u Jacques Cartier a Comte de Chambord.....šly by vedle sebe ?
Nevím, jestli ti moje úvaha bude k něčemu dobrá, ale když se zatím nikdo neozval, tak to zkusím.
Začnu trochu "od lesa". Když se pokouším o vzájemnou kombinaci růží podle barev, tak dělím barvy na tzv. studené a teplé. Princip asi nemusím vysvětlovat. V mém případě, kdy mám kultivary většinou po jednom kousku, snažím se pokud možno sázet vedle sebe růže buď studených odstínů, nebo teplých. Neříkám, že se mi to vždycky daří. Zvlášť v poslední době spíš nedaří, záhony už jsou přecpané a tak sázím novinky kde se dá.
A teď po tom ukecaném úvodu k věci. Mám jen Jacques Cartier a jeho barvu květů hodnotím jako studenou, světlounce růžovou.
Comte de Chambord nemám, nikdy jsem ji neviděla, ale se zájmem jsem si prohlížela docela dost fotek z různých zdrojů a došla jsem k závěru, že má barvu studenou, ale proti J. C. temněji růžovou. Bez příměsi teplých odstínů (oranžových, žlutých...).
Podle mého subjektivního názoru se obě růže k sobě hodí. Já bych s kombinací asi neváhala.

Ale možná se ozve někdo znalejší a moji teorii vyvrátí.