Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže VIII

David Austin - Anglické růže VIII 27. kvě 2018 19:10 #322775

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Jéé, ještě jsem zapomněla fotku jak vypadají tři keříky po podzimním střihu na cca 40 cm, měla se obkládat dílna, no nakonec se práce povedla na jaře, to už byl CHA opoupatovaný, ale přežil to.

20180525_174612.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Jikra, alenak, Dita

David Austin - Anglické růže VIII 27. kvě 2018 20:09 #322776

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
hmm- na to jsem fakt zapomněla. ale většinou na té CH .S předvede něco nového . no však se dozvíme. ony jsou fotky na FB .možná se zeptám Richarda Stubbse. ten u D.A pracuje.jenže to bude zkomolenina přes překladač -

David Austin - Anglické růže VIII 27. kvě 2018 20:21 #322777

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Následující uživatel poděkoval: Kaja

David Austin - Anglické růže VIII 28. kvě 2018 10:01 #322779

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo , tak to budou ony- ty co už zveřejnili .. myslela jsem , že až do Chelsea mají něco v utajení - Věrko dík za hledání .
Následující uživatel poděkoval: Láďa

David Austin - Anglické růže VIII 28. kvě 2018 22:34 #322786

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Ještě jednou dvě lonské novinky.

James L. Austin. Keř je velmi kompaktní, hodně kvete. Květy jsou v různých fázích. Květo, kdyby Tě popadl znovu růžový chtíč. Ovšem pokud už růži nemáš.
IMG_1219.jpg

Dame Judy Dench. Keř bude zřejmě vyšší. Jinak se mně líbí víc, prozáří záhon. Tuto barvu mám moc rád.
IMG_1216.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, Lukáš, Vendy, Jikra, alenak, Adam88, alcearosa, ibiska a tento uživatel má 3 dalších poděkování

David Austin - Anglické růže VIII 12. čen 2018 10:58 #322967

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Dovolím si malé srovnání. Ze žlutých angličanek na stejném místě a ve stejném stadiu květu zůstala
po nočním vichru a dešti jen netknutá Charlota. S překvapením, protože v předchozích 5 letech nic moc kromě několika pěkných květů . Už jsem ji jen trpěla, ale vyplatilo se . Pořídila jsem si ji hlavně pro větší mrazuvzdornost do žluto oranžového záhonu. Trvalo jí, ale letos se předvedla. S jarem jsem ji hodně zkrátila a i nové metrové měkké větve zůstaly vzpřímené, celá nakvetla a je z ní úhledný keř.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, ibiska, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VIII 24. čen 2018 15:29 #323118

• Dita
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 676
První květ Brother Cadfael. Asi týden mu trvalo než se dostal z fáze poupěte do plně rozvitého květu, takže v těch vedrech se už ke konci rozkvétání začaly konce plátků trochu svinovat. Ovšem květ to byl nádherný, dost velký, pevný a nádherně silně voněl. Nemohla jsem se vynačuchat a nemohla jsem přijít na to, co specifického v té vůni cítím. Něco známého, ale zaboha jsem na to nemohla přijít. Tak jsem si ho ušmikla do vázy a pořád k němu voněla a voněla, až jsem si vzpomněla. Cítím v něm vůni ovoce liči, když se loupe :laugh:
P1140709.jpg

P1140762.jpg

P1140769.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, chrast, quendery, Evka, Lukáš, Láďa, Jikra, alenak, rok.zaruka

David Austin - Anglické růže VIII 16. čec 2018 13:34 #323270

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďa napsal:
Ještě jednou dvě lonské novinky.

James L. Austin. Keř je velmi kompaktní, hodně kvete. Květy jsou v různých fázích. Květo, kdyby Tě popadl znovu růžový chtíč. Ovšem pokud už růži nemáš.

Láďo, nemám. Na podzim jsem kupovala jinde, jarním objednávkám ( zaplaťbůh ) jsem odolala.

Četla jsem tvé postesknutí nad suchem - jak na něj reaguje tato růže, pls. ?

David Austin - Anglické růže VIII 19. čec 2018 21:25 #323309

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Květo, jak reaguje James L. Austin na sucho? Abych pravdu řekl, jsem na rozpacích. Nováčky musím zalévat, takže vloni i letos měla vláhu. Vloni a letos v prvním floru byly květy pěkné a dosud se květy nepálí a nevadnou. Ale slunce tak praží, že letos poslední květy ztratily krásný tvar a ztmavly. Keřík letos narostl přímo ukázkově s množstvím poupat.Ve druhém floru před týdnem, kdy se konečně ochladilo, začal znovu kvést. Květy jsou malé (tak 4cm) a světlé. Nic moc. Byla hnojená. Proti houbovým chorobám jsem stříkal až ted, proti ssavému hmyzu jsem nestříkal. Letos jsem byl překvapený změnou barvy mnoha růží. Růžová Anna Birnhak měla poloviční zaprané bílé květy, Candelight taky a Fellowship žluté a až ted žlutooranžové.
Dame Judy Dench je na tom podstatně hůře. Netvoří keřík, jen tři výhony, odspodu napadená ČS. Zatím nemá podruhé ani poupata. Podmínky má stejné.
Následující uživatel poděkoval: Dita

David Austin - Anglické růže VIII 26. čec 2018 12:05 #323321

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďo, děkuji za zprávu, ukládám do hlavy.
vč. Dame Judy Dench.

Také u někt. růží pozoruji změnu barvy i velikosti květů. Njn., tohle počasí úřaduje..
Moderátoři: Eva L., Květa