Květa napsal:
Ty fotky jsou totál slintací. To jsou ty rozdíly v podmínkách, holt.
Z těch růží, kt. tu v poslední době proběhly, nejsem odvázaná z Gentle Hermione ( u mne lehce podprůměr ), nezopakuje či minimálně ( 10 letá, dobrá byla v letech, kdy zde ještě byla půdní zásoba vláhy dostatečná ), o Princess Alexandra of Kent ani nemluvím ( moc se mi líbí barvou i květem, ale u mne totál nedochůdče, 7 letá ).
Jinak mám letos Austinky pěkné, jsou v dodávkách vody upřednostňovány.
Moc spokojená jsem s Queen Anne, Mistress Quickly, Royal Jubilee, Alan Titchmarsh, John Clare ( ČS ),Charles Rennie Mackintosh, Hyde Hall, boží je Harlow Carr ( jen chytl padlí ). Ten jsem si přikoupila loni další.
Horší proti jiným rokům jsou Crocus Rose ( méně kvete, nicméně dostatečně, má ale hodně opálené listí + Lady Salisbury - zůstala nízká, I. flór horší. Teď nakvétá slušně ).
Honzo, neskutečně vděčná jsem za The Lady's Blush - to je opravdová vděčnice. Krásné pohárky květů, zvláštně posazené na keříku, éterické. Neustálé nakvétání. Bez flíčku.
Jsem chtěla ukázat, proč chci Princess Anne vyměnit. Dnešní foto. 7 letá růže. Zavlažovaná, nicméně jak je vidět, nestačí.
Květo, tak to mě těší a blaží, žes s ´The Lady´s Blush´ spokojena.
Zejm. se mi líbí to neustálé nakvétání. Asi si ji musím zase pořídit.
´Princess Anne´ jsem míval, sezonu-dvě - a není to můj šálek kávy.
Listí podobné jako např. ´Soul´ od Tantau, pruty takové přísnější, až moc mravné,
to mi nebaví. Určitě vybereš něco pěkného nového, však šlechtitelé se předhánějí a chrlí.
(mmch. a co dělá ´Toul´? neosvědčila se?)
´Harlow Carr´ u mě taky mívala padlí, někdy dost (ostříhal jsem, abych se nemusel dívat).
Vloni byla výrazně lepší, letos bez problémů (zatím). Letos je ale celkem rozumný rok.
Ten chladný květen a pár srážek to zachránil-o.
Máš pravdu, že ´Gentle Hermione´ není opakovací čipera, u mě má na dosah kořeny jabloně
a ultrasucho, nicméně už je obrostlá a opět nakvétá.
Letos opravdu žasnu nad rychlostí opakování - znovukvetení.
Mám naprosto jasně zadokumentováno, jak např. ´Golden Celebration´ opakovala okolo 11. září.
A letos už je v druhé fázi opakování - tj. posun o měsíc!
Dokonce i taková s opakováním extra lenoška - ´Boscobel´ - už opět kvete a má dost poupat.
Je nedostižná v prvním floru, ale druhý byl ubohý a superpozdní, každoročně. Letos ne.
Opravdu valímoko.
Máš, prosím, nafocenou ´Mistress Quickly´? Voní ti?