Tak jsem si uvařila kafe, abych to zvládla
.
Ahoj milovníci růží, pokusím se napsat pár postřehů z mé zahrady. Písek, sucho, ideální podmínky růže moc nemají, ale každý rok je jiný, přesto jsem tvrdila,i přes sucho, že byl letos rok růží.
1a. Top růže 2019 - aneb v této sezoně byla mimořádná
- dumala jsem hodně, asi to vyhrává Aspirin, kvetením, zdravím, bohatostí
1b. Dlouhodobě Top - dobrá, vyrovnaná růže, aneb té se u mě daří,
- budu se opakovat, Angela, Morsdag, Rotílie, Aprikola, Stutgardie, Jazz, letos moc pěkná Bordure Magenta, Bordure Apricot, je jich více...
B. Magenta, špičková byla na podzim
Golden Yards, kvete mezi prvními i posledními, prokvétá stále
Evy, nižší růžička, nakvétá trochu déle, hned opakuje znovu
Haven. Pink, 1. flor má neskutečný
Angela
2. Top nákup Podzim 2018/Jaro 2019 (prvoročky), i kontejnerové během roku
- moc jsem toho nesázela, ale na podzim Rayon de Solei, už první rok se chovala jak špičková usazená růže, ještě teď je krásná
- z jara kontejnerovaná Marie Curie, taky se velmi osvědčila
3. Top vůně - mám ráda Acapelu, i když se pálí, na podzim Postilion
4. Neurazí, nenadchne. Od ní odvíjím hodnocení průměrnosti - zde se moc nedaří Novalis, sice zdravá, ale
7. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance
- jsem rozhodnuta se rozloučit s Country Girl, nestihla jsem ji odstr., třeba zjara, poupata má krásná, zdravá, když vykvete naplno nic moc, velmi špatně opakuje
8. Rozloučení (tuto růži už nepěstuji)= TRUN
- no na podzim šla Bengali, dala jsem ji šanci, nepředvedla se. Další Graham Thomas
9. Top očekávání aneb slibuji si od této... aneb nákupy podzimu 2019
- zaříkala jsem se že nic, ale těším se (snad slabá chudinka přežije) na Perfume Kisses, po dlouhém váhání jsem koupila Alden Biesen, byly kvůli tomu nějaké přesuny, tak uvidíme
10. Top zdraví (pokud používáte fungicidy, tak kolikrát ročně?) - odůvodněně či preventivně?
- nestříkám, raději nemocnou růži odstraním
11. Top šípky - letos jsem nechala nějaké větve na Roter Korsar, jinak odstřihuji
12. Růže, které si nejvíce vážím - mám ráda všechny
13a. Potížistka aneb kam s ní? - většinou odstraňuji
13b. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy
- to je u mě asi Rokoko, vyholuje, je podsazena trvalkami a liliemi
Jinak děkuji za předešlé příspěvky, snad i nějaké následující. Každý máme jiné podmínky, nad.výšku, občas fungují ZZ, když to nečekám. Jsem ráda, že mohu čerpat, proto i dávat, trochu informací na tomto webu.
Přeji všem, ať Vám zahrady a růžičky dělají jenom radost. Ať se daří.