Anonym napsal:
Moc děkuji za reakce. Ono aby toho nebylo málo, tak dnes v poledne se kroupy opakovaly....Začala jsem stříhat, beru to tedy hodně zkrátka, ale i tak ty omlácené, popraskané výhony mnohdy nechávám, protože jednak bych to musela vzít úplně u země a za druhé už některé odkvetlé vyhazují nové výhonky, ze kterých snad pokvetou, tak je mi to líto stříhat. Já mám právě nejvíce obavu z korové spály, kterou tu mám hodně a do takto poškozených výhonů pro ní bude radost se dostat. Ale co nadělám....nějak bude. Stejně jsem zvyklá to na jaře brát hodně nakrátko. Budu se tu kochat prozatím vašimi krásnými zahradami a doufat, že příští rok bude příznivější. Moc děkuji za všechny ty krásné fotky, co sem dáváte, je to pastva pro oči a potěcha pro duši. Paní Alenko, prosím, můžeme poradit konkrétní výživu na list? Nemám s tím zkušenosti, hnojím jen zálivkou. Děkuji.
Jana V., Vysočina
Jano, to je nadělení. Takhle okroupované stonky měla kdysi Vlaďka. Růže se vzpamatovaly a zakvetly znovu. Ad korová spála. Ona může do klacků přijít až na podzim a hlavně přes zimu/ v předjaří. Bych se tím nyní nestresovala, ostříhala bych je hodně před zimou ( doporučují 6 týdnů před příchodem mrazů = u nás v nížině to je v polovině listopadu ).
Přeju pevné nervy, ony to holky dají.