Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Drobnokvětky - růže dle typu

Drobnokvětky - růže dle typu 11. bře 2010 10:47 #3950

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Dany, nedokážu přesně odpovědět, musela bych mít 3 dospělé. Moschaty obvykle nakvétají trochu později, odhadem bych velký rozdíl v kvetení neočekávala. Hlavní rozdíl bude v růstu. Roztomilá - úhledné keříky do metru, Mozart do metru a půl, poroste doširoka - tady je fotka giganta www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.120373 , Felicitas podobně, ale sám Kordes má na stránkách fotku určitě vyššího keře www.kordes-rosen.com/deutsch/ rozklikni si Gartenrosen.....Strauchrosen.....rosa........Felicitas a na její stránce u fotky "Bild: Fernwirkung"

Drobnokvětky - růže dle typu 11. bře 2010 11:30 #3959

• Dany
Pánejóóó, Dreslo, to je teda obr ! Nádherný. Díky.

Drobnokvětky - růže dle typu 11. bře 2010 19:31 #3974

• Emilka
Dreslo, ted koukám jako divá na Mozarta, nějak mi uniklo, že je to takový obr.... Asi budu mít problém. Sázela jsem ho na podzim a podle všeho ho asi přesadím, tedy až přestane zase sněžit :angry:

Drobnokvětky - růže dle typu 12. bře 2010 08:38 #3979

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Taky koukám, že jsem podcenila velikost těch růží (Mozart, Ballerina). Měla jsem pocit, že jsou tak max. 1x1 m. Myslíte, že takhle vyrostou i v našich podmínkách? Jestli jo, tak budou spíš někam k plotu.

Drobnokvětky - růže dle typu 12. bře 2010 09:19 #3983

• dresla
  • Moderator
Fotka Mozarta - to bude letitý nestříhaný keř v mírných podmínkách. Ballerina mi tu každoročně na konečkách trochu namrzne, takže ji musím (i kdybych nechtěla) zastřihovat a mívá tak okolo metru.
Mám tu ještě jednu fotku dospělého keře moschata hybridu. Cedulka u něj nebyla, ale třeba je to Red Yesterday (nebo něco úplně jiného:P )
IMG_8728.jpg

Drobnokvětky - růže dle typu 12. bře 2010 13:28 #4027

• Dany
Dreslo, já vím, že je asi správné, nechat keře růst řekněme divoce, ale já simyslím, že bychom střihem (u nás, kteří např. nemusíme úplně sledovat velkkost atd. atd.) keře udrželi takové, jaké je chceme a potřebujeme mít. U těchto drobnokvětek určitě, ne? Takže třeba by "děvčata" nemusela přesazovat, jenom trošku občas střihnout.

Drobnokvětky - růže dle typu 13. bře 2010 09:44 #4137

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Amazonko, díky za nasměrování na Roztomilou. Asik jsem slepejš. ;)

Hanko, díky za dobré reference k Sea Foam. Tak se těším, až se rozjede.

Evo, díky za perovskii. Nevěděl jsem, jestli je po zimě u nás vždycky tak špatná
kvůli mě nebo té zimě. Tak asi kvůli mě. :laugh:

Takhle pěkně kvete na Suchdole - před ní padlím zmítaná Dagmar Späth, za Queen Elisabeth.
P1320729.JPG

Drobnokvětky - růže dle typu 14. bře 2010 00:30 #4193

• dresla
  • Moderator
Dany wrote:
Dreslo, já vím, že je asi správné, nechat keře růst řekněme divoce, ale já simyslím, že bychom střihem (u nás, kteří např. nemusíme úplně sledovat velkkost atd. atd.) keře udrželi takové, jaké je chceme a potřebujeme mít. U těchto drobnokvětek určitě, ne? Takže třeba by "děvčata" nemusela přesazovat, jenom trošku občas střihnout.

Dany určitě, jen to má své limity. Ale tím nemyslím tyto růže, spíš loňskou diskusi o usměrnění vzrůstných ramblerů.

Drobnokvětky - růže dle typu 14. bře 2010 06:26 #4197

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Dreslo, hledám hledám a toto téma nenacházím, pomůžeš? Díky

Drobnokvětky - růže dle typu 14. bře 2010 21:42 #4245

• dresla
  • Moderator
Moderátoři: Eva L., Květa