tak toto jsem kdysi psala...
www.krasneruze.cz/index.php/forum/2-re/6...elu?start=270#285345
stav se u mne poněkud změnil.
Zima 2012/13 nebyla tak strašná ( -19 na dvě hoďky, co to je

), přesto Harkn. růže byly u mne opět v sezóně 2013 omrzlé až k zemi. Na podzim 2013 jsem se tedy rozloučila s
Golden Years,
Well-Being a
L'Aimant. Doufám, že se jim v teplejších krajích povede lépe.
Stále pěstuji :
Bridge of Sighs ( s černým punťou )
Fellowship - na oranžádu překvapivě mrazuodolný
Lady Guinevere chm, ta tedy moc nezvládá okolní útisk
Susan Daniel pro barvu, namrzá.
Violetta
Keros - nově mám od loňska
Jacqueline du Pre - mám ji od podzimu 2009. Tedy dostatečně dlouho. Má nádherné květy, krásné tyčinky, květy velké. Navíc skorobílé ( můžu

).
Jen jsem ji špatně zasadila.
U mne se jeví jako růže s širokou základnou, několik větví, bajvoko loni v. cca 150 cm. V podstatě nepřetržitě kvetla do podzimu. Vypořádává se dost dobře s mrazy, s dešti, s horkem/suchem. Vše plusové.
Mínus :
- náchylnější na ČS,
Ale proč se na ni zlobím - mám ji zasazenou ve špatně přístupném místě širokého záhonu, chce každodenní pozornost, páč květy se rozvinou, mají krátkou trvanlivost a nečistí. Chtějí obrat a to v šir. záhonu nejde.
Na podzim jsem nad ní stála ( vykopat x přemístit ), rozhodnutí jsem odložila (mocpráce, bude mít kořeniště )na jaro.
Na jaře mi jí bylo líto ( nevypadala omrzlá), říkala jsem si, tak tě tam holka nechám ještě rok, uvidím na podzim, stejně místo tebe nic nemám/ či příp. nové pro tebe nemám ( bych musela hýbat dochanem, moc práce

) . Pak jsem si tedy koupila růži, kt. bych zasadila místo ní, ale nejsem si jistá, jestli se nebude na plném slunci pálit ( modrá ) a furt ta vidina moc práce.... nechala jsem ji být na místě. A modrou zasadila na prozatímní místo za Jacq.
No co myslíte, že se stalo ?
Začátkem května jí došlo, že vlastně byla zima, nerozdýchala. Musela jsem dva nejsilnější výhony uřezat až k zemi. No, nebrblaly byste taky ?
Iveto, jak stará je ta tvá ? Brouci - jdou na ni ?