Láďo, tvoje chvála Fryerových růží je, myslím si, oprávněná. Jsou opravdu půvabné. A zdá se, že i se zdravím nejsou na tom nijak zle. Můžu potvrdit. Sice jen opatrně, protože mám jen dvě, takže to tvrzení asi nejde zobecnit na všechny Fryerovy růže.
Moody Blue je spolehlivá po všech stránkách. Květy mají příjemnou lila barvu, krásně voní a počasím netrpí - dešti odolávají a na slunci se nepálí. Keř má po 5 letech výšku asi 1m, letos dokonce skoro 1,5m (ale to je zřejmě výjímka), listy jsou zdravé. Snad bych měla jen jednu výhradu - nekvete průběžně, mezi 1. a 2. kvetením je dost dlouhá přestávka. Ještě před týdnem krásně rozkvetla, jakoby na rozloučenou s létem. Ale noční mrazy (např. dnes ráno - 8°) parádu ukončily.
Let´s Celebrate je stejně kvalitní - pěkný tvar keře, mrazuodolnost, netrpí nemocemi. Jen s barvou květů mám trochu problém (pocitový). Vícebarevné růže mi nevadí, naopak některé se mi moc líbí (např. Carruthova Crazy for You), ale z toho melírování u L. C. jsem občas na rozpacích. Přesto je hájená, o likvidaci neuvažuji. Má mnoho dobrých vlastností, mimo jiné i průběžné kvetení.