Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžová sezóna 2010

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 11:59 #7473

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kaji, zvětšil jsem si to a vypadá to vypadá, že jí chybí hlavně taky dusík.
Asi to pod tím přístřeškem nemá lehké, zem tam asi bude chudá.
Nekoukala ses po tom Hycolu? Stojí okolo 50-60,- korun.
Postříkej ji a uvidíš, jak zezelená, během dvou dnů.
Klidně vezmi pro začátek jen část nebo jednu větev, uvidíš ten rozdíl.
Je to pořádnej macek, to musí být paráda, když kvete. ;)

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 12:09 #7474

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Honzo s půdou máš pravdu, ale kravinec už dostala. to je dusík , ne?je už tam 20. roků- je to fakt macek .pod sřechou není -je na střeše, aspoň loni byla. už jsem ji zastřihla. vlevo od ní je jednou kvetoucí červená. taková ta od každé chalupy. ta je též dost velká. ale odkvete a šlus!
myslím, že to asi bude přemokřením,letos jenom lije- už měsíc!teda u nás. Hykol koupím ,až pojedu do Ostravy. tady nic není

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 12:21 #7481

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Ahojte vespolek, mně pokvete nejdříve Albrecht Dürer, poupě krásné velké - aso jako růže mišel, slimáky nemám. Pak ještě půdopokryvná Satina.Mám ji moc ráda.JENŽE bohužel jsem včera zjistila, že klekl můj foťák Canon Power Shot S45, kdysi drahý, asi úplná totálka, když se mi podaří rozsvítit displej, tak je fialový. To mě samozřejmě strašně mrzí. Kdybyste měli někdi typa na něco tak akorát na vzpomínkové a dokumentační fotky (fotím jen do 1 mega, ani to ne), moc by mně to pomohlo. Zase čekáme bouřku, ach jo. Pěkné odpoledne.

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 14:19 #7483

• Zuzana Ch
Dany, vyber si tady. Lumixy mají výbornou optiku a i ty malé fotí dobře. Jeden takový mám - viz fotka.
Graham_Thomas_19.jpg

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 14:20 #7484

• ZuzanaCh

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 15:03 #7486

• Dany
Díky Zuzano, postuduju, já už zapomněla všechny ty parametry a co znamenají. A který přesně máš? Ten první po rozkliknutí ?

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 16:17 #7487

• ZuzanaCh
Já mám předchůdce FZ28 a mohu vřele doporučit. Ovšem už ten není malý, ale zase fotí ještě líp. Dceři jsem koupila něco podobného jako je ten druhý v pořadí - ta fotka je tím dělaná. Je to malé a jednoduché. Lumixy mají výhodu těch objektivů, které jsou dělané v Japonsku ještě postaru. Jinak je to všechno automatická výroba - žádný zázrak.

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 18:52 #7491

• Dany
Zuzano, podle mého názoru a očí je fotka krásná. jenže já bych asi tak potřebovala říct - "dcera má tohle a tohle a to si kup, protože vidíš, jak to fotí" :-).
U mě je to tak, že já nikdy nevyužiju všech vymožeností toho kterého "stroje", návody nečtu. Např. u mobilu nefotím, newebuju, neposlouchám rádio, Byly doby, kdy jsem malinko se svýma fotkama soutěžila, ale to je pryč. Potřebuju blejskout foťáčkem, který je maličký a placatý do kapsy, všechno ostatní jde dodělat v PC. Myslím, že je důležité, aby to bylo na tužkové baterky . A taky snad potřebuju, aby mě nevyhodil z baráku manžel :-), čili nízká cena.

Růžová sezóna nevím nevím, zahrada čvachtá a mám místo s pergolkou a třemi růžemi sázenými na podzim, tam je to nejhorší, rybník, jestli to tak půjde dál, mám je raději zasadit do velikých květníků a nechat přes léto zotavit? Při sázení jsem drenážovala, ale myslím, že jim dobře není. A zítra kupuju Hycor (dík Honzo), zdá se mi, že by jej potřebovaly všechny. A zas v jiném místě Nostalgie a Aloha - jakoby jim vadnou konečky výhonů, třeva 5-6 cm. To tonou ? Mšice nemají. Bóže, to jsou nervy. Pěkný večer

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 18:56 #7492

• Dany
Zuzano, omlouvám se, už jsem pochopila, že jsi mi dala všechny informace a bude se mi lépe studovat. Díky

Re:Růžová sezóna 2010 23. kvě 2010 19:27 #7493

• ZuzanaCh
Dany, tak jsem se na ty foťáky ještě jednou mrkla. Pokud opravdu nechceš něco složitějšího (já bych tu 38 brala), tak máš na výběr mezi následujícími třemi. To znamená, jeden černý a 2 růžové. Ty ostatní mají pžes 10 pixelů. což už je zbytečné a může to tam dělat šum. Já bych si vybrala ten černý. Cenově je to víc než přijatelné.
Moderátoři: Eva L., Květa