Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re: Historické růže 13. pro 2010 18:44 #238899

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Zdenko taky jsem četla že květe nepřetržitě, a fotografie z francie jsou užásny proto u mně vzbudila zajem, škoda že u tebe zatím neprojevila se možna že potřebuje čas. Nebo pan šip množí nějakou horší verzi.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 13. pro 2010 21:15 #238910

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Eva.Trifon wrote:
Jevgenija wrote:
Asi otázka pro Dreslu:)

bych jí to dala do šuplíčku.. třeba ji to přiláká, když uvidí, že se jí tam dotazy množí :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 18. pro 2010 15:12 #239276

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Mme Plantier - Plantier (Francie, 1835), sázena podzim 2009 (Šíp¨), focena 20.06.2010. Kvete lx
MMe_Plantier-61e7216adb34eec75acad7be27c90bdc.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 20. pro 2010 09:46 #239436

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
hana.johana wrote:
Tak jsen u nás v dědině celé léto obdivovala tuhle růži. Keř je zhruba 1,5 vysoký, má převislý růst ( tvoří jakoby fontánu ), kvete hlavně na konci větví, v létě to byla krásná bílá koule, trnitá moc není, listy jsou sedmičetné a ještě teď má nasazeno spoustu poupátek. Jednu větvičku jsem ukořistila a rozkvetlé kvítky ve vázičce začínají lehce růžovět. Nevíte někdo, co by to mohlo být za růži? Hanka

Podle vzhledu a popisu to vypadá nejspíš na nějakou moschatu. Nafoť ji příští sezónu v květu (celý keř). Je nádherná.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Re:Historické růže 20. pro 2010 09:54 #239438

• dresla
  • Moderator
Eva.Trifon wrote:
Má to být Mme Caroline Testout, voní, ale barva neodpovídá, měla by být růžová.

Z bílých HP měl p. Šíp v nabídce Candeur Lyonnaise, ale mohla by to být možná Boule de Neige nebo Perle des Blanches.
Mme Caroline Testout (lepší fotku nemám)
mme_caroline_testou2.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 20. pro 2010 09:57 #239439

• dresla
  • Moderator
ROMANA wrote:
holky, která máte albu maximu?
Už mám pěknej keř, ale je v tomto čase už skoro bez listí! Opadaly po napadení rzí, netušila jsem, že na to tak trpí...mám i albu chloris a ta je krásně zelená....letos jsem nestříkala, až teď v neděli, ale maximu né....už je to zbytečný...zůstaly jí jen šípky...a pár listů nahoře, odspoda je opadaná...Máte s tím někdo taky problém?

Celá skupina alb je náchylná ke rzi. Pokud se ti u vás bude objevovat (a bude ti to vadit), nezbývá, než stříknout.:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 20. pro 2010 10:00 #239440

• dresla
  • Moderator
Eva.Trifon wrote:
Krásné fotky moschat jsou tady www.justourpictures.com/roses/ogrs.html
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 20. pro 2010 10:06 #239441

• dresla
  • Moderator
Emilka wrote:
amazonka01 wrote:
Taky jsem u "šípovek" neměla papír, a vzpomínala, co mi to vlastně nedodal :)
Ale mailík mi přišel, dokonce mi na mou prosbu (byla to drobet větší kopa, a já nevěděla, jestli to vleze do jednoho balíku, takže jsem netušila celkovou částku s poštovným) volal, jak mi to poslal a jaká byla celková částka.

Akorát tedy, už po třetí si objednávám stejnou růži a furt jí nemám :), a vyřešil za mě problém, kam s Louisem XIV, protože ho neposlal :)

Amazonko, jsme na tom stejně. Asi jsme objednaly příliš pozdě :) . Naštěstí mi p. Šíp psal hned s objednávkou , že Louis nebude. Ale nakonec jich neposlal víc :( , Sea foam jsem měla objednanou už 3x a nic... Ale dostala jsem ji dárečkem od jedné moc hodné paní ;) :woohoo:
Jinak balík moc hezky zabalený. Růže ve svazku v igel pytli s mokrými novinami a celé v papírovém pytli ( každý rok je mám takto zabalené). Takže za balení palec nahoru.

Louis XIV měl pan Šíp z darovaných oček a jediné, které se ujalo, vylomila vichřice. Říkal, že se bude snažit tuto odrůdu znovu získat.
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 20. pro 2010 10:13 #239443

• dresla
  • Moderator
Eva.Trifon wrote:
U nás u potoka před 2 dny řezali stromy, je tam teď poměrně světlo. Uvažuji, že k těm pařezům, tak 60 cm od pařezů dám nějaké historické, které snášejí částečně stín. Máte někdo takovou výsadbu?

Růže snášející polostín má dobře značené Schultheis. Když si rozklikneš jednotlivé druhy, jsou v jednom políčku popisu piktogramy. Růže snášející přistínění tam mají kolečko (kroužek?).
www.rosenhof-schultheis.de/Rosen/Histori...tikel_67_Maxima.html
Téma bylo zamčeno.

Re:Historické růže 20. pro 2010 10:16 #239444

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
dresla wrote:
amazonka01 wrote:

Akorát tedy, už po třetí si objednávám stejnou růži a furt jí nemám :), a vyřešil za mě problém, kam s Louisem XIV, protože ho neposlal :)

Louis XIV měl pan Šíp z darovaných oček a jediné, které se ujalo, vylomila vichřice. Říkal, že se bude snažit tuto odrůdu znovu získat.

To je mi líto, to je holt příroda. Jen škoda, že to prostě nenapíše: to a to se neujalo, nebude, takhle to mám vždy potvrzené kompletně, a pak překvapení při dodání.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa