Honzo děkuji,
našla jsem, že John Davis je dostupný u Pelcových, jen už ukončili prodej - zkusím ji zamluvit pro jaro.
Co se týče opakovaného kvetení, dle amíckých diskuzí dost záleží na střihu: první kvetení má být kež obalený květy tak, že není skoro nic jiného vidět, při udržování spíš "sadovky" je pak opakované kvetení nic extra, ale uspokojivé. Při "nestřihu" opakuje prý dost sporadicky. Trnů by nemělo být moc, obecně chvála na celkový habitus a zdraví.
A jelikož jsem ji dohledala i v Anchorage na Aljašce, tak by top u nás opravdu mohla zvládnout.
Mnou oblíbené info viz:
davesgarden.com/guides/pf/go/64697/#b
forums2.gardenweb.com/forums/load/rosesa...113205720782.html?22
nebo pokud tu někdo bude hledat opět mrazuvzdorné popínavky, tady je doporučení pěstitelů pro zonu 4 (ale je to USA, ne vše tu může být dostupné):
forums2.gardenweb.com/forums/load/roses/msg012156263128.html?20
Tu Nevadu děkuji, tak moc se mi líbí, že ji zkusím dát ma plot směr louka (nikoliv sousedi) napůl pod jeřabinu, je tam dopolední slunce/pak polostín, snad to půjde. Ještě ji dogůglím, jak snáší polostín, případně vyberu jinou bílou do přírodna, ale to už bude jiné téma. Na té straně víc fičí a je to směr řeka, tj mokřeji, takže tam budu vybírat extra pečlivě.
Mimochodem, kdo máte kanaďanky od Pelcových, co mohu očekávat co se ujmutí růže týče? Dám ji jak jsem již psala na kopeček, dospod drenážní vrstvu, substrát namíchám kompost - písek - stávající zem 1:1:1 - to je již osvědčené pro místní bažinku

Bude vhodné ji více zapustit, má šanci "zpravokořenět"? Je to lepší nebo horší varianta? Případně mne odešlete do jiného vlákna, nemám pročteno vše, jen tak 60% fora.
Opět děkuji a hezký večer.
M.