Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Re:Vaše zahrady 29. čec 2010 14:42 #13960

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Romano, klasika. Já dávám zapravdu Mládkovi. Ideální žena je od pasu dolů žena a od pasu nahoru bagr. Nojo, nabraly jsme si toho hodně a posvětily emancipací:S
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 29. čec 2010 15:22 #13962

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Lenpel, tady nejde o bungalov jako takovej (to už je o vkusu toho kterého člověka), jako o to, že ve vesnici, která je tak z 90% tvořená původními roubenkami, někdo mezi ně postaví typ domu, který se tam absolutně nehodí, navíc v hodně zářivé barvě, a ještě hned u silnice (pozemky tu jsou od nevidím do nevidím), takže je to prostě pěst na oko. Navíc pokud vím, tak je to na místě starého domu. Ne, že by se nutně musely rekonstruovat všechny zbořeniny, ale když stavět novostavbu, tak s přihlédnutím k původní zástavbě.
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 29. čec 2010 18:44 #13973

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Přišla jsem si s vámi vypít káfe a jen:woohoo:

Jeníku, málem to se mnou fláklo, když jsem viděla z jaké ruiny jsi vybudoval tak kouzelný dům. Neuvěřitelné, musela to být dřina neskutečná.

Amazonko, máš před sebou také šílenou nakládačku. Přeji, ať tě elán a zdraví neopustí a vše se zadaří podle tvých představ.

Danate, fasáda mi připomněla Durellovu knížku O mé rodině a jiné zvířeně, takovou barvu jsem si představovala, že jejich dům na Korfu měl :)

Vzrostlé stromy také závidím, všem.

Maggi, dům i okolí - sen!!!

Také bych ráda bydlela v domě s duší, ale na stará kolena jsme se přestěhovali z paneláku do téměř nového domku. Sice k němu mám spoustu výhrad, ale téměř v šedesáti nemáme energii ani čas pustit se do rekonstrukce staršího, takže jsem vděčná za to co mám.
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 29. čec 2010 19:27 #13991

• Maggi
Rheo, ono má vše svoje, Nové domy jsou většinou jednodušší na uklízení a to je fakt od jistého věku to nejdůležitější. Hlavně, že jste epokojeni, je jedno jestli tam či onde. Já to tak pozoruji, že na hodně stará kolena to tu jaksi nezvládneme....není to legrace, třeba v zimě. Tak je docela možné, že zase skončíme v paneláku.
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 29. čec 2010 19:51 #14008

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Maggi, zpátky do paneláku bych asi psychicky nezvládla. Všimla jsem se vašich zásob dřeva, to musí být hodně hodně náročné na fyzičku i na čas. S úklidem máš stopro pravdu, ale já jsem holt staromilec.
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 30. čec 2010 06:47 #14099

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Lenpel: máš pěkný domek, vkusný. a že nemáš vzrostlé stromy? jejda, zase prostor, kde si to můžeš udělat podle svého .....
já chtěla původně červenohnědou fasádu, ale odrazovali mě, že to bude flekovatět.
Maggi: to máš klídek, co? v zimě věřím,.... sama mám ten domek na kopci, skále, sice kousek od brněnského výstaviště, ale od parkoviště, pač k domu nedojedu, 100 m ostrý svah... takže v zimě si taky máknu
022__2_.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka

Re:Vaše zahrady 30. čec 2010 07:11 #14108

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Díky danate, je to fakt pplacka zahrada:laugh: ani pařez:angry:
Tak si je vozím zlesa,...šutry taky to se dá ale stromy rychle nenarostou,...no jo tak snad na důchod,...:)
|Sem ráda že máme sluníčkový barák, ještě měly být okna kolem orámovány bílou fasádou, ale tak nějak sme si zvykli.
korát sem teď na větvi ze sousedů. protože si pod náma opravili chaatu na domek vlastně jí uplně zbourali a postavili novou, vyfikli jí hned u plotu že nedodrželi ani 2m a ještě domek je kopie našeho - stejná střecha, okna, okapy a fasáda bude taky žlutá sarkaticky tomu říkám vejminek pro pražáky, nic proti pražákum taky sem tam chvíli žila ale tohle je moc,...a nejlepší je že vždy když dřeme na zahradě jak barevný oni přijedou daj na celý víkend kávu a cígo a čuměj jak dřem a pak ještě se kochají zahradou vymrskli si k nám 4 okna,...No a muj chlap je lidumil a tak se rozčiluju jen já,...dnes mě čeká hrúza budou hrabat plot tak se těším na dohady,....uf sorry sem si ulevila,... No ale až ho udělaj tak ještě dosadim mezi stávající keře ještttě vyšší a bude ,...
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 30. čec 2010 09:24 #14137

• maggi
  • Platinum Boarder
Danatel, ta fatka mě okouzlila!!!! Takové úžasné zákoutí, takové zdravé vzrostlé květiny, takový výhled. Jsi šťastný člověk.....krása. Jo do paneláku asi ne, to už rovnou do penálu. :blink:
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 30. čec 2010 09:32 #14138

• maggi
  • Platinum Boarder
Lenpel, jo se sousedama, to nic neuděláš. Jedině ignorovat. Zatím je nemáme, ale územní plán končí před námi, tak jsme na tuu stranu dali jen okna od příslušenství a bohužel jedné ložnice. Ale již tam pěstuji tůje, i když sousedi jsou v nedohlednu. Kdepak, soukromí je soukromí, i když kvůli němu mám okna na východ a ne na západ. Nevadí, od západu zde krutě fouká.Ale asi to těžce ponesu, až mi za plotem budou hlučet sousedi....no, jsem optimista, třeba budou fajn.
Téma bylo zamčeno.

Re:Vaše zahrady 30. čec 2010 09:45 #14140

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Maggi: uznání odborníka potěší, děkuji:)
znám to, kolem mě jsou jen zahrady, takže přes zimu klid, na jaře začnou chodit a taky se s tím srovnávám, než si zase zvyknu, a to jsou v pohodě
pohled z druhé strany.... lavička chybí (jsem ji ještě nevytáhla...)
026-4b39cb1822384fd9b4984aeb0002071b.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa