Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Re: Vaše zahrady 07. čec 2012 18:03 #281273

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Kačko,já bych krájela jak divá,ale musíme se s autem a vlekem dostat dozadu(abychom mohli vyrovnávat úhledné zásoby dříví :P ),což by přes kytí nešlo.A fajnový je,protože prší,čímž se ředí čubí moč a netvoří se plešky. :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 07. čec 2012 18:43 #281277

• mišpule
  • Platinum Boarder
Letos jsem na Saharu vysela ostropestřec mariánský.Potfora drápavá,ale mně se líbí.
006_2012-07-07.JPG

Letos je Sahara dost ostudná,opelichaná,jak mi vymrzly šalvěje pomoučené,příští rok už budou vzrostlé levandule (pokud mi je někdo nečórne)a spousta s.nemoros a oficinalis
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, evai, Evka

Re: Vaše zahrady 07. čec 2012 18:55 #281278

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Mišpul, na osropestřec bacha, nenech ho vysemenit. Ještě 3 roky jsem likvidovala semenáče a rukama se to fakt nedá, píchá mrcha i přes rukavice a dooost to bolí :angry: . Jinak souhlasím, že je pěkne j;) .
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 07. čec 2012 19:03 #281279

• mišpule
  • Platinum Boarder
Dík za varování,včas ostříhám.Předloni jsem si u pole nastřihala štětku barvířskou do dušičkových dekorací.Nechala jsem ji v kytici doschnout,pověšenou u garáže,že ji pak namořím.No,pak jsem se nestačila divit,co mi to po celém záhonu roste :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 14. čec 2012 22:21 #281528

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Na jare jsem vysypala pytlik seminek krasenky, tak ruzne, na mista, kde mely byt ruze od Fila.Libila se mi, Kveto, tvoje krasenka na jednom f.A tak mam nejak husto
14.7.2012032.jpg

14.7.2012033.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, mišpule

Re: Vaše zahrady 15. čec 2012 06:31 #281535

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Krásenky jsou krásný..., ale....:laugh: Příští rok je možná růže už přerostou:laugh: :laugh:

Evo, vždycky mne dostanou ty průhledy tvou zámeckou zahradou, achch...Ten nenápadný pomocníček v pozadí, :laugh: ten se tam musí vyřádit!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai

Re: Vaše zahrady 15. čec 2012 18:00 #281547

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
EvoI, :laugh: :laugh: ony jsou krásenky hrozný hydry. Měla jsem je kdysi vyseté na místě, kde jsem nechtěla plevelit, výsledek = totál neprostupná džungle.

Už je neseju, občas se mi ze staré zásoby ( nebo vypadaná z loňska ) tu- tam nějaká objeví. Nechávám jednu.. :lol:
Ty pytlíkové české jsou snad ve dvou barvách bílá a lila. Moje byly podárek od Dresly, zprskly se jí s nějakými francouzskami, do melíru.

... letos mě překvapily dvě petunie vyrostlé v záhoně. Naposledy jsem je pěstovala ( ať nepřeháním ) před cca 10 lety. Kde se vzaly, tu se vzaly...
jakou mají semena trvanlivost.
Poslední úprava: 15. čec 2012 18:00 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Vaše zahrady 16. čec 2012 21:10 #281570

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Tak jsem tu krasenkovou jungli dnes "trochu " probrala, nedalo se nic delat.A takova nenapadna kyticka to zacatkem leta byla.
Vladko-pomocnicka jsem vubec nezaregistrovala, mas oci jako ostriz:) :) .Se asi prave vyhajal a zacal po me slidit, lepidlo.
Jinak, nevim jak vy, ale ja mam posledni dobou pocit, ze vsechno roste jinak, nez jsem si malovala, helenia vysoky, Colette za nimi nema slunce, nektere nove sanguisorby (Purple Cat a tenuifolia Alba) vadnou, nevim, vodu maji, rebricky si lehaji a astrantie dusi ruze.V kazdem zahonu rejdi krtek, nestacim zaslapavat.Jen jednou jsem ho videla metelit k hromade dreva.Po ruce nebyl ani kbelik ani lopata.vsechno spatne.Kveto!!prijed mi ho chytit!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Vaše zahrady 16. čec 2012 22:56 #281576

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
EvoI, :laugh: :laugh: :laugh: lepidlo...
hele, s těmi pocity jsme na tom podobně.

Většinu růží mám +/- 30 cm vysokou, přeroste je snadno kdejaká pidikytka... chá, Šárčin zmiňovaný velekeř A.Titmarche... můj obalený květy, ale když pod něj plivnu, tak má taky těch 30 čísel...
pravda, některé růže rostou i kvetou dobře. Plevele všude ( nestíhám vyčistit, natož nasázet dovlečené ).
Už mě ani nebaví koukat do katalogů a přemýšlet co bych si tak kde objednala..
Sanquis. raději sucho. S.ten.alba mi kvete, problém nemá.
Teď jsem (taky) probírala verbenoviště, zůstávala za mnou planina.

jediné, co mě letos baví je množení. :lol:

ad krtek. No, jestli chceš, samo mohu.. nakvartýruju se s Buldozérem, trochu ti zahrádku při honičkách s Lepidlem zplanýrují.
Mj., propadla jsem trochu trudnomyslnosti.. páč já ho chytám, nevraždím, odnesu. Vždycky jsem si myslela, že nepřekoná asfaltku, nosím ho asi km do aleje.
Když jsme jely na DOD, nevěřícně jsme zíraly na krťoura - normálně přecházel přes silnici ! Odrážel se těma tlapičkama, štrádoval si od nás do pole.
:woohoo: :S
Poslední úprava: 16. čec 2012 22:57 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, jana H, Evka

Re: Vaše zahrady 17. čec 2012 06:46 #281585

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jednomu se tak uleví, když to čte...já už myslela, že to tak mám jen já...:laugh:

Propadám panice, tolik bych toho chtěla, ale včera jsem chodila po zahradě s květníčkem řetězovky a marně vzpomínala, kdeže bylo to místo, kam jsem ji nutně potřebovala :huh: A to jsem mezi dešti vyplela dvě kolečka plevele, takže místa přibylo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa