Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vaše zahrady

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 07:38 #261091

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
maggi napsal:
a jejda, to je sekáníčko :woohoo:

A to mi nejde pojezd u sekačky, je to děsný.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 07:40 #261092

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Jj, kamený zdi, to je paráda, u které hned každá kytka vypadá líp!
Mně, se, tak pomaloučku polehoučku, začíná dařit, že některé kouty vypadají, tak, jak jsem si přála.
Po té, co mi jedna skalka vychcípala a druhou mi, 14 dní po instalaci, spláchnul příšernej slejvák do bazénku i se zeminou to začíná vypadat k světu. Gerania i mateřídouška měly být růžové. No nejsou, ale aspoň je ta fialová stejná :)

Skalka.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah, zdenka, Lenka, fanynka, Vlaďka, Kaja, lenpel, maggi, patka, chrast a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 09:54 #261095

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Jestli můžu pro kluky něco ohledně kačírku.
U syna na zahradě jsme dávali černou folii a na ní kačírek ve výšce cca 7-8 cm. Plevel neprorůstá a chodí se po tom dobře. Mě je ten pocit chůze příjemný. Na své zahrádce mám jako základ úzoučké cestičky taky folii (jen zbytky). Objeví se sem tam plevel v nepatrné míře. Kačírek mám tak 5 cm.
Poslední úprava: 27. čen 2011 09:55 od grimmh.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 10:00 #261096

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Grimmh, díky. Jakou má ten tvůj kačírek frakci? Větší kamínky anebo ty menší - jako má maminka Lenpel? :)
Mám tu cestičku, po které nikdo nechodí a nikam nevede, ale na konci mám křeslo a chci ji vysypat tímhle drobným kačírkem.
Dlouho jsem si lámal hlavu, co tam dám, myslel jsem na trávu, oblázky, břečťan, dřevěné parkety venkovní (moc práce) ap....
Nakonec asi vyhraje ten drobný kačírek, páč to bude raz dva, ale zase je to u zídky a ta ráda vlhne a ten kačírek moc prodyšný není,
ozkoušeno s kačírkem s větší frakcí, zkusím to řešit přísavníkem, kterej tu vodu vypije. No, nenudím se... :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 10:26 #261100

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Ahoj všichni díky za chválu,... mamka si to určo přečte,...
Teď dotazy Podražec máme asi 6-7 let ze začátku nic moc trvalo mu než se usadil ale poslední tři roky obrústá nádherně,... roste před očima už sme o víkendu museli umravňovat dá klidně 30cm za den,... listy sou obrovské a na jaře i kvetl zajímavé fajfčičky ale nic velkého,...
List když opadá je z toho pěkný bordýlek ale víceméně to seschne brnkačkama to jde i z toho kačírku dobře,...

Ad kačírek, je to ten nejdrobnější, pod ním je stržený drn, ale moc trávy tam nebylo daná netkanka jen bílá kdyby se dělalo znova dali bysme černou že je silnější a asi víc vydrží jinak ne kvůli funkčnosti neprorůstá naprosto nic je tam asi tak 5cm, jak kde, nábytek si samozřejmě v kačírku sedne, ale je těžký takže to na nějaké šoupáni na přisednutí stejně není:) Když se poponese je výhoda že nezůstane noha trče na větším oblázku ale krásně si najde cestu, jestli rozumíte:) Na chození super, nic se nezvrká, dá se i naboso,...
Určitě je kompaktnější a uděla lepší souvislejší vrstvu než velký, budu s ním taky dodělávat kolem pergoly. Ještě k vlhku mamka má s ním takový udělaný lem kolem baráku- postavený sud z vodou, šlapáky z vymejvaných dlaždic od zdi je tam dana taková ta izolační bublinkatá PVC rohož- nevím jak se to jmenuje jen pruhy aby nebylo vidět a dobré barák nevlhne,.. Omlouvám se za laický popis ale snad to chlapi chápou:)

Honzo vodu máme jen z té studny v minulosti byla umístěna ve vnitř toho baráku co je tam jen ta zídka- má jen cca 2m, ale pumpou nepumpujeme máme darlig,...

Ad zídka je krásná snažíme se jí udržet za každou cenu,... po minulým vložení obrázku mě někteří navedli na nějaké ty ruže na zídku - už nějaké vybírám, clematisy už tam sou, bylinky sem tam nějaké sou,.. v zídce ve stěně jsou nějaké ty netřesky,.. na víc to nejde není tam moc na skaly prostředí,..sype se to a občas už je spravená maskovaně maltou,..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, VláďaJ, Martin

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 12:09 #261125

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
Honzíku frakce je myslím 8/16.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Vaše zahrady 27. čen 2011 18:55 #261174

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
DSCI1121.JPG

HPIM1587.JPG

Honzíku - našla jsem s kačírkem jen tyhle fotky.
Druhá fotka je od syna - krátce po realizaci před cca 3-4 roky. Ta první je z naší zahrádky.
Poslední úprava: 27. čen 2011 18:57 od grimmh.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, lenpel, lanling, patka, chrast, Milena, VláďaJ, Daniela

Re: Vaše zahrady 03. čec 2011 12:46 #261828

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Parádní zahrádky :up a zákoutíčka :up děvčata a chlapci :) . Je tak šeredně, psa by nevyhnal,sedím si u PC a kochám se z Vašich fotek. Vybrala jsem pár mých fotek z poslední doby z větší vzdálenosti a posílám. Je to tentokrát (většinou) strana od pravé sousedky Moniky, vyfocená všemi směry B) Zkusila jsem rámečky PhotoScapem - je to rychlovka - díky Dano :kiss:
IMG_2527.JPG

IMG_2529.JPG

IMG_2545.JPG

IMG_2546.JPG

IMG_2522_2011-07-03.JPG

IMG_2437.JPG

IMG_2375.JPG
Poslední úprava: 03. čec 2011 12:49 od JaninkaH.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, Květa, zdenka, Emilka, HonzaPM, amazonka01, Rhea, ZuzanaCh, Lenka a tento uživatel má 18 dalších poděkování

Re: Vaše zahrady 03. čec 2011 16:42 #261833

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Janinko, krása, moc hezky upravené, je za tím vidět spoustu práce. ... zírám na ty kaly.....přezimuješ je, nebo jsou letos koupené?
Téma bylo zamčeno.

Re: Vaše zahrady 03. čec 2011 17:11 #261835

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Maggi díky, kaly mám třetím, čtvrtým rokem, na podzim je vyrýpnu a uložím bez hlíny do krabičky do sklepa. Tohle je starší fotka, teď přibyly další 4 žlutý. Ale na černý teprve čekám, mám je od loňska a zatím ani poupátko
Poslední úprava: 03. čec 2011 17:12 od JaninkaH.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa