Chrast, díky za uznání. Listy plamének jsou pro mě osobně dost nezdobné, s čím je zkombinovat, to je ořech.
Nejlíp asi s.... s floxou.

U bílé ´Peacock White´ mám růžovou řetězovku ze strany jedné a obyčejnou panašovanou lesknici (Phalaris) ze strany druhé.
Lesknice se dobře rozrůstá, ale dobře se i pleje. Nebo se dá zasadit do starého kýble beze dna a podobně.
Letos jsem hledal místo na čajové růže, tak jsem nechal jen tak 1/3 lesknice a vymezil jí prostor dřevěnou přepážkou.
Zatím to funguje - z jedné strany - do cestičky - lesknici učurává Koudík a tím ji drží na uzdě, z druhé strany je dř. př.

Ze strany třetí sekám - trávník, čtvrtým omezením je zídka, která vyrovnává terén.
Nějaké ty mišungy...
Tady je směs kultivarů flox a nějaký klasický no name miscanthus, loni u nás ani nestihl rozkvést, letos to možná taky nestihne.
Vzadu vyčuhuje třtina, dával jsem ji teď do Srpnového kvetení.
Babičkovské (ve skutečnosti je mám od tety) nižší rané růžové no name floxy jsou už odkvetlé, vyšší bílá ´David´ teprve začíná.
Mám výsadbu cik cak - jedna floxa, jeden miscanthus, jedna floxa, jeden.... Za chvíli floxy miscanthus asi zachvátí zcela.
´David´ solo
´David´ ještě jednou
´Peacock White´ je oproti Davidovi asi o tři týdny ranější a trošku nižší, PW občas mívá padlí (letos ne), David ho nikdy nemá
´David´ je od Basíka, ´Peacock White´ od Krulichových