Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Lilie II

Re: Lilie II 08. srp 2011 20:34 #265643

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Lenpel, děkuji :up , je nádherná. Jsou si hodně podobné. U fotek na googlu se odstíny jednoho druhu značně liší, že nejsem schopná tu správnou poznat.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 10. srp 2011 11:03 #265828

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Některé z Mičulkovic lilií jsou zde www.euroiris.cz/home/lilie.htm
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

Re: Lilie II 11. srp 2011 10:09 #265947

• Dagi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 206
Rhea napsal:
ROMANA napsal:
Tak taky konečně něco ode mě :whistle:

zahr064.jpg

Moc se mi líbí lilie na fotce Romany. Romano vzpomeneš si nebo víte někdo, jak se jmenují? Zatím mám tyto dva kandidáty: Pink Heaven a Prince Promise. Nedají mi spát, ráda bych je objednala.

Všechny lilie jsou krásné, ale tady platí, že v jednoduchosti je kráda :up :up :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Lilie II 11. srp 2011 10:15 #265949

• Dagi
  • Expert Boarder
Vašim liliím konkurovat nemohu, mám jich jen pár, ale jsou moje.....:woohoo: :whistle:
PICT0006.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, ROMANA

Re: Lilie II 11. srp 2011 10:17 #265950

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Dagi , ale ta je krásná :up :up :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 11. srp 2011 10:20 #265951

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Ráda bych znala váš názor, zda je lepší lilie objednat a sázet na podzim nebo na jaře? Letos na jaře mi dřívě sazené lilie hodně omrzly a nekvetly. Stává se to často? Podzimní nabídka z martagonu je zhruba stejná jako jarní?
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 11. srp 2011 10:28 #265953

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj - já jsem brzy koupené lilie z Lidlu nasadila do truhlíků. měly asi 20cm , jak jsem je dávala ven .opatrně a s větším balem hlíny . stejně se jim na chvíli zastavil růst. bílé kvetly nádherně , ale žlutou něco požralo a byla i pozdnější.Lépe bude vědět EvaT. P. Promise jsem měla taky - ten je fakt nádherný . sadila a kupovala jsem na jaře.
Poslední úprava: 11. srp 2011 10:31 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 11. srp 2011 10:32 #265954

• Dagi
  • Expert Boarder
Orientpety nemám. Asijské hybridy nevymrzají ani u nás v podhůř,í kde jsou docela mrazy. U orientálek už je to horší, potřebují na zimu nakrýt. Tady je výhoda, že se zem probouzí později, je dost promrzla a tak mi lilie lezly ze země později, puky neomzly. Sousedka má orientálky schované u domu, kde měly tepleji , lezly ven dřív a tak ji omrzly. To se stává při holomrazech. Zimní přikrývka je teda na místě. Co se týká výsadby, přilkláním se k té podzimní. Měly by se prý sadit nejpozději v září.
Téma bylo zamčeno.

Re: Lilie II 11. srp 2011 11:30 #265959

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
No dříve nabízel lilie na podzim Basík, Oba Lukoni( Lukon Glads nabízí stále), no některé na podzim sazené nevylezly. Například Hybridy martagonu je lepší sadit na podzim, na jaře nemusí vyrašit, klidně přelehne do dalšího roku. Martagon tam má napsáno Burza liliových cibulí
Vážení liliáři,
na počátku roku 2011 proběhla úspěšná jarní burza liliových cibulí 2011. Počtem objednávek se zařadila mezi nejúspěšnější burzy vůbec. Přesto nemůžeme zaručit, že bude mít následovníka. Děkujeme za váš zájem a přejeme vám, aby lilie
z nakoupených cibulí vám dělaly radost.
Věra Semeráková, Václav Vinčálek

Tak počkáme na jaro, orientálky je lépe vyjmout a dat někde do sklepa, sice mi jedna v kýbli přežila, ale Dizzy a Muscadet chcípla.
DSCF5910orientalka.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Lilie II 11. srp 2011 11:40 #265962

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Já většinou mám jarní výsadbu tu dávám prvním rokem do květníků, pač většiou mám ještě záhon pod vodou když přijdou,... vykvetou a pak s nima šup do záhonu tudíž je stěhuju touhle dobou,...
Letos to bylo jiné na záhonech mi zmrzly všechny, v květníkách většina a od Martagonu ty sem sázela opravdu pozdě půl dubna kvetly některé,... Letos mrazík na začátku května udělal své,... ale ostatní roky vše v pohodě, doufám že letošek byla vyjíka,..
Jinak doufám že když nekvetly pořádně zesílily cibule a příští rok to bude pastva pro oči a nos,..:laugh:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa