Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Lilie II

Lilie II 24. čen 2016 08:10 #310308

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Genovesa:
achh libi moc hlavne ten posledni obrazek ton v tonu .. myslim ze se budu inspirovat dekuju ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Genovesa

Lilie II 24. čen 2016 08:44 #310316

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN9479.jpg

krása lilií by měla vynikat . moje se ale tlačí v džungli
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, Genovesa, alenak, Marta, Gabča, luci, jaru20

Lilie II 24. čen 2016 10:15 #310330

• luci
  • Platinum Boarder
Kaja:
hlavne ze rostou ...

loni jsem zasadila 30 bilych lilii k ceste na konci pozemku ...
neustale mi je ocuravaji psi ... letos nebude nic neb mistni pohunek je kompletne posekal .. vrrr
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 26. čen 2016 22:09 #310503

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Kajo, vždyť jim to tak sluší!
Máte zkušenosti s plísní lilií prosím? Té mé lilii je zřejmě zrovna tohle, povedlo se mi to dohledat. Stříkla jsem Rovralem. Loni byly lilie krásné, tak přemýšlím, jestli dělám nějakou chybu, nebo jestli se to prostě někdy objeví a někdy ne. Mají drenáž z makadamu, zasazené ve směsi zahrad. substrátu, písku a zeminy, cibule jsem podsypala a zasypala pískem...
Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 27. čen 2016 06:52 #310509

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Geno stříkala bych proti plísni.. Mám lilie teprve dva roky ale taky mi žloutnuli od spodu, tak jsem je při postříku růží vzala taky ;) letos je špatný rok mi přijde, samé padlí všude po zahradě...
image_2016-06-27.jpeg

image_2016-06-27-2.jpeg

Omlouvám se za houštinu, nebyl teď čas na úpravy...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, alenak, Marta, Gabča, luci, bradhal

Lilie II 27. čen 2016 09:17 #310516

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Chtěla jsem před lety oranžovou a žlutou do kombinace. Vybírala jsem v místním zahradnictví tehdy z jejich vlastních výpěstků, zabalených v sáčku s trochou pilin. Stály kolem 20 korun. Dnes už to nedělají a prodávají jenom ty dovezené holandské. Škoda.
Moje žluté nakonec nejsou žluté, ale velmi světle oranžové, nicméně nic nechtějí, rostou si tam a postupně se i množí (při výsadbě jsem oloupala část šupin, dneska už taky kvetou). Kvetou krásně bohatě, nasazují hodně poupat. Jediné mínus - nedosahují těch 100cm, ale tak 80 max, spíš míň. A kvetou dřív než ty druhé. :)

Ballroom

IMG_9121.jpg

IMG_9118.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Jikra, alenak, Marta, Gabča, luci, jaru20

Lilie II 27. čen 2016 09:26 #310518

• bradhal
  • Platinum Boarder
Po předchozím "nezdaru" s kombinací jsem v dalších letech lilie sadila do květináčů - abych viděla, jakou mají barvu a vzrůst a podle toho je potom kombinovala. Nicméně umí stejně překvapit. Toto by měla být Coctail Twins - loni opravdu dvojitý květ, letos prázdný. Hm. Ale i tak hezká, zářivě červenooranžová, na slunci jak požár.
Bohužel mi to tu neskutečně žerou slimáci, lilie snad nejvíc ze všeho. Ztráty květů značné, některé rostliny tomu dokážou odrůst, ale pak jsou jak bezlisté tyčky, granule těm potvorám nestačí.

Coctail Twins letos jednoduše

IMG_9128.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, mišpule, Láďa, Jikra, alenak, Marta, luci, jaru20

Lilie II 27. čen 2016 20:06 #310568

• bradhal
  • Platinum Boarder
Tak holka asi vyslechla moje ranní remcání, že nekvete se svojí kamarádka a otevřela jeden květ. Zářivě oranžová s trochou puntíků v jícnu - lilie Tresor.

IMG_9143.jpg

Rostou spolu, zatím jsem je nikam nestěhovala. Dostávají sem tam vodu, sem tam trochu Kristalonu, když jdu s konví okolo a zbude mi na dně. Tresor je vyšší a mohutnější, běžně tvoří 12 květů na jednom stvolu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Baránková, Láďa, Jikra, alenak, Marta, Gabča, luci, jaru20

Lilie II 28. čen 2016 09:00 #310607

• luci
  • Platinum Boarder
bradhal:
lilie ballroom achhh vypada tak nezne ze bych ji hned chtela :-)
Téma bylo zamčeno.

Lilie II 30. čen 2016 23:48 #310746

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
jednu letos novou Pink Giant
DSC08047.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Marta, luci
Moderátoři: Eva L., Květa